spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. június arrow AJÁNLÓ
AJÁNLÓ
2009. jĂşnius 24.

CIVIL KÖZLÖNYT A CIVILEKNEK!

ISMERI ÖN A CIVIL KÖZLÖNYT ?

A CIVIL SZERVEZETEK JOGI ÉRTESÍTŐJE (Civil Közlöny) gazdaságos módon megoldja azt a problémát, hogy

HATÁLYOS kinyomtatott állapotban rendelkezésre álljanak az alapítvány, egyesület működésére vonatkozó legfontosabb törvények és rendeletek.

A 2009. évi Civil Közlönyök tartalma:

1. Civil szervezetek létesítési és működési jogszabályai (Egyesülési törvény, Polgári Törvénykönyv, Közhasznúsági törvény, Bírósági nyilvántartásba vétel és változásbejegyzés.)

2. Források jogszabályai (Nemzeti Civil Alapprogram, SZJA 1%, Közérdekű önkéntes tevékenységről szóló törvény.)

3. Pénzügyi szabályok a civil szervezetekre (Könyvvezetés, beszámolók, adókedvezmények és mentességek.)

A három számot tartalmazó éves megrendelés díja 2009. évre 3.000,-Ft + ÁFA, amely összeg tartalmazza postaköltséget is.

Új megrendeléseknél az ebben az évben megjelent Civil Közlönyöket is postázzuk!

A Civil Közlöny negyedik éve szolgálja előfizetőit.

Bolti forgalomba nem kerül.

Szerkesztője dr. Bíró Endre ügyvéd, nonprofit jogi szakértő.

Kiadja 2008. évtől a Jogismeret Alapítvány.

JOGISMERET ALAPÍTVÁNY

1134 Budapest, Pattantyús u. 11.

Tel.: (1) 787-4853 Fax: (1) 367-1287

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


 

 

Civil szervezetek jogkeresője 2009

Megújult a Civil Információs Portálon (www.civil.info.hu)  működő "Civil jog- és kedvezménykereső" szolgáltatás, amely segítséget nyújt azoknak, akiknek civil szervezetek létesítéséhez, működtetéséhez szükséges ismeretekre van szüksége a mindennapokban.

A jogkereső tartalmazza a vonatkozó jogszabályokat, valamint választ ad a gyakran felmerülő kérdésekre, problémákra is. A jogszabályok 2009. április 1-jén hatályos változata érhető el közvetlenül, azonban a mindenkori hatályos változat elérése is lehetséges a megadott internet hivatkozásra kattintva.
A civil szervezeteket érintő kötelezettség határideje megtalálható az interaktív naptárban, ahonnan egyszerűen kikereshető az aktuális hónapban aktuális általános bevallási-, adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének dátuma.
A könnyebb kereshetőség érdekében a jogszabályokon túl a kereső fogalomtárat, kedvezménylistát tartalmaz, valamint dokumentumsablonok és iratvázlatok segítik a felhasználót az egyes jogszabályi előírások teljesítésében.

Forrás: www.civil.info.hu

 


 

Most gyorsabban juthat adományozott szoftverekhez!

Már közel 100 szervezet részesült összesen 88 millió Ft értékű szoftveradományban a NIOK Alapítvány CivilTech programján keresztül. A CivilTech program jelenleg két adományozó vállalat termékeit juttatja el a közhasznú minősítéssel rendelkező, valamint az adományozó partnerek - a Microsoft és a Cisco - által meghatározott kritériumoknak megfelelő civil szervezetek számára. Az eddigi tapasztalatok szerint a pályázók kb. 85%-a jogosult az adományokra, a regisztráció és a rendelés pedig egyszerűen és néhány hét alatt lebonyolítható a www.civiltech.hu portálon keresztül. A szoftverek és a hardverek ingyenesek, azonban az adminisztrációhoz és a rendeléshez kapcsolódó költségek fedezeteként a rendelt termékek értékének max. 4-8 %-át meg kell fizetni. Ennek megfelelően pl. egy Office Professional Plus 2007 vagy 2003 licenc 4800 Ft + Áfa míg egy Windows XP Professional Upgrade 1900 Ft + ÁFA egyszeri szolgáltatási díj megfizetése mellett igényelhető. Pályázzon most és jogosultság esetén 2-3 héten belül már használhatja is az új szoftvereket!

 


 

CivilTech – szoftveradományok közhasznú szervezeteknek

A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány által működtetett CivilTech programon keresztül közhasznú vagy kiemelten közhasznú szervezetek juthatnak hozzá a Microsoft által felajánlott irodai programcsomagokhoz, operációs rendszerekhez, tervező valamint szerverprogramokhoz.

Ki vehet részt a pályázatban?

Olyan közhasznú szervezetek pályázatát várjuk, amelyek már rendelkeznek számítógéppel vagy a közeljövőben tervezik felújítani számítógépparkjukat, de nincsen megfelelő / elegendő számú szoftverük. A pályázatban néhány működési területet kivéve (pl. egyházi szervezetek, amennyiben nem rendelkeznek világi küldetéssel) kb. a szervezetek 80%-a vehet részt. Ha a pályázó tevékenységi köre beletartozik az adományozó partner (jelen esetben a Microsoft) által meghatározott területekbe, akkor jogosult szoftvereket igényelni.

Hogyan történik a pályázás?

A szervezetnek interneten regisztrálnia kell a www.civiltech.hu portálon, és beküldenie egyoldalas pályázatát, a szervezet alapító okiratát vagy alapszabályát, egy 30 napnál nem régebbi bírósági kivonatot valamint a szervezet email címét bizonyító képviselő által aláírt igazolást.

A pályázatok elbírálása 10 napot vesz igénybe, jogosultság esetén a szervezet kiválaszthatja és megrendelheti a számára szükséges szoftvereket, melyhez a rendeléstől számítva 30 napon belül jut hozzá.

A jogosult szervezetek (többek között) a következő szoftvereket rendelhetik meg:

·        Operációs rendszerek - Windows 2000, Windows XP, Vista (ezek legális telepítéséhez, rendelkezniük kell egy régebbi legális verzióval)

·        Szerverek

·        Teljes irodai programcsomagok (Office): adatbázis kezelő programok (Excel, Access) szövegszerkesztő programok (Word), levelező programok (Outlook) prezentációkésztő programok (PowerPoint)

·        Honlapkészítő (Expression Web 1.0) és tervező programok (Publisher 2007)

Van-e valamilyen költsége a rendelésnek?

·        Az adományozó partnerek által felajánlott termékek ingyenesek.

·        A pályázás ingyenes, azonban a rendeléskor licencenként egy egyszeri szolgáltatási díjat kell megfizetni, amely a program fenntartási költségeihez járul hozzá és a rendelt szoftver piaci értékének 4 %-a.

Határidők:

A CivilTech program 2008. január 1-től folyamatosan működik, a pályázatokat a beérkezés sorrendjében, folyamatosan bíráljuk el. A pályázati feltételek azonban időről időre változhatnak, melyről a www.civiltech.hu portálon értesítjük a pályázókat.

Segítségnyújtás: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Gabula Bettina (NIOK Alapítvány) tel.: 06 1 315-3151 vagy a helyi Civil Szolgáltató Központban.

További információ és pályázati anyagok:

www.civiltech.hu


 
 

Sajtóközlemény

Budapest, 2009. június 9.


 

Digitális képzés civileknek

A Vodafone Magyarország Alapítvány és a NIOK Alapítvány összefogása a civilszervezetek továbbképzése érdekében

A Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásával elindult az E-Szervezet - MOBIL Civil program. A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány kezdeményezésének célja a civilszervezetek informatikai ismereteinek fejlesztése.

Az E-Szervezet - MOBIL Civil programban a kiválasztott szervezetek 2009 májusától egy éven keresztül tanórákon és egyéni, személyre szabott szakmai tanácsadás segítségével sajátíthatnak el informatikai ismereteket. A képzés mellett klubfoglalkozásokon a résztvevők megoszthatják egymással tapasztalataikat, véleményüket is. Az E-Szervezet – MOBIL Civil program pályázati felhívására a márciusi határidőig több mint 100 civilszervezet jelentkezett, közülük 80 vehet részt a képzésen.

A résztvevők kiválasztása során nagy hangsúlyt kaptak a pályázó szervezetek konkrét céljai, elképzelései, melyeket a program segítségével kívánnak megvalósítani. Ezek összegzése alátámasztotta azt az előzetes elképzelést, mely szerint a civilszervezetek nagy része már valamilyen módon használja a digitális eszközöket, azonban ezt nagyrészt számítástechnikai alapismeretek nélkül teszik. „A weboldalunk karbantartásáért jelenleg fizetünk, mert nincs a csapatunkban, aki értene hozzá, így a programon való részvétel egyik célja a költségmegtakarítás is. Miután a két főállású munkatársunk is leginkább autodidakta módon tanulta a „számítógépet”, szüksége lenne egyesületünknek egy mélyebb ismeretekkel rendelkező kollégára.” – írja egy pályázó.

Gerencsér Balázs a NIOK igazgatója elmondta: „Az E-Szervezet – MOBIL Civil program alapvető célkitűzése, hogy ez alatt az egy év alatt a szervezetek és trénerek által közösen meghatározott, elérendő célokat valamennyi szervezet teljesítse, ezzel növelve saját területén hatékonyságát és kapacitását.”

"A mobil technológia radikálisan formálja át a következő években az internetet. A Vodafone világszerte meghatározója a mobilnetezés innovációjának és dinamikájának. Így van ez Magyarországon is, ezért szinte természetes, hogy a Vodafone és NIOK előremutató kezdeményezésével egymásra talált." – mondta Nagy Bálint, a Vodafone kommunikációs igazgatója.

A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) és a Civil Szolgáltató Központ hálózat 2007 márciusában indította el E-civil programját, amelyre a Vodafone Magyarország Alapítvány által támogatott MOBIL Civil is épül. A szervezetek önmagukhoz mért egyéni fejlődését a programban működő szakemberek, valamint a Vodafone alapítványa és a NIOK képviselői közösen díjazzák a 2010 márciusában megrendezésre kerülő programzáró rendezvényen.

A Vodafone Magyarország Alapítványról:

A Vodafone Magyarország 2003-ban hozta létre alapítványát, hogy hosszú távú eredményekre törekvő kezdeményezések támogatásával segítse a rászorulókat. A szervezet megalakulása óta több mint 600 millió forint értékben több száz hazai program megvalósításához járult hozzá, többek között például a Hallatlan Alapítvány online jelnyelvi híradójának elkészítéséhez. Jelenleg is fut Többet Érsz elnevezésű programjuk, mely az egyéni segítő szándékok megvalósulását támogatja.

További információ:


 

Jókuti András

Vodafone Magyarország

+36 70 701 7900

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Kiss Eszter

Eurolex Consulting

+36 70 382 5665

Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 
< Előző
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB