spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. szeptember arrow AKTUÁLIS
AKTUÁLIS
2009. szeptember 17.

Civil Kamara

Az Európa Ház a hazai civil társadalom fejlődésének elősegítése céljából Civil Kamara létrehozására törekszik. Több mint féléves előkészítő munkálatok, konzultációk, találkozók után e törekvés most abba a szakaszába érkezett, amikor a szélesebb civil nyilvánosság elé kilépve  kérdőív segítségével  szeretne tájékozódni és véleményt kérni , megismerni a civil szervezetek álláspontját. A Civil Kamara olyan önkéntes tagságú köztestület, mely független jogi személyként működve országos civil érdekképviseleti tevékenységet látna el. Létrehozásáról az Országgyűlés által alkotott törvény rendelkezne.
A kérdőív letölthető:a   www.mobilitas.hu honlapról. Beküldési  határidő: 2009. szeptember 21.A fejleményekről folyamatosan tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők a www.civilkamara.eu honlapon.

forrás: www.mobilitas.hu


 

Már 22 szervezet fogadja az online adományokat

22-re bővült azon szervezetek száma, akik már tudnak a web áruházakhoz hasonló, online pénzátutalásos rendszeren keresztül adományokat fogadni. Az OTP Bank támogatásával  létrejött együttműködésbe hamarosan újabb szervezetek csatlakoznak, hiszen a néhány napja lejárt pályázatra beérkezett anyagok kiértékelése már folyamatban van. Célunk, hogy karácsonykor minél több egyesület és alapítvány számára lehessen az adományokat kényelmesen, gyorsan és költséghatékonyan eljuttatni. Az új nyertesek névsorát hamarosan az www.adhat.hu portálon teszünk közzé. http://www.nonprofit.hu/

forrás: Niok Hírlevél


 

Civil szervezetek és államigazgatási szereplők
jelentkezését várjuk!

Olyan civil szervezetek és államigazgatási szereplők elérhetőségét gyűjtjük a honlapon, amelyek érdeklődnek a társadalmi egyeztetés iránt, gyakorlatuk és tapasztalatuk van a témával kapcsolatban, esetleg anyagot, tanulmányokat helyeznének el rajta. Különösen civil egyeztető fórumok jelentkezését várjuk, melyeknek külön helyet biztosítunk a honlapon! Keressenek bennünket az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen!


Mit jelent a társadalmi egyeztetés?
A társadalmi egyeztetésen olyan kommunikációs folyamatot értünk, amely egy döntés előkészítésének része. Folyamatos és kölcsönös információ-áramlás során a közvetlenül vagy közvetetten érintett szereplők (egyének vagy szervezetek) szabadon nyilváníthatnak véleményt, amelyet a döntéshozó mérlegel és figyelembe vesz.

forrás: www.nonprofit.hu


Egyszerű és ingyenes tagnyilvántartó segédprogram civil szervezetek számára

A Civitalis Egyesület egyszerű és bárki számára hozzáférhető tagnyilvántartó programot bocsát a civil szervezetek rendelkezésére. Az excel programból indítható alkalmazás segítségével rögzíthetőek és aktualizálhatóak a tagok alapadatai, tagdíjfizetési kötelezettségei, könnyen nyomtatható jelenléti ív készíthető testületi ülésekről, valamint előállatható e-mailes címlista körlevelek kiküldéséhez.

A mellékelt program és a programleírás ingyenesen letölthető és szabadon terjeszthető. A programot a PC Büro Bt. készítette a Civitalis Egyesület megbízásából, a program elkészítése és ingyenes közzététele a Fővárosi Önkormányzat által támogatott pályázati projekt része.

További információ : www.civil.info.hu

forrás: www.civil.info.hu


Mobilitás Ifjúsági Hét - 2009

2009. október 12-17.

A tavalyi Európai Ifjúsági Hét sikerein felbuzdulva a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat idén is szakmai programokkal, rendezvényekkel kívánja felhívni a fiatalok és a társadalom figyelmét az ifjúságra, az ifjúsági szakmára. 2009-ben a Mobilitás Ifjúsági Hét keretén belül is a Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodák koordinálásával valósulnak meg a különböző regionális programok, elősegítve azt, hogy a fiatalok számára minél jobban elérhetőek és személyre szabottak legyenek.

Az elmúlt év irányvonalát folytatva a Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodák által szervezett fórumokon résztvevő fiatalokból, szervezeteik képviselőiből és szakemberekből álló csoportok részvételével a Parlamentben konzultációt tervezünk európai, országos és helyi politikusokkal és egyéb állami, önkormányzati döntéshozókkal. Ezen a napon az európai parlamenti választások eredményeire, a fiatalok részvételének értékelésére is hangsúlyt kívánunk fektetni

A Hét programjának célja 2009-ben a fiatalok és közösségeik által felvetett problémáknak, probléma-orientált tevékenységeiknek, kezdeményezéseiknek és az azok által elért eredményeknek a felnőtt társadalommal történő megismertetése, bemutatása, különös tekintettel a ma társadalmi problémáira fókuszáló, kreatív megközelítésekre, a Kreativitás és Innováció Európai Évének jegyében.

A Parlamenti Ifjúsági Nap időpontja: 2009. október 14.

forrás: www.nonprofit.hu

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB