spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. november arrow Kiadvány
Kiadvány
2009. november 11.

Megjelent a Fiatalok társadalmi részvétele kiadvány

A Mobilitás Ifjúsági Hét keretein belül megrendezésre került Önkormányzati – Ifjúsági  Munka Szótár címet viselő Konferencián és az I. Ifjúságszakmai Könyvnapokon került bevezetésre a a Bánszegi Zsuzsa által írt és szerkesztett Fiatalok társadalmi részvétele kiadvány.

Ma Magyarországon a fiatalok társadalmi részvételéhez kapcsolódóan rengeteg tévhit, félreértelmezés és szűklátókörű gondolkodás kapcsolódik. A fiatalok „részvétele, bevonódása” szó hallatán az jut az eszünkbe, hogy a fiatalok részt vehetnek, és mint hallgatag közönség/befogadó a felnőttek által kezdeményezett és irányított programokat, eseményeket végignézhetik, meghallgathatják. Az sem ritka, hogy a részvétel csak egy kis szelete érint meg bennünket, a parlamenti választásokon való részvétel képében. A részvétel azonban ennél jóval többet jelent. A kiadvány célja az ifjúsági részvétel valódi, széleskörű jelentésének megismertetése és a fiatalok cselekvési helyzetének bemutatása. A szerző szándéka, hogy új korszakot nyissunk az ifjúsági szakmában a részvétellel kapcsolatos felfogások elterjesztésével.
A Fiatalok társadalmi részvétele kiadvány letölthető a www.mobilitas.hu/niida oldalról illetve megrendelhető az Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodában (52/531-053, -054; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ). A kiadvány ingyenes, a postaköltséget a megrendelő fizeti. 

 
< Előző
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB