spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. április arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2009. április 20.

Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács 2009. évi pályázati felhívásai

A Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács összesen  19 530 000  Ft-ot oszt szét a beérkező gyermek és ifjúsági célú pályázatok között az alábbi pályázati felhívások keretében:

 

Pályázat kódja

Pályázat megnevezése

Pályázat célja

Pályázat keretösszege

Igényelhető

támogatás

összege,

mértéke

Beadási határidő

Támogatási

időszak

IFJ-GY-DA-09-A

Ifjúsági kezdeményezések támogatására

Olyan gyermek és/vagy ifjúsági táborok támogatása, melyek értékorientált foglalkozásaikkal biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését, hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez.

8 000 000 Ft

Legalább

100 000 Ft,

Illetve

Legfeljebb

300 000 Ft

75%

2009. május 4

2009.

május 1.

és

2009.

december 31.

között

IFJ-GY-DA-09-B

VI. Dél-alföldi regionális

 gyermek és ifjúsági

együttműködési fórum és kiállítás létrejöttére

Legalább két napos regionális rendezvény megszervezése és lebonyolítása, minimum két más szektorba tartozó szervezet együttműködésével a dél-alföldi régió területén, egy gyermek és ifjúsági együttműködési fórum és kiállítás keretében.

A program célja az ifjúsági civil szervezetek összefogásának, koordinációjának segítése, új lehetőségek keresése. Az ifjúsági szervezetek részére bemutatkozási lehetőség biztosítása, régiós szinten is értékkel bíró mintaprojektek bemutatása, a civil szervezetek közötti együttműködés további lehetőségeinek feltárása.

530 000 Ft

legfeljebb 530 000 Ft

75%

2009. május 4.

2009.

szeptember 1.

és

2009.

október 31.

között

IFJ-GY-DA-09-TA

Gyermek és/vagy ifjúsági

tematikus táborozási programok támogatására

Fiatalok szükségletei, igényei, ötletei alapján létrejövő, fiatalok aktív részvételével megvalósuló kezdeményezések támogatása, amelyek hozzájárulnak:

a)    a közösségi részvételhez szükséges kompetenciák és módszerek elsajátításához;

b)        ifjúsági szervezetek és nem formális csoportok együttműködésének megerősítéséhez, további közös programok kidolgozásához;

c)         továbbá segíti a fiatalok közéleti szerepvállalását a fiatalok döntéshozatalba történő bevonását.

11 000 000 Ft

Legalább

100 000 Ft, illetve

legfeljebb 400 000 Ft

75%

2009. május 4.

2009.

május 1.

és

2009.

december 31.

között

A pályázati felhívásokat és útmutatókat a Pályázati felhíváskeresőben tekintheti meg. A pályázás módja minden esetben internetes, vagyis az EPER-ben kell benyújtani.

További információk: A pályázati felhívások és a pályázati útmutatók elektronikus úton letölthetők a www.szmm.gov.hu, valamint a www.esf.hu honlapokról.

A pályázatokkal kapcsolatban további információ: (1)273-4250  telefonszámon, valamint az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

forrás: www.esf.hu

 


 

Kábítószer-fogyasztókkal és kábítószer-prevencióval foglalkozó szervezetek

komplex megelőző és egészségfejlesztési programjainak támogatása

Az ESZA Kht. a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából, a szociális és munkaügyi miniszter pályázatot hirdet kábítószer-fogyasztókkal és kábítószer-prevencióval foglalkozó szervezetek komplex megelőző és egészségfejlesztési programjainak támogatására.

A pályázat célja: a helyi közösségi színtereken zajló drogprevenciós és egészségfejlesztési tevékenység elősegítése, illeszkedve a "Nemzeti Stratégia a kábítószer-probléma visszaszorítására" című dokumentumban megfogalmazott célokhoz.

A pályázat keretében a helyi közösségi résztvevők együttműködésen alapuló olyan komplex, az egészségmegőrzés/egészségfejlesztés különböző színterein (pl. család, gyermekvédelmi intézmények, információs társadalom, szórakozóhelyek, büntetés-végrehajtási intézetek, szabadidő stb.) megvalósuló programok támogatására van lehetőség, amelyek kapcsolódnak a kábítószer-fogyasztás megelőzéséhez, a kábítószer-használattal szemben pozitív mintát nyújtanak, valamint amelyek a prevenciós tevékenység keretében jelenítik meg az ártalomcsökkentő szemléletet.

Program megvalósítási ideje: 2009. június 1. és 2009. szeptember 30. közötti időszak

 

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 62 021 000 Ft

A pályázaton legalább 100 000 Ft, illetve legfeljebb 3 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A pályázó által biztosítandó önrész minimum a bekerülési költségek 10%-a.

A pályázók köre:

a) belföldi székhellyel rendelkező:

- társadalmi szervezetek; köztestületek; alapítványok; alapítványi fenntartású intézmények; közalapítványok, egyházak; egyházi fenntartású intézmények; oktatási, nevelési, szociális, egészségügyi intézmények; önkormányzatok és fenntartásukban működő egyéb intézmények; gazdasági társaságok; közhasznú társaságok és intézményeik; nonprofit betéti társaság és nonprofit korlátolt felelősségű társaság;

b) amelyek az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (továbbiakban: EPER) regisztráltak a pályázati útmutató 8. pontja szerint.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani a Pályázatkezelő által működtetett EPER rendszeren keresztül.

 

Az internetes pályázatok beadási határideje: 2009. április 15. 24.00 óra.

További információk:

A pályázati felhívás és a Pályázati Útmutató letölthető a http://www.esf.hu, a http://www.szmm.gov.hu honlapokról, vagy beszerezhető a Pályázatkezelő 1134 Budapest, Váci út 45. "C" épület címén.

A pályázattal kapcsolatban további információkat a 9.00-16.00 óra között hívható (1) 273-4250-es telefonszámon, valamint a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mailcímen kaphatnak a Pályázatkezelőtől.

forrás: www.esf.hu


 

A Nemzeti Kulturális Alap

Népművészeti Szakmai Kollégiumának

pályázati felhívása

1. Nemzetközi, országos és regionális szakmai rendezvények, konferenciák, fesztiválok és kiállítások megrendezésére.

A pályázat megvalósításának határideje: 2009. szeptember 1-2010. április 15.

Pályázhatnak:

1. népművészettel foglalkozó országos hatókörű szakmai társadalmi szervezetek és intézmények (Martin György Néptáncszövetség, Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület, Táncház Egyesület, Vass Lajos Népzenei Szövetség, Muharay Elemér Népművészeti Szövetség, Hagyományok Háza, Népművészeti Egyesületek Szövetsége, Magyarországi Folklórfesztiválok Szövetsége)

2. népművészettel foglalkozó regionális és megyei hatókörű szakmai társadalmi szervezetek és intézmények.

A pályázóknak a megvalósításhoz szükséges teljes összegből 20%-os önrésszel (saját erő) kell rendelkezniük!

Pályázati adatlapot elkészíteni a http://www.nka.hu portálon "pályáztatás" cím alatt található "adatlapok kitöltése" címszónál lehet.

A pályázat 2009. április 24-ig beérkezően nyújtható be, kizárólag postai úton az NKA Igazgatóságának postacímére (H - 1388 Budapest, Pf. 82).

Pályázattal kapcsolatos felvilágosítás az NKA Igazgatósága ügyfélszolgálatától kérhető (327-4444, 327-4445 telefonszámokon).

forrás: www.nka.hu


 

Pályázati felhívás

"A népművészet Ifjú Mestere"cím elnyerésére

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium ösztönözni kívánja a fiatalok népművészeti előadói, tudományos és alkotótevékenységét; a magyar nemzeti és a magyarországi nemzetiségi hagyományok ápolását, továbbéltetését. Ezen szándéka kifejezéseként az érintett szakmai szervezetekkel és állami intézményekkel egyetértésben minden évben pályázatot ír ki a "Népművészet Ifjú Mestere" cím elnyerésére.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

I. Előadóművészet

- hangszeres népzene; népdal; néptánc; népmese

II. Tárgyi alkotóművészet

- fazekas; faragó (kéreg, szaru, csont, fa, bútor); gyermekjáték-készítő; kovács; népi bútorműves; népi ékszer - készítő (fém, gyöngy, lószőr); szűcs, bőrműves; rézműves; szalma-, gyékény-, csuhé- és vesszőfonó; tojásfestő; mézeskalács-készítő; textil-hímző, -szövő; (gyapjú, vászon), nemez-, viselet-, paszománykészítő; csipke-készítő, kékfestő; népművészeti forma- és motívumkincset hordozó; nagyméretű tárgyak, köztéri tárgyegyüttesek (játszótéri, ill. beltéri plasztikák, építészeti megoldások) tervezője és kivitelezője; a népi hangszerkészítés formai és funkcionális követelményeinek megfelelő; hangszerek, hangkeltő eszközök készítője;

Pályázati követelmények

A részvétel alapfeltétele a 15 és 35 év közötti életkor, az írásban benyújtott szakmai önéletrajz és egy legalább 10 oldal terjedelmű dolgozat.

A pályázatok benyújtása

A pályázatokat (az önéletrajzot és dolgozatot, tárgyalkotóknál a pályázatra benevezett tárgyakat is) 2009. április 24-ig beérkezően kell eljuttatni a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének címére (1011 Budapest, Corvin tér 8.) postai úton, vagy személyesen (munkanapokon H-Cs: 9-16, P: 9-14 óra között). Mellékelni kell továbbá egy, a pályázó adatait tartalmazó pályázati adatlapot is (amely letölthető formátumban megtalálható a http://www.hagyomanyokhaza.hu honlapon is).

 

A pályázatokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre készséggel válaszolnak a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének munkatársai a 225-6086-os (népzene, néptánc), a 225-6053-as (népmese), illetve a 225-6065-os (kézművesség) telefonszámon, munkanapokon (H-Cs: 9-16, P: 9-14 óra között).

forrás: www.nka.hu


 

A GSK, az Egészséges Településekért Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt közös pályázati kiírása alap- és középfokú oktatási intézmények számára

A GSK célja, hogy felhívja a figyelmet az egyén felelősségére a méhnyakrák korai felismerésében, tájékoztatást nyújtson a méhnyakrák megelőzésének lehetőségeiről.

Az Egészséges Településekért Alapítvány hosszú távú célja, hogy elősegítse a kisközösségekben élő emberek életminőségének, egészségének javulását.

A Magyar Vöröskereszt küldetésének tekinti, hogy az egészséges életmódra neveléssel, e célért tevékenykedő szervezetekkel együttműködve járuljon hozzá a lakosság életminőségének javításához.

A közös pályázat tartalma:

A pályázat nyertesei méhnyakrák elleni védőoltás vakcinát kapnak támogatásul az intézményben tanuló 10-14 éves leányok számára.

A GSK és a Vöröskereszt biztosítja az oltóanyag szakszerű eljuttatását a nyertes intézmény által megjelölt orvoshoz, aki az oltásokat beadja a leányoknak. Ez az oltás 3 részből áll. Az első oltás beadását követően 1, illetve 6 hónap múlva emlékeztető oltásokat kell adni. Az oltástól várható védelem csak mindhárom oltóanyag beadása után épül ki.

 

A pályázatra meghívottak köre:

5000 fő lakosságszám alatti, hátrányos és leghátrányosabb helyzetű települések alap- és középfokú oktatási intézményei, ahol a 1996. január 1. és 2000. december 31. között született leány tanulók száma nem haladja meg a 70 főt.

A pályázható (3 darabos) vakcinák száma maximálisan 35 darab.

 

A pályázat benyújtása:

A Pályázatra alap-, és középfokú oktatási intézmények szándéknyilatkozatot nyújthatnak be a mellékelt adatlap kitöltésével, amellyel részvételi szándékukat jelzik a pályázaton.

A szándéknyilatkozatok postára adásának határideje: 2009. április 29.

A második fordulóra való kiválasztás: 2009. május 20.

A pályázat második fordulójának beadási határideje: 2009. október 19.

Várható eredményhirdetés: 2009. november 27.

Az első oltások beadásának várható időpontja: 2010. február

A pályázati kiírás és adatlap az alapítvány http://www.egeszsegterv.hu című honlapjáról tölthető le.

forrás: www.egeszsegterv.hu


 

    VÉSZTŐI PÁLYÁZATOK

Vésztő Város Önkormányzat Képviselő testületének Pénzügyi Bizottsága pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására.

A pályázat célja: pénzügyi támogatás nyújtása a vésztői székhelyű - vagy vésztői szervezettel is rendelkező - civil szervezetek számára.

Rendelkezésre álló pályázati forrás: 700.000 Ft

Pályázatot nyújthatnak be mindazon társadalmi szervezetek vagy alapítványok, amelyeket a bíróság jelen pályázat kiírásáig nyilvántartásba vett, az alapító okiratuknak illetve alapszabályuknak megfelelő tevékenységüket ténylegesen folytatják és székhelyük Vésztőn található vagy vésztői szervezettel is rendelkeznek.

Támogatás az alábbi célokra nyújtható:

a) civil szervezetek közhasznú tevékenységének támogatása;

b) civil szervezetek működési költségeinek támogatása;

c) civil szervezeteket érintő évfordulók, fesztiválok, hazai és határon túli rendezvények támogatása;

d) hazai és határon túli rendezvényeken, fesztiválokon történő részvétel támogatása, európai

integrációt elősegítő civil programok támogatása;

e)civil szférával kapcsolatos szolgáltató, tanácsadó, oktatási, fejlesztő, segítő tevékenységek

támogatása;

f) civil szférát bemutató kiadványok, elektronikus és írott szakmai sajtó támogatása;

g) civil szervezetek pályázati önrészének támogatása;

h) civil érdekképviseleti tevékenységek támogatása;

i) egyéb, várospolitikai célok érdekében végzett tevékenység támogatása.

A pályázatok benyújtásának módja, helye és határideje:

Pályázni kizárólag pályázati adatlapon lehet, az abban meghatározott dokumentumok csatolásával. A pályázati adatlap átvehető a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztályán, illetve letölthető Vésztő város honlapjáról.A pályázatokat Vésztő Város Polgármesteri Hivatalának Pénzügyi Osztályán - 1 példányban, zárt borítékban - kell benyújtani. A borítékra a következő szöveget kell ráírni: "civil szervezetek támogatása 2009."

A pályázatok benyújtásának határideje: 2009. április 17. (péntek) 12.00 óra


 

Békéscsabai Pályázatok

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága pályázatot hirdet a

2009. ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS MŰVÉSZETI CÉLTÁMOGATÁS elnyerésére.

A pályázat célja: A békéscsabai állampolgárok és művelődő közösségeik kulturális tevékenységének támogatása.

A pályázók köre:

·        egyéni pályázók (alkotó-, előadóművészek),

·        nyugdíjas klubok,

·        egyesületek, alapítványok, szervezetek,

·        rendezvényszervezők,

·        egyházak, gyülekezetek,

·        Békéscsabán működő közművelődési intézmények.

Kategóriák:

A. kategória: Az alábbi területeken végzett egyéni vagy csoportos művészeti tevékenység, művészeti alkotások létrehozása és/vagy bemutatása, a szükséges feltételek megteremtése.

1)        Irodalom

2)        Színházművészet, amatőr színjátszás

3)        Zeneművészet

4)        Tánc– és mozgásművészet

5)        Képzőművészet

6)        Fotóművészet, film– és videóművészet

B. kategória: Közművelődési rendezvények, táborok szervezése.

A céltámogatás elnyerésének módja és feltételei:

Támogatást kaphatnak a közművelődési és művészeti szakterületek pályázói, kizárólagosan a 2009. március 1. és 2010. február 28. között megvalósuló kulturális céljaikra.

Egy pályázó 2 kategóriában élhet a pályázati lehetőséggel, egy kategóriában 2 pályázat benyújtására van mód. Azonos programmal csak egy kategóriában lehet pályázni.

A pályázati úton elnyerhető támogatás maximális összege: 150.000,– Ft.

A pályázat benyújtási határideje: 2009. április 20.

A pályázat elbírálásának határideje: 2009. május 14.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a pályázathoz pályázati űrlapot szükséges kitölteni!

Részletes pályázati felhívás: www.bekescsaba.hu

További információ kérhető:

Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály Közművelődési Csoport

Szamosvári Anitától a 06/66-452-252/2512-es telefonszámon, illetve a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

 

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúság, Oktatási és Sportbizottsága pályázatot hirdet a

2009. ÉVI IFJÚSÁGI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA

A pályázat célja:

A Békéscsaba városában működő gyermek- és ifjúsági közösségek tevékenységének segítése, azok erősítése érdekében a fiatalok kezdeményezésére és/vagy aktív szerepvállalásával megvalósuló egyszeri vagy folyamatos programok, események, rendezvények támogatása, melyek lehetőséget adnak a fiatalok kreativitásának megmutatására, illetve a településeken felmerülő igények szerinti közösségi programok megvalósítására.

 

Pályázati keretösszeg: 1.700.000,- Ft

A pályázat megvalósulásának határideje: 2009. március 1.– 2010. február 28.

A pályázat benyújtásának határideje: 2009. április 20.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2009. május 14.

 

Pályázati témakörök:

A/ kategória : Keretösszeg: 550.000,- Ft

Pályázók köre: Békéscsabán működő általános, középiskolai és kollégiumi diákönkormányzatok

Támogatható tevékenység: tanítási órán kívül eső szabadidős tevékenységekre (közösségfejlesztő programok, programsorozatok, képzések megvalósítása, diákrendezvények), iskolaújság, iskolarádió működésére

B/ kategória : Keretösszeg: 1.050.000,- Ft

Pályázók köre: Békéscsaba Megyei Jogú Város területén működő gyermek- és ifjúsági szervezetek, ifjúsági korosztállyal foglalkozó önszerveződő közösségek, civil szervezetek, intézmények

Támogatható tevékenység: a gyermek- és ifjúsági korosztály önmegvalósítását biztosító, a közösséghez tartozás élményét erősítő – tanítási időn kívüli (hétvégi, szabadidős, szünidei stb.) – gyermek és ifjúsági programok, képzések, rendezvénysorozatok megvalósítása

C/ kategória: Keretösszeg: 100.000,- Ft

Támogatható tevékenység: új ifjúsági közösségek létrehozása, közösségformáló kezdeményezések megvalósítása

A pályázathoz pályázati űrlapot kell kitölteni, mely a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályán igényelhető, illetve a www.bekescsaba.hu honlapon letölthető.

Részletes pályázati ki kapcsolatban tájékoztatás és pályázati űrlap kérhető Hudák Regina ifjúsági referenstől (Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály; 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.) telefonon a 66/452-252/2513 melléken, vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen.

 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének

Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága

pályázatot hirdet

szociális célú segítő tevékenységek 2009. évi támogatásáRA

A pályázat célja: állampolgárok és közösségek tevékenységének támogatása.

Pályázhat: minden Békéscsabán működő közösség, csoport, egyesület, alapítvány, intézmény, egyén. Egy szervezet, közösség csak egy pályázatot nyújthat be!

Támogatás kérhető az alábbi témakörökben:

1./ A szociális területen végzett tevékenységek.

2./ Szociálisan hátrányos helyzetű rétegek, csoportok számára szervezendő rendezvények, akciók.

A támogatás elnyerésének módja és feltételei:

1./  A pályázat elnyerésénél elsőbbséget élveznek a városi közösségek.

2./  A pályázó fogalmazza meg a tervezett tevékenység célját, megvalósításának módját,

      részletes költségvetését.

3./  A támogatás segélyezéshez nem vehető igénybe.

 

A pályázathoz pályázati űrlapot szükséges kitölteni.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2009. április 30.

Elbírálás: 2009. június 17.

A bizottság a pályázatot a hibátlanul és hiánytalanul kitöltött adatlap és kiegészítő információk alapján tudja érdemben elbírálni.

Részletes pályázati kiírás és pályázati űrlap Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Szociálpolitikai Osztályán kérhetők (5600 Békéscsaba, Szabadság  tér 11-17.), vagy letölthető a www.bekescsaba.hu oldalról

 

 

„Békéscsabai tehetségekért”c. önkormányzati támogatásra

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázati alapot hozott létre a békéscsabai állandó lakhelyű, felsőoktatási intézmények nappali tagozatán tanuló tehetséges diákok – tanulmányokhoz kapcsolódó – külföldi képzésének, tanulmányútjának támogatására.

 

Támogatási cél: Békéscsaba város értelmiségi utánpótlásának elősegítése, ösztönző támogatás annak érdekében, hogy a tehetséges fiatalok képességeiket kibontakoztathassák, tudásukat külföldi tanulmányuk során gyarapítsák és a megszerzett tudást helyben, a város számára hasznosítsák.

A pályázatban részt vehetnek

-  a békéscsabai állandó lakhellyel rendelkező

-  felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló hallgatók,

akik tanulmányaikhoz kapcsolódóan ismereteiket külföldi intézményben, tanulmányúton, versenyen, stb. kívánják gyarapítani, és nem nyújtottak még be pályázatot ezen támogatásra, illetve a korábban benyújtott pályázatot a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottság nem támogatta.

A támogatás elsősorban tehetséggondozó támogató célú, nem szociális jellegű.

A támogatási összeghatár maximum 150 000 Ft/fő. Az elszámolásnál a támogatásként megítélt összegnek megfelelő összegű kiadást szükséges igazolni. Elszámolható kiadások a külföldi tanulmánnyal kapcsolatosan közvetlenül felmerülő költségek pl: utazás (helyi, helyközi), szállás, élelmiszervásárlás, jegyzetvásárlás, stb.  

A támogatás utólagos finanszírozással történik, számla ellenében. 

Pályázati űrlap igényelhető: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályán (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.)

Beadási határidő: 2009. április 27.

A pályázatokat az alábbi címre kell beküldeni:

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály (Békéscsaba, Szent István tér 7.)

forrás: www.bekescsaba.hu

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB