spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. december arrow KÖNYVAJÁNLÓ: SETTLEMENT MOZGALOM MAGYARORSZÁGON
KÖNYVAJÁNLÓ: SETTLEMENT MOZGALOM MAGYARORSZÁGON
2008. december 14.

Szerkesztette: Giczey Péter, ÉLETFA Segítő Szolgálat Egyesület, Debrecen – 2007.

Bevezető

A Csapókerti Közösségi Házban 2004. január 14-én szerveztünk egy konferenciát azzal a céllal, hogy tekintsük át, mire jutottunk az elmúlt tizenöt évben a settlement típusú szolgáltatásszervezésben, intézményműködtetésben. Milyen új, hasznosítható tapasztalatok halmozódtak fel a közösségi munkában, közösségfejlesztésben itthon és Európában?

Kiadványunk tehát zömmel az akkori konferencián elhangzott előadásokat tartalmazza.
Később arra gondoltunk, hogy érdemes lenne a settlement típusú szervezetekkel felvenni a kapcsolatot, kialakítani, megerősíteni a hazai mozgalmat. Hiszen a kilencvenes években, a civil szervezetek megerősödésével egyre több olyan példa jött létre szerte az országban, mely sok hasonlatosságot mutat/ott a settlement-típusú működéssel. Néhány közülük jelentősen meg is erősödött. Közülük a pécsi Istenkúti Közösségért Egyesülettel és a budapesti Nap Klub Alapítvánnyal már kialakult egyesületünknek egy esetleges együttműködése, mely inkább informálisnak és ad-hocnak tekinthető. A kiadványunkban található többi írás e szervezeteket mutatja be, illetve lehetőséget kínál a hazai és nemzetközi settlement mozgalomhoz való kapcsolódásra. Bízunk abban, sikerül itthon is megszerveződnie egy hasonlóan gondolkodó szakmai körnek, és akik csatlakozni akarnak, hasznos információkat találnak e kötetben.

Giczey Péter

A könyv megrendelhető: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges vagy a 4025 Debrecen Török Bálint u. 4. postai címen.

 
< Előző
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB