spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. december arrow SAJTÓTÜKÖR
SAJTÓTÜKÖR
2008. december 14.

A 14 évesek a tinidiszkót hiányolták, amit az egyesület és az önkormányzat hamarosan megvalósít. Mozit is szeretnének az ifjak, de az egy város számára is nagy falat lenne – tudtuk meg Horváth Judit elnöktől. Kosárlabdapályán is szívesen töltenék idejüket a végegyházi fiatalok, amit az önkormányzat a piactér mellett valósít meg. Új játszótér építése is igényként merült fel.

A település egyelőre a régi játszótér uniós előírások szerinti átalakításán gondolkodik. A felnőttek, a 19 év feletti végegyháziak minél több közösséget megmozgató program szervezését javasolták és több gyermekprogramot is szívesen látnának a faluban. Többen felvetették az egyesület kérdőíves kutatására: fel kellene eleveníteni a régi báli szokásokat - ami azonban a fizetőképes kereslet függvénye.

forrás: K.E. Békés Megyei Hírlap, 2008. december 02.

 


Megoldások hibás pályázatok elkerülésére

A pályázatok a kezelőszerv szemszögéből címmel tájékoztató előadást szervezett a Taní-tani Egyesület a napokban Békéscsabán, a TIT helyi székházába, a megyében tevékenykedő civil szervezetek számára. A tájékoztatót a Nemzeti Civil Alapprogram Dél-alföldi Kollégiuma mellett dolgozó Piros Ildikó senior programmunkatárs és Fehér Marianna, az NCA pénzügyi munkatársa tartotta. Előadásaikban mindketten a pályázók által leggyakrabban elkövetett hibákra helyezték a hangsúlyt. Folytatásként további előadásokon kapnak információkat a pályázatokkal kapcsolatban a civil szervezetek az egyesület szervezésében.

forrás: Békés Megyei Hírlap, 2008. december 04.

 


 Egymilliót nyertek az egészségterv elkészítésével

A szeghalmi Senshi Kyokushin Karate Sportegyesület a Béres Egészség Hungarikum Program keretében egymillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város egészségtervének elkészítésére - tájékoztatta lapunkat Kovács Lajos, az egyesület vezetője. A nemzeti egészségmegőrző és betegségmegelőző Béres Egészség Hungarikum Programot Béres József hívta életre. Az egészségterv közösségi alapon kidolgozott stratégiai terv és cselekvési program, mellyel a települések lakóinak egészségét, életminőségét lehet fenntartható módon javítani. A megyéből a Sárrét fővárosa mellett Újkígyós, Dévaványa és Nagyszénás nyert a programban.

forrás: B.I.; Békés Megyei Hírlap, 2008. december 04.

 


 Nemzetiségi nap, civil kerekasztal az újratelepítés évfordulóján

Csorvás újratelepítésének 152. évfordulóján a helyi román és szlovák kisebbség nemzetiségi napot rendezett. Pénteken este művészeti csoportok mutatkoztak be, szombaton pedig Szekszárdi Imre orgonajátékával emlékezett az elődökre a hálás utókor a katolikus templomban. A Csorvásiak Baráti Köre által koordinált civil kerekasztal ismét összeült.

Az egyesület elnöke, Kelemen Mihály a tanácskozás végén értékelte az ott elhangzottakat: - Az idei találkozónkon tizenhat civil szervezet vett részt. Előttük számolt be civil kerekasztalunk négy tagozata az elmúlt egy év történéseiről. Közös gondolatként fogalmazódott meg a résztvevők szándéka: legyen a településnek rendezvénynaptára, s jelenjen meg az általános művelődési központ honlapján. Nellerné Pásztor Csilla gyűjti össze a civilek programjait. Ötletként a civil házról is beszéltünk.

forrás: Cs. I.; Békés Megyei Hírlap, 2008. december 08.

 


Pusztaottlaka

A Pusztaottlaka Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány és a Vöröskereszt jóvoltából 400 db húsz kilós csomagot osztottak szét a hétvégén a kistelepülésen. Aki részt vett a Mikulás-napi rendezvényen, mindenki kapott adományt. E mellett a gyerekeknek játszóházat szerveztek, az idősebbeknek nótával kedveskedtek. Fánk is került az asztalra.

forrás: Békés Megyei Hírlap; 2008. december 09.

 


Bemutatkoztak a fogyatékos fiatalok Pusztaföldváron

A fogyatékos emberek nemzetközi világnapja alkalmából száz fogyatékos fiatal és kísérője érkezett Pusztaföldvárra a napokban. Miklósik Béláné, aki 15 éven át tanított a községben, a Fogjunk Össze Közhasznú Egyesület vezetője elmondta, a nosztalgia vitte őket Földvárra. Ez a negyedik civil kezdeményezésük. - Két sikeres mezőberényi program után tavaly Békésen, az idén itt, a helyi művelődési ház közreműködésével sikerült megszerveznünk a rendezvényt. A földvári önkormányzat megvendégelt bennünket. Eljött közénk és velünk ünnepelt Erdős Norbert országgyűlési képviselő, akivel munkakapcsolatban állunk - mesélt a találkozóról az ötletgazda. Ez a nap is kiváló alkalom volt arra, hogy a fogyatékos emberek megmutathassák önmagukat, közösségeiket, kikapcsolódási, kulturálódási és kommunikációs lehetőséget teremtve egymás és az ép világ felé. Ajándékműsorral kedveskedtek a pusztaföldvári Vajda Sára Egyesület tagjai. A kulturális bemutatkozásokat követően Bartos Katalin óvónő kézműves-foglakozást tartott a fiataloknak ünnepi hangulatot teremtve.

forrás: Cs. I., Békés Megyei Hírlap; 2008. december 10.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB