spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. október arrow KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSRŐL HATÁROK NÉLKÜL
KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉSRŐL HATÁROK NÉLKÜL
2009. oktĂłber 25.

címmel megrendezett konferencián találkoztak október 9–10-én Gyulán a Hőforrás Hotel-ben az ország különböző részéből, Békés megyéből és a határon túlról érkező civil szervezetek képviselői.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei  Egyesülete által szervezett rendezvényen   „A közösségfejlesztés  iránti általános szükséglet – európai perspektíva „ címmel  tartott nyitó előadást  dr. Vercseg Ilona,  a  Közösségfejlesztők  Egyesületének tiszteletbeli elnöke.

 Ungvári Mihály, a Kötegyáni Baráti Kör elnöke a  művészeti táborok határon is átnyúló kapcsolatépítő, alkotó erejét mutatta be a jelenlévőknek.  A tanácskozás vendégei közül Cseri Zita polgármester és Antala Éva református lelkész a szlovákiai Nagyölved településről érkeztek, akik  bemutatták a helyi fejlesztési törekvéseiket, valamint a nemzetközi együttműködéseiket. 

A konferencián  „Partnerségben az önfenntartó unitárius vidéki közösségek „ címmel előadást tartott Pakot Mónikai, az Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány munkatársa. Lakatosné Sira Magdolna  , Túristvándi polgármestere,  település-közösségfejlesztő  munkájukat és határon is átnyúló együttműködéseiket mutatta be jelenlévőknek.

A proHáló határmenti kezdeményezéseiről   tartott tájékoztatót Bárdos Ferenc ,  az egri  Életfa Környezetvédő Szövetség ügyvezetője.

A találkozó résztvevői – városnéző programjuk után - ellátogattak a gyulai Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke irodájába és baráti találkozó keretében megismerkedtek a vendéglátó civil szervezet tevékenységével.

A konferencia megrendezését  támogatta:  Békés Megye Önkormányzata ;   proHáló – Hálózat  a nonprofit szolgáltatások és nonprofit szolgáltatók hálózatának fejlesztéséért  ; Békés Megyei Europe Direct . 

 
Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB