spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. április arrow VI. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért
VI. Nyári Egyetem a közösségi részvétel fejlesztéséért
2009. április 20.

SZÓ-VÁLTÁS

Társadalmi nyilvánosság – közbeszéd – párbeszéd

Szóba tudunk-e elegyedni egymással? Vannak-e üzeneteink a közösségek számára és vannak-e a társadalmi-gazdasági helyzetre vonatkozóan? Érdekel-e bennünket a többiek véleménye?

2009. július 22-26 között, idén hatodszor rendezzük meg a NYÁRI EGYETEM-et, Kunbábonyban. A szokásos családias helyszínre a sokszínű és sokféle szakértelemmel rendelkező résztvevők számára most egy kicsit súlyosabb, de mégis harsány témacsokrot ajánlunk az idén.

Beszélgetéseink és műhelyeink fókuszában a nyilvánosság áll, annak a közösségeket érintő mindenféle formája, színterei és csatornái: az a keret, amelyben a vélemények mérlegelése és egyeztetése történik meg, kialakul a vita és a párbeszéd.

Számba kívánjuk venni, hogy vannak-e a találkozásokra, az egyezkedésre, a véleménycserére igazi közösségi fórumaink, megfelelő nyilvános tereink?

Fontos számunkra a hozzáférés és a részvétel a nyilvánosság működésében: a társadalmi ellenőrzés - a hatalom kontrollálása. A széleskörű kommunikáció kiemelkedő jelentőségű a közbeszéd és a közbizalom alakulásában, a helyi közélet fejlődésében.

Foglalkozni kívánunk a médiával, különösen annak közösségi formáival, a helyi és a tágabb célcsoportokat elérő sajtóval és a közösségi hálózatok kiépülésére különösen alkalmas eszközzel: az internettel.

Közös ügyünk, hogy a (helyi) társadalom szereplői szóba álljanak egymással, beszélgessenek közös ügyeikről, mert csak így fogalmazódhat meg közös nyelv, megértés, s talán – remélhetőleg – egyetértés is!

Várunk Kunbábonyba, a Civil Kollégium bentlakásos képzési központjába és annak hatalmas zöld parkjába minden érdeklődőt, családjával, barátaival, kollegáival!

További információk: a www.kka.hu honlapon (előzetes felhívás, előző nyári egyetemek programjai, előadásai, fotók), s elérhetőek vagyunk az alábbi e-mail címen: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges (szállás, ellátás, előzetes kérdésekkel, témaajánlatokkal, egyéb felajánlásokkal) Telefonok: 06-1-225-60-11, 06-1-225-6013

Üdvözlettel a szervezők:

Közösségfejlesztők Egyesülete, Civil Kollégium Alapítvány, Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, Felső-Kiskunsági Közösségi Munkások Egyesülete, SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért

forrás: www.kka.hu

 
Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB