spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. augusztus arrow HÍREK, INFORMÁCIÓK
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2008. augusztus 25.

Döntések a Nemzeti Civil Alapprogram pályázataiban

Dél-alföldi Regionális Kollégiuma civil szervezetek működésének támogatására kiírt pályázati kategóriában.

Örömmel értesítjük a pályázókat, hogy az NCA Dél-alföldi Regionális Kollégiuma a 2008. február 27-én megjelentetett, NCA-DA-08 kódszámú, Civil szervezetek működésének támogatására kiírt pályázati kategóriában meghozta döntését.

A beérkezett 1584 darab pályázatból a Kollégium 1473 darab pályázatot részesített támogatásban 505.085.000 Ft értékben.

A pályázók kiértesítését, a szerződéskötés előkészítését az ESZA Kht. végzi.

 

Civil Önszerveződés, Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma A részvételi demokrácia és a demokratikus intézményrendszer feltételeinek támogatására kiírt pályázati kategória.

Örömmel értesítjük a pályázókat, hogy az NCA Civil Önszerveződés, Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma a 2008. február 27-én megjelentetett, NCA-ÖNSZ-08 kódszámú, A részvételi demokrácia és a demokratikus intézményrendszer feltételeinek támogatására kiírt pályázati kategóriában meghozta döntését.

A beérkezett 503 darab pályázatból a Kollégium 203 darab pályázatot részesített támogatásban 402.517.209 Ft értékben.

 

 

Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma által nemzetközi tapasztalatok hazai elterjesztésének támogatására kiírt pályázati kategória

Örömmel értesítjük a pályázókat, hogy az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma a 2008. március 5-én megjelentetett, NCA-NK-08-B kódszámú, a Nemzetközi tapasztalatok hazai elterjesztésének támogatására kiírt pályázati kategóriában meghozta döntését.

A beérkezett 370 darab pályázatból a Kollégium 140 darab pályázatot részesített támogatásban 125.000.000. Ft értékben.

 

 

Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma által magyarországi civil szervezetek nemzetközi szervezetekkel való együttműködésének támogatására kiírt pályázati kategória

Örömmel értesítjük a pályázókat, hogy az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma a 2008. március 5-én megjelentetett, NCA-NK-08-A kódszámú, a Magyarországi civil szervezetek nemzetközi szervezetekkel való együttműködésének támogatására kiírt pályázati kategóriában meghozta döntését.

A beérkezett 400 darab pályázatból a Kollégium 157 darab pályázatot részesített támogatásban 100.000.000. Ft értékben.

 

Gratulálunk a nyertes szervezeteknek!

 

Letölthető dokumentum: www.eper.hu

Kérdéseivel, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat:

Telefon: 06/1/273-42-50; E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

forrás: www.eper.hu

 

 

 

Lezárult a Norvég Civil Támogatási Alap idei pályázatainak értékelése

A négy témakörben összehívott értékelő bizottságok javaslata alapján a lebonyolító alapítványok augusztus első hetében döntöttek a június 10-i határidővel beérkezett pályázatok támogatásáról illetve elutasításáról. Ennek alapján az összesen 953 pályázatból 96 részesül összesen 3 893 728 EUR támogatásban

A támogatottak listája már olvasható a www.norvegcivilalap.hu oldalon.

 

forrás: NCA hírlevél

 

 

Elindult a 2008-2010 közötti évekre szóló, Szociális védelemről és társadalmi összetartozásról szóló Nemzeti Stratégiai Jelentés társadalmi egyeztetése

A 2008-2010 közötti időszakra vonatkozó, az Európai Bizottságnak benyújtandó Nemzeti Stratégiai Jelentés tartalmazza a fő átfogó stratégiai irányokat, valamint a következő évekre tervezett fő intézkedéseket a társadalmi összetartozás (társadalmi kirekesztődés elleni küzdelem), a nyugdíjrendszerek, valamint az egészségügyi ellátórendszer és a tartós ápolás területein.

A jelentéshez mellékletként kapcsolódik többek között a 2006-2008-os Társadalmi összetartozásról szóló nemzeti cselekvési terv (NCST) megvalósulásáról szóló átfogó beszámoló is.

A Jelentés a Kormány 2008. szeptember 17-i ülésére kerül benyújtásra.

A Jelentéssel kapcsolatos észrevételeiket 2008. augusztus 28-án 17.00 óráig fogadják az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email-címen.

 

forrás: www.civil.info.hu

 

 

 

 

 

 

 

                                                  Elindult a FILEP

A Fiatalok Lendületben Programiroda 2008. 08. 08–án reggel 8 óra 8 perckor elindította elektronikus pályázatkezelő rendszerét. Az elkészült rendszer az uniós országok közül elsőként a hazai felhasználóknak biztosít lehetőséget az online pályázásra.

A FILEP, amely a Fiatalok Lendületben Programiroda honlapjáról elérhető, többhónapos fejlesztőmunka eredményeként épült ki, és a programországok közül elsőként a magyarországi felhasználóknak biztosít majd lehetőséget az online pályázásra. A programot úgy alakították ki, hogy már rögtön a pályázás során figyelmeztesse a felhasználót olyan gyakori, legfőképp formai hibákra, melyek következtében számos pályázat eddig nem nyert támogatást. Ennek köszönhetően a legsűrűbben előforduló hibák már a legelején kiküszöbölhetővé válnak.

Évente átlagosan hétszáz ifjúsági szervezet pályázik, főként az ifjúsági csere- és az önkéntes programok kategóriákban. A program költségvetése évente mintegy 500 millió forint. A szervezeteknek a szeptember 1-i határidőre benyújtandó pályázataikat már kötelezően a FILEP-rendszerben kell rögzíteniük.

 

forrás: www.mobilitas.hu

 

 

Az új Polgári Törvénykönyv tervezete az Országgyűlés előtt

A Kormány (igazságügyi és rendészeti miniszter) benyújtotta az új Polgári Törvénykönyvről szóló előterjesztést, amelyet a Parlament várhatóan az őszi ülésszakban kezd majd tárgyalni.

A polgári törvénykönyv a civil szervezetek tevékenységét, működését is alapvetően meghatározza. Többek között tartalmazza az alapítványokra vonatkozó alapvető szabályokat, valamint a polgári jogi jogviszonyok főbb szabályait, ezért hatálybalépése esetén az Országgyűlés által elfogadott szövegtől függően változások következhetnek be a civil szervezetek életében.

Az előterjesztés elérhető és letölthető az Országgyűlés honlapján: www.parlament.hu

 

forrás: www.civil.info.hu

 

 

Ösztöndíjat nyert a nehéz körülmények között élő diák

Laptopot, számológépet informatikai és angol nyelv tanulásához szükséges tankönyveket, valamint egy alapfokú nyelvvizsga díját kapja, összesen 190 ezer forint értékben Virágh Kinga.

A 12. osztályba készülő diákot a Közalapítvány Lőkösházáért jelölte a Vodafone Magyarország Alapítványának pályázatán. A „Támogatás nehéz körülmények között élő tehetséges fiatalok továbbtanulásához” című ösztöndíjprogram valamennyi feltételének megfelelt Kinga — árulta el Tóthné Turai Piroska, a közalapítvány elnöke.

— Virágh Kinga a kezdetektől segíti az alapítvány munkáját, a helyi rendezvények szervezésénél, lebonyolításánál rendszeresen közreműködik önkéntesként. Ugyanakkor nehéz körülmények között élő tehetséges diák.

Ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna az ösztöndíj — hangsúlyozta. A támogatásból vett eszközöket ünnepélyes keretek között adják át a lökösházi diáklánynak. A kuratórium elnöke elmondta, az országban 12 szervezet által jelölt 59 diák kapott ösztöndíjat. Közülük Virágh Kinga egyedül Békés megyei.

(forrás: www.beol.hu)

 

 

 

SZOCIÁLIS EXPO 2008

Vegyél részt, állíts ki, mutassuk meg, hogy szakmánk jelentős teljesítményekre képes!

 

Jelenleg napi viták középpontjában áll a szociális támogatások rendszere, ami a szociális munkások megítélését valamint a munkájuk minősítését jelentősen befolyásolja. Azt gondoljuk, hogy a szakmáknak fel kell mutatni mindazokat az értékeket, amiket képvisel és mindazokat az értékeket, amit munkája során létrehozott. Szóban és írásban, a média valamennyi eszközével bizonyítania kell a szakmának, hogy a szociális szakmában dolgozók munkája értékteremtő és a társadalom számára nélkülözhetetlen. Ezt a célt szolgálja a tervezett SZOCIÁLIS EXPO 2008. Ezzel a rendezvénnyel hagyományt szeretnénk teremteni, terveink szerint évente ugyanebben az időszakban tervezzük megszervezni. A Szociális Expo lehetőséget biztosít a szociális munkások megnyilvánulására, szakmai eredményeik és problémáik megvitatására. Ezeken a napokon ők kerülnek a figyelem középpontjába azzal a céllal, hogy bemutassanak egy szeletet abból a munkából, aminek a haszonélvezői nem csak az érintett hátrányos helyzetű csoportok, hanem ugyanakkor a társadalom egésze is.

A rendezvény időpontja: 2008. november 12-13., a Szociális Munka Napja alkalmából

A rendezvény helyszíne: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ.

1131. Budapest, József Attila tér 4.

Program

Megnyitó: a szociálpolitika múltja – jelene - jövője

• protokolláris, a sajtó nyilvánossága előtt zajló rendezvény

• a Szociális és Munkaügyi Miniszter előadása, köszöntője

• kitüntetések átadása

Plenáris konferencia: A szociális munka ma és holnap

A szakmai program kísérő rendezvényei:

Sajátossága: a tervezett program egyik sajátossága, hogy oly módon tesszük interaktívvá,

hogy azok is bekapcsolódhassanak, akik csak érdeklődő látogatók, és azok is, akik a szakmát képviselik. Ehhez olyan módszertani elemek társulnak, amelyek lehetővé teszik több száz ember együttes bevonását is a programokba.

Kulturális programok: a fogyatékkal élők művészeti csoportjainak bemutatói, vásár.

Záró-rendezvény.

Célunk, hogy a rendezvény gazdag programkínálatával, kiállításaival, találkozóival, műhelyeivel és konferenciáival:

− járuljon hozzá a hátrányos helyzetű csoportokkal kapcsolatos előítéletek csökkentéséhez,

− segítse elő a szociális szakma és szolgáltatásaival kapcsolatos világosabb szakmakép kialakulását a közgondolkodásban,

− reális és mindenki számára érthető információkat nyújtson a szociális szakma céljairól, működési formáiról és szolgáltatási kínálatairól,

− teremtsen lehetőséget a szolgáltatók és felhasználók közvetlen találkozására, a kereslet és kínálat összekapcsolására, valamint a tapasztalatok cseréjére,

− adjon alkalmat a szociális szakma szereplőinek, illetve a társszakmák képviselőinek találkozására, bemutatkozására, a tudományos, szakmai-módszertani eredmények és a jó gyakorlatok megismertetésére, a különböző területek közötti együttműködések kialakítására.

 

Várjuk olyan szervezetek, vállalkozások, intézmények jelentkezését, akik be kívánják mutatni tevékenységüket a 100 ezer Ft-os kiállítási díj ellenében, az Expo-n, saját standjukon. A standok és költségei a szervezetek közt oszthatóak. Várjuk szervezetek jelentkezését, akik WORK-SHOPOK keretében kívánják tevékenységüket ismertetni, max. 45 percben. A jelentkezéseket szeptember 15-ig várjuk, a Szociális Innováció Alapítvány Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címére, melyet a kiállító tér mérete miatt, a beérkezési sorrendben tudunk elfogadni.

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB