spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. augusztus arrow BEMUTATKOZIK
BEMUTATKOZIK
2008. augusztus 25.

… a Sarkadkeresztúri Hagyományőrző Egyesület

2007. október 5-én, 11 fővel alakult meg a Sarkadkeresztúri Hagyományőrző Egyesület, mely közhasznú, nyitott, független egyesület.

Úgy döntöttünk, hogy nem engedve a település hagyományos rendezvényeinek feledésbe merülését, lehetőségeinkhez mérten hozzájárulunk a hagyományok felelevenítéséhez.

A lakosság nagy része szociálisan hátrányos helyzetű, nagy a munkanélküliség, az emberek többsége szociális segélyből él. Így néhányan összefogva arra a döntésre jutottunk, hogy amennyire tudjuk, elősegítjük a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségeinek megvalósítását.

Célunk a hátrányos helyzetűek körülményeinek javításához hozzájáruló szociális és egészségmegőrző, környezetvédő, valamint kulturális és hagyományőrző programok kezdeményezése, támogatása, illetve a romák társadalmi egyenjogúságának elősegítésére is törekszünk.

Tevékenységünk során több, hasonló célkitűzéssel dolgozó szervezettel együttműködési megállapodást kötöttünk céljaink elérése érdekében. Mivel még nem telt el 1 év a megalakulásunk óta, így a legtöbb kiírt pályázaton nem vehetünk részt. Felajánlásokból, és a tagdíjból tartjuk fent magunkat, minimálisra csökkentve működési költségeinket.

Szeretnénk minél több pályázatot benyújtani. Nyertes pályázatok esetén a megnyert összeget főleg kulturális, egészségmegőrző, betegségmegelőző tevékenységekre fordítani, illetve partnerként hasonló programokat támogatni.

A település hagyományainak felelevenítése, ill. kisebbségi ismeretek oktatása, azok gyakorlása is jövőbeni terveink között szerepel.

Jövőbeni terveink között szerepel egyesületünk létszámának bővítése is.

 

 

Nagy Ferenc

                                                                                         elnök

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB