spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. október arrow NCA HÍREK
NCA HÍREK
2008. oktĂłber 16.

Lejárt a Nemzeti Civil Alapprogram civil jelöltállítási rendszerébe való bejelentkezés határideje

A 2008. augusztus 13-án megjelentetett miniszteri felhívás alapján a civil jelöltállítási rendszerbe való bejelentkezés postára adási határideje: 2008. szeptember 30. A határidőn túl postára adott jelentkezések nem fogadhatók el.

A vonatkozó jogszabályokban (2003. évi L. törvény a Nemzeti Civil Alapprogramról, valamint az annak végrehajtásáról szóló 160/2003. (X. 7.) Korm. rendelet) foglaltaknak megfelelően bejelentkezett civil szervezetek bejelentkezésük érvényességéről, valamint az elektori gyűlés helyéről és idejéről értesítést kapnak. Amennyiben a civil szervezet bejelentkezése a fenti jogszabályok értelmében nem megfelelő, a civil szervezet – a hiánypótlásra történő felhívás kézhezvételétől számított 5 napos határidő kitűzésével, a hiányok megjelölése mellett – hiánypótlási felhívást kap.

További információ kérhető az ESZA Kht. Ügyfélszolgálatától a 06-80-204-453 vagy a 06-1-273-4250 telefonszámon és az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.

forrás: www.nca.hu


 

Tájékoztató a 2008. évi NCA pályázatok aktuális állapotáról – 2008.10.08.

Közreadjuk az idei NCA pályázatok jelenlegi helyzetképét.

Legutóbb 2008. augusztus 21-én számolt be az ESZA Kht. az idei NCA pályázatok aktuális állapotáról.

Azóta a Kezelőszervezet az összes korábban kiírt pályázatról nyilvánosságra hozta a Kollégiumok döntését, így már 10 257 nyertes szervezet pályázati projektjének megvalósításához nyújt segítséget a Nemzeti Civil Alapprogram, a Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma pedig két újabb pályázati kiírást tett közzé.

Az ESZA Kht. folyamatosan köti meg a szerződéseket a szervezetek által beküldött dokumentumok alapján, és ismételten felhívja a nyertes szervezetek figyelmét arra, hogy figyelmesen olvassák el a kiértesítő levélben szereplő szerződéskötési feltételeket annak érdekében, hogy minél kevesebb hiánypótlási felszólítást kapjanak.

Kérjük, továbbra is kísérjék figyelemmel a www.esf.hu honlap híreit és a Nemzeti Civil Alapprogram honlapját!

forrás: www.nca.hu


 

Kezdődik a 2009-2010-es akciótervek társadalmi egyeztetése

A Kormány megtárgyalta és társadalmi vitára bocsátja az Államreform Operatív Program, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közlekedés Operatív Program 2009-2010-re vonatkozó akcióterveit. Az akciótervekkel kapcsolatos véleményeket, javaslatokat 2008. november 18-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban. A társadalmi egyeztetés teljesen nyitott, azaz a honlapon történő regisztráció után bárki hozzászólhat az Akciótervekhez.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásainak megalapozása érdekében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kétéves akcióterveket készít. Az első akciótervek a 2007-2008-as időszakra készültek.

Az akciótervek már az indítani tervezett konkrét pályázati kiírásokat és kiemelt projekteket mutatják be. A 2009-2010-es akciótervek végleges, a kormány elé kerülő változatának elkészítéséhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség most is számít a szakmai, az érdekképviseleti és a társadalmi szervezetek, a gazdasági, az önkormányzati és a civil szféra képviselőinek javaslataira, észrevételeire.

A véleményeket, javaslatokat 2008. november 18-ig várjuk a Partnerségi fórumban, amely regisztrációt követően biztosít hozzászólási lehetőséget bárki számára az akciótervek összes konstrukciójához külön-külön, annak struktúráját követve.

A társadalmi egyeztetést követően minden javaslattevő válaszlevelet kap javaslatai befogadásáról, illetve egyet nem értés esetén azok indoklásáról.

Egyúttal felhívjuk a figyelmet arra is, hogy az akciótervek társadalmi egyeztetése a következő hetekben is folytatódik. Az egyeztetés következő szakaszában a regionális operatív programok, az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program, a Környezet és Energia Operatív Program, a Társadalmi Megújulás Operatív Program és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program akcióterveit bocsátjuk társadalmi vitára.

forrás. www.nfu.hu

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB