spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. december arrow Új programok a Körös-sárréti civilekért!
Új programok a Körös-sárréti civilekért!
2009. december 09.

A Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége bejegyzett egyesületként 2006 óta működik a Civil Műhely jogutódjaként, 5 település 18 tagszervezetét fogja össze. Célkitűzésünk a Körös-sárréti mikro-régióban a civil szervezetek működésének, tevékenységének segítése, a közöttük lévő együttműködés kialakítása, a mikro-régiós civil érdekképviselet megvalósítása.

Legfontosabb tevékenységünk jelenleg a civil szervezeteket olyan szintre fejleszteni  – az információs hálózat működtetésével, a szakmai tanácsadással (számviteli, pénzügyi, jogi tanácsadás, stb. – hogy alkalmasak legyenek a helyi érdekérvényesítési rendszer kialakítására; egyenlő partnerei legyenek a térségfejlesztési folyamatokban együttműködőknek és segítői más helyi szervezeteknek

Jelenleg a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával - a működési pályázaton túl – három programot valósítunk meg:

- „Körös-sárréti Civil Stratégia elkészítése” programunk célja a Szeghalmi és Sarkadi kistérségek civil jövőképének megfogalmazása és az ahhoz vezető út kidolgozása.
A Szövetség és partnereinek tevékenységével érintett 20 településen működő civil szervezetek és véleményformáló személyiségek részvételével, térségi civil stratégiai elkészítése.

2009. november 27 - én Sarkad volt a stratégiai programunk következő helyszíne. Fórumunk célja egyrészt az volt, hogy a résztvevők megismerjék Szövetségünk munkáját, jelenleg futó programjainkat, másrészt, hogy a célként kitűzött „civil stratégia” elkészítéséhez hozzájáruljanak véleményükkel, elképzeléseikkel.

12 fő civil szervezeti, önkormányzati- és kistérségi képviselő vett részt a fórumon.

 Lányi István tanácsadó vezetésével minden résztvevő bemutatkozott és ismertette szervezete jelenlegi helyzetét, elképzeléseit a jövőt illetően. Szívesen vették Szövetségünk bemutatkozását, megjelenését az ő térségükben, és hasznosnak találták a Körös-sárréti Civil Stratégia elkészítését, valamint a további együttműködés lehetőségét.

- Helyi „Civil Információs Pontok” működtetése 6 településen:  Szeghalmon, Füzesgyarmaton, Vésztőn, Körösladányban, Okányban és Dévaványán.
Az információs pontok helyszínén egyedi és helyi kezdeményezésekhez, igényekhez igazított információ és tanácsadás folyik. Minden településen, meghatározott időben, lehetőség van a civil ügyek ”kibeszélésére”, az egyedi problémák és sikerek feldolgozására.

A www.sarreticivilek.hu honlapunk kihasználja az internet adta előnyöket és bárki által hozzáférhetővé teszi a civileket érintő témákat: helyi hírek, rendeletek, beszámolók eseményekről, jogi, számviteli stb. keretek változásai, pályázati információk, kapcsolatok intézményekkel, szövetséggel, ügyintézés egyéb helyei, szakértők  stb.

Ambrus Szilvia

Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB