spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. november arrow SAJTÓTÜKÖR
SAJTÓTÜKÖR
2009. november 11.

Alapítványokat támogat Békés megye

Aláírták hétfőn Békéscsabán azokat a támogatási szerződéseket, amelyek értelmében 36 megyei alapítvány, összesen 17 millió 250 ezer forint támogatásban részesült a Békés Megyei Önkormányzat jóvoltából. A támogatás célja, hogy elősegítsék az alapítványok működését forrás biztosításával. Az egyszeri támogatás a civil szervezetekkel való együttműködést is elősegíti a kötelező feladatok ellátása érdekében. A támogatott alapítványok között több oktatási, kulturális és sport alapítvány is található.
Az aláírást követően Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, az önkormányzat a minél szélesebb körű támogatásra törekszik. A hatékonyabb feladatellátás érdekében - mint ahogy az Nyugat-Európában is tapasztalható - még több civil szervezetre lenne szükség.
A megyei önkormányzat 2007-től hosszú távú céllal indította el az alapítványok fejlesztését, hálózatuk építését segítő civil pályázati rendszert, mely a megszorítások ellenére is támogatja az alapítványokat, egyesületeket, önszerveződő csoportokat. Ennek érdekében jött létre a civil stratégia, illetve 2009-ben egy magasabb szintű támogatási rendszer kidolgozása. A támogatással kapcsolatban a civil szervezetek szemszögéből előnyösként említhető, hogy az általuk elnyert pénz jelentős részét előfinanszírozásban kapják. A megyei közgyűlés szeptemberi döntése értelmében a legnagyobb összeget a Családért Alapítvány (1 250 000 forint) nyerte el, mellette a Guzsalyas Képzőművészeti Alapítvány részesült egymilliós támogatásban. A pályázók nagy része 200 000 és 800 000 forint közötti dotációban részesült.

forrás: nonprofit.hu


 

Jókedv a tó körül…

Napsütés és jó hangulat jellemezte Békéscsabán az Egyensúly Szabadidőklub Egyesület családi és nyugdíjasnapját. A programokkal a család fontosságát és az összetartozás érzését kívánták erősíteni a résztvevőkben. A nap egy része az egészségmegőrzés jegyében telt, amelyhez több kiegészítő program kapcsolódott. Számos társszervezet hozzájárult a rendezvény sikeréhez. A gyulai Békés Megyei Ápolók Egészségért Alapítvány egészségügyi szűrőprogramokat ajánlotta a vendégek figyelmébe. A vállalkozókedvűek ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést kérhettek. A nagycsaládosok egyesülete csapatjátékokat, sorversenyeket szervezett. A gyerekeknek mobil játszóházzal: ingyenes körhintázással, ugrálóvárral és pónilovaglással kedveskedtek. Az érdeklődők első kézből ismerhették meg a battonyai esélyek háza civil szociális szolgáltatásait. A programok bemutatását az esélyegyenlőség témaköréhez kapcsolódó ügyességi feladatokkal, esélyegyenlőségi totóval színesítették. Az Egyensúly Szabadidőklub kézműves foglalkozásán a jelenlévők az alkotókedvüket is kiélhették. A családi napon 250 embert vendégeltek meg egytálétellel a szervezők. A program megvalósítását a Szociális és Munkaügyi Minisztérium és az Európai Szociális Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. támogatta.

forrás: Békés Megyei Hírlap, 2009.11.06

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB