spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. február arrow HÍREK, INFORMÁCIÓK
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2010. február 15.

Adatfrissítés!


Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét, hogy ne felejtsék el frissíteni az adhat.hu, vagy a nonprofit.hu oldalon adatlapjukat, hiszen kezdődik az adóbevallás és az 1% felajánlásának időszaka! A NIOK Alapítvány idén is kampányolni fog az 1%-os adományozás népszerűsítéséért, és működteti szolgáltatásait, ad információkat az adófizetőknek.
Nagyon fontos, hogy minden szervezet ellenőrizze és frissítse adószámát és többi adatát, hiszen az adófizetők ezek alapján tájékozódnak!


forrás: www.nonprofit.hu

 

Az adományozást érintő jogszabályok változása


2010-től változnak az adományok után igénybe vehető adókedvezményekre vonatkozó jogi
szabályozások. Néhány kedvezmény teljesen megszűnik, néhány átalakul. A vonatkozó
tudnivalókat frissített útmutatóinkba gyűjtöttük össze, ezek elérhetőek az adhat.hu
adományportálon:http://www.adhat.hu/jogszabalyok/adomanyozok/utm
                                                                                                         

 forrás: www.nonprofit.hu

 

 

 

Windows 7 extra adománykérési lehetőség meghosszabbítva a CivilTech programban


Az eredetileg 2010. január 31-ig érvényes Windows 7 extra adománykérési lehetőséget a
Microsoft 2010. június 30-ig meghosszabbította. A Microsoft így  továbbra is lehetőséget
biztosít a szoftver-adományokra jogosult szervezeteknek arra, hogy az évi egy adománykérelmen felül (http://www.civiltech.hu/eligibility_criteria
microsoft_eligibility_criteria#guidelines)
a Windows 7 upgrade termékekre egy plusz adománykérelmet (http://www.civiltech.hu/node/589) is benyújtsanak. Ez az extra megrendelés kizárólag Windows 7-et és/vagy Windows Vista-t tartalmazhat, és nem szükséges a szokásos minimum 5 felhasználói licencre szólnia, lehet ennél kevesebbet is kérni.  
Ismerkedjen meg a CivilTech programmal (www.civiltech.hu), valamint tudjon meg többet a
Windows 7 extra adományozási lehetőségéről, a Windows 7 oldalon

(http://www.civiltech.hu/node/589)! 
forrás: www.nonprofit.hu

 

 

 

Harmincmilliárdos civil igény

 

Több mint százezren pályáztak a Nemzeti Civil Alapprogramban (NCA) - mondta Herczog László szociális és munkaügyi miniszter az NCA testületi tagjainak évindító találkozóján. A százezredik pályázat csütörtökön érkezett be a Dunakanyar Erdei Iskola Egyesülettől.
A szakminiszter közlése szerint az NCA 2010-ben a hetedik támogatási évét kezdte el. Az idén először a pályázati kiírások már az esztendő első munkanapján megjelentek, az NCA költségvetési forrásának mintegy 70 százaléka január elejétől pályázható.
Hat regionális kollégium tette közzé 2010. évi pályázati kiírását civil szervezetek működésének támogatására és két szakmai pályázatot is meghirdettek. Az egyik szakmai pályázat célja Magyarország 2011-es EU elnökségének megismertetése, illetve a civil részvétel elősegítése, a másiké a Kárpát-medencei civil szervezetek közötti magyar-magyar együttműködés, a határ menti és határokon átnyúló civil kapcsolatok támogatása. Tavaly a kiírásokra 13888 internetes és 4100 papíralapú pályázat érkezett be. Az alapprogram pályázati forrása hétmilliárd 84 millió forint, miközben a pályázók által igényelt összeg a rendelkezésre álló forrás csaknem négyszerese: 27 milliárd 324 millió forint volt. A döntések meghozatalát nagyban megkönnyíti, ha kialakul egy eszközrendszert, amely folyamatos szakmai visszajelzéssel szolgál az NCA források hatásáról. A testületi találkozó résztvevői összegezték az elmúlt év tapasztalatait és megismerkedtek az alapprogramra vonatkozó jogszabályi változásokkal. A rendezvény központi témája a monitoring, a mérhető és összehasonlítható adatok kezelése, valamint az NCA működési támogatásokkal kapcsolatos bírálati, értékelő szempontrendszere volt.

forrás: www.nonprofit.hu

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB