spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2009. március arrow CIVIL RENDEZVÉNYEK SARKADON
CIVIL RENDEZVÉNYEK SARKADON
2009. március 18.

3 éves lett a SaRock, azaz a Sarkadi Rock Klub  

2009. február 6.-án ünnepelte a Sarkadi Rock Klub, azaz a SaRocK fennállásának 3. évfordulóját. 3 éve, 2006 februárjában egy maroknyi csapat, Mórocz Tibor (Tibi bá’) vezetésével elhatározták, hogy a kocsma és a diszkó helyett ők inkább a Művelődési Ház Pince Klubjában találkoznak hétről hétre és a nekik tetsző zenéket fogják hallgatni.

Már az indulásnál sikeres volt a klub, hiszen amint híre terjedt a szórakozás ezen alternatívájának, a fiatalok egyre sűrűbben kezdték el látogatni a rendezvényeket. 2007 májusában a friss szervezetnek számító Sarkad és térsége Ifjúságáért Egyesület szervezeti egységbe, szakosztályba integrálta a SaRocK-ot, annak érdekében, hogy az anyagi finanszírozást pályázatok útján oldja meg. A rendezvényen először Mórocz Tibor klubvezető mondta el ünnepi gondolatait és köszönte meg családjának a türelmet és a támogatást. Őt követte Nagy Richárd, az egyesület elnöke, aki egy hasonlattal élve a következőt mondta: „3 évesek lettünk. Egy gyermek 3 éves korában óvodába kezd járni és elkezdik tanítani az önálló életre. A klub is egy új szakaszba lépett, melynek végén – reményeink szerint- helytáll a világot jelentő deszkákon, és önállóan tud majd működni”.

-nari-

Helybeli fiatal tehetségek munkái a Városi Képtárban

 

2009. február 5.-én a Bartók Béla Művelődési Központ és a Sarkad és térsége Ifjúságáért Egyesület közös szervezésében került megrendezésre Szabó Tünde és Debreczeni Imre közös kiállítása. Nagy Richárd a szervezők nevében köszöntötte a nem kis számú megjelent érdeklődőt. Elmondta: „mind a művelődési ház, mind pedig az egyesület célja, hogy közelebb vigye a kultúrát a fiatalokhoz, de úgy is lehetne fogalmazni, hogy a fiatalokat vigyük közelebb a kultúrához. Ennek keretében első ízben helyi fiatalok művei kerültek kiállításra.” Őt követte Retkes Máté, a Magyar Művészeti Egyetem hallgatója és szakmai gondolataival segítette a megjelenteket abban, hogy „minél jobban be tudják fogadni a képeket”.

A kiállítókról röviden:

Szabó Tünde helyben, a korábbi 2.-es számú Általános iskolában kezdte tanulmányait. Tehetségét ezt követően a békéscsabai Ruhaipari és Iparművészeti Szakközépiskolában, mint jelmeztervező asszisztens kamatoztatta. Jelenleg a Nyíregyházi Főiskola képi ábrázolás szakán hallgató. Ez idáig csoporttársaival közösen állították ki rajzait.

Debreczeni Imre helyben, az 1.-es számú Általános Iskolában kezdte tanulmányait. Ezt követően először Szegeden majd Budapesten végezte középiskoláit, ahol felkészítették a művész mesterség alapjaira. Jelenleg a Magyar Művészeti Egyetem hallgatója. Korábban a szobrászattal, majd a festészettel került közeli viszonyba. Több kiállítása volt már a fővárosban, illetve Békéscsabán.

-nari-

Ifjúsági civilesek találkoztak

2009. február 6.-án a Bartók Béla Művelődési Központ adott helyett az első ízben megrendezésre kerülő –  Békés megyében működő  – ifjúsági civil szervezetek és

ifjúsági referensek találkozójának.

Békés Megye Önkormányzatának, 2008 évben kiírt pályázatán nyert támogatásból rendezte meg a Sarkad és térsége Ifjúságáért Egyesület a fent említett című konferenciát. A szervezők nevében Nagy Richárd,  Neil Armstrong szavait aktualizálva elmondta: „ez az alkalom, nekünk szervezőknek és résztvevőknek egy kis lépés, viszont a megye ifjúságának egy nagy ugrás, hiszen kialakulni látszik egy olyan ifjúsági civil műhely, mely felkarolja az egyébként is hátrányos helyzetben lévő fiatalokat”.  A rendezvényt köszöntőjével Tóth Imre, a  város polgármestere nyitotta meg , majd ezt követően előadások hangzottak el. Elsőként Czégény Gyula, Békés Megye Önkormányzatának osztályvezetője mutatta be, hogy a Megyei Önkormányzat mit tesz a jelenben az ifjúságért, és a jövőt illetően milyen tervei, elképzelései vannak. Őt követte Ujj Éva, a békéscsabai Diáktanya ifjúsági iroda vezetője, aki bemutatta a Megyei Ifjúsági Szolgáltató Központ  projektjeit.  Záróakkordként Vincze József, a Dél-alföldi Regionális Szolgáltató Iroda (DARISZI) munkatársa mutatta be az iroda tevékenységét és mondott néhány tippet a helyi ifjúsági munka mikéntjéről.

 -nari-

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB