spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. június arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2009. jĂşnius 24.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium

pályázati kiírása

a vidéki ifjúsági klubok zenei programjainak támogatására

A támogatás célja:

A pályázat a kulturális vidékfejlesztés keretében az élőzenei koncerteket szervező és befogadó vidéki ifjúsági klubokat kívánja támogatni. A program célja, hogy bővítse a vidéken élő fiatal korosztályoknak szánt kulturális programkínálatot, s ezzel együtt új, hangsúlyozottan élő koncertezési lehetőségeket nyújtson az igényes (amatőr és professzionális) hazai könnyűzenei produkciók számára.

A pályázat pénzügyi forrása

A Magyar Köztársaság 2009. évi költségvetéséről szóló 2008. évi CII. törvény 1. sz. melléklete XX. OKM fejezet 11/32/7 Közkultúra, kulturális vidékfejlesztés és kisebbségi kultúra támogatása előirányzat, Közművelődési szakmai feladatok című részfeladat. Rendelkezésre álló keretösszeg: 65 M Ft.

Támogatott műfajok: pop, rock, blues, jazz, elektro, metal, népzene, világzene és ezek tetszőleges fúziói.

A pályázat lebonyolítója:

Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus

Támogatott időszak:

2009. szeptember 1. - 2010. május 22.

A támogatási időszak alatt havonta legalább 1, összesen legalább 9 rendezvényt kell szervezni.

A pályázatok postára adási határideje: 2009. június 22.

Hiánypótlásra a beadási határidőig van lehetőség.

Pályázók köre:

Budapesten kívüli könnyűzenei klubokat működtető vagy szervező gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, non-profit szervezetek, közművelődési intézmények

Pályázónként megítélhető támogatás: minimum 500 ezer Ft, maximum 4 millió Ft

Saját forrás: minimum 40%

Az adatlapot és a csatolmányokat egy példányban, egy csomagban, kizárólag postai úton kell megküldeni az alábbi címre (az adatlap letölthető a www.pankkk.hu honlap Letöltések menüpontjából).

PANKKK Programiroda

1364 Budapest, Pf. 40.

Kérjük, hogy a borítékokra írják rá: "PANKKK KLUB 2009".


 

 

Megjelentek a TÁMOP-3.4.4.B-08/1. illetve a TÁMOP-3.4.4.B-08/2 jelű pályázatok

Felhívjuk tisztelt pályázóink figyelmét, hogy kiírásra került a TÁMOP-3.4.4.B-08/1. illetve a TÁMOP-3.4.4.B-08/2 jelű, „Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása - Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program” című pályázat.

 

A Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program részeként európai uniós pályázati kiírás jelent meg, amelynek célja a tehetséges gyermekek és fiatalok megtalálása, integrálása, valamint a tehetségük kibontakoztatása. A pályázati konstrukció ahhoz kíván támogatást nyújtani, hogy a TÁMOP 3.4.4/A program keretében kialakított tehetségsegítő kezdeményezések a tehetségsegítéssel, tehetséggondozással kapcsolatos tevékenységeiket magas színvonalon végezzék, működésükről és lehetőségeikről pedig hírt adjanak minden érdekelt számára. Fontos cél, hogy e kezdeményezések a hátrányos helyzetű térségekben élő és a hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek és fiatalok számára is elérhetőek és hozzáférhetőek legyenek. A támogatás révén e tehetséggondozó kezdeményezések képessé válhatnak arra, hogy helyi önkormányzati, civil és magán-erőforrásokat is bevonjanak a tehetségsegítés rendszerébe, lehetőséget teremtsenek a tehetséges fiatalok önszerveződéséhez, és lehetővé tegyék az egyes tehetségsegítési kezdeményezések közötti átjárást, kommunikációt, valamint a hazai és a határon túli magyar kezdeményezések közötti kapcsolattartást is.

E pályázati konstrukció keretében a meglévő tehetségsegítő kezdeményezések működési feltételrendszerének javítására, új kezdeményezések elindítására, a tehetségsegítő kezdeményezések helyi, térségi, regionális ismertségének, társadalmi beágyazottságának növelésére, e kezdeményezések működését támogató szolgáltatások fejlesztésére, valamint a tehetséges fiatalok önszerveződésének elősegítésére igényelhető európai uniós támogatás.

A konstrukció keretében non-profit szervezetek, nevelési-oktatási intézmények, pedagógiai szakmai szolgáltató intézmények, közművelődési intézmények, egyházak, egyházi fenntartású intézmények és non-profit szervezetek, települési önkormányzatok és társulásaik, valamint kisebbségi önkormányzatok nyújthatnak be pályázatot.

A pályázat keretében az egy pályázó, illetve az egy konzorcium által elnyerhető támogatás összege 2–10 millió forint lehet.


A pályázatokat 2009. július 1. és 2009. szeptember 30. között lehet benyújtani.

Forrás: www.nfu.hu


                                            

 

BÉKÉS MEGYEI PÁLYÁZATOK      

A Békés Megyei Önkormányzat által meghirdetett pályázatokra (A; B 1 kategória)

 155 beadvány érkezett. Jelenleg folyamatban van  a pályázatok formai bírálata.

 Végleges döntés 2009. július elejére várható.                        

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB