spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. szeptember arrow AKTUÁLIS
AKTUÁLIS
2008. szeptember 21.

Felhívás a Nemzeti Civil Alapprogram civil jelöltállítási rendszerében való részvételre

Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek az NCA civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviselőjükön keresztül elektori gyűléseken választhatják meg a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait. A civil jelöltállítási rendszerbe azok az országos (legalább hét megyére kiterjedő) és regionális (legalább egy megyére kiterjedő) hatókörű civil szervezetek jelentkezhetnek be és állíthatnak elektort, amelyek szándékukat e felhívásban meghatározott módon jelentik be.

Az érvényes bejelentkezéshez szükséges dokumentumok:

1.   a civil szervezet hatályos létesítő okiratának egyszerű másolata

2.   a civil szervezet székhelye szerinti megyei (fővárosi) bíróság által a szervezet hatályos adatairól kiállított 30 napnál nem régebbi bírósági kivonat (eredeti példány),

3.   nyilatkozat eredeti példánya (az adatlap kitölthető és benyújtható a www.nca.hu honlap „elektori rendszer” menüpontjára kattintva.)

A felsorolt dokumentumokat postai úton kell eljuttatni az ESZA Kht. 1590 Budapest 5. Pf. 102. címre. A borítékra írják rá: „NCA ELEKTOR”.

A postára adás határideje: 2008. szeptember 30.

További információ kérhető az ESZA Kht. Ügyfélszolgálatától is a 06-80-204-453 vagy a 06-1-273-4250 telefonszámon és Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail-címen.

További információ: Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (Megyei Civil Szolgáltató Központ) 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.; telefon: 66/530-207; e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; weboldal: civilek.csabanet.hu

forrás: www.nca.hu

 


Elkészült a RIS vitaanyaga

A Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület teljesítette pályázati vállalását, szakmai műhelyvitákat, széleskörű előzetes vélemény nyilvánítási lehetőséget biztosítva, elkészítette a Regionális Ifjúsági Stratégia vitaanyagát.

A vita során egyének és közösségek is tovább formálhatják azt, akár a honlap e célra nyitott fórumában, akár közvetlenül a Regionális Ifjúsági Tanácshoz eljuttatott véleményekkel, kiegészítésekkel.

További információ: darke.csabanet.hu

forrás: darke.csabanet.hu


 

Európai Ifjúság Hete

2008. november 3. és 8. között rendezik meg az Európai Ifjúság Hetét. (Ugródeszka)
Az Európai Bizottság felhívására 2008. november 3. és 9. között rendezik meg az Európai Ifjúsági Hét című programsorozatot, amelynek magyarországi zárórendezvényét 2008. november 8-án rendezik meg a Budapesti Európai Ifjúsági Központban.
A program szervezői lehetőséget kívánnak biztosítani az ifjúsággal foglalkozó szervezeteknek, hogy tevékenységüket, projektjeiket jó példaként bemutathassák a közönségnek. A pályázat során kiválasztott szervezeteknek a megjelenési lehetőséget térítésmentesen biztosítják. A Kavalkád nevű rendezvény résztvevőit a Mobilitás képviselőiből álló testület választja ki. A döntésről 2008. október 9-ig értesítik a pályázókat.
A 2008. évi Európai Ifjúsági Hét a strukturált párbeszéd jegyében zajlik, amelynek célja, hogy ösztönözze a fiatalokat a saját jövőjükkel kapcsolatos elképzeléseik, elvárásaik megfogalmazására a magyar és európai döntéshozók felé.
Beérkezési határidő: 2008. szeptember 30.

 

forrás: NIOK hírlevél


A Magyar Ösztöndíj Bizottság Irodája idén is megtartja szokásos tájékoztató napját, melyre 2008. szeptember 24-én 13.00 órai kezdettel kerül sor.

Az ösztöndíjakkal kapcsolatos további információk a www.scholarship.hu oldalon találhatók.

forrás: www.nonprofit.hu

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB