spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. június arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2008. jĂşnius 13.

Civil szervezetek, a civil társadalommal együttműködő közszolgálati intézmények megjelenése a Szegedi Ifjúsági Napok programhelyszínén
(A pályázat kódja: Civilstrand/2008)


A Szegedi Ifjúsági ház Nonprofit Kft. (IH) pályázatot hirdet civil szervezetek, a civil társadalommal együttműködő közszolgálati intézmények részére, a Szegedi Ifjúsági Napok programhelyszínén való megjelenésre, a környezetvédelem, megújuló energiaforrások, tudatos fogyasztás és kapcsolódó témák előtérbe helyezésével.

A pályázat célja:

a Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN-en) megvalósuló olyan programok támogatása, amelyek bemutatják a pályázó szervezet mások számára hasznos tevékenységét és törekszenek a fesztivállátogatók aktivizálására, a programokba való bevonására.
Pályázat típusa: országos

A pályázatot elektronikusan lehet benyújtani a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mailcímre az alábbi regisztrációs eljárást követően:
a) A pályázó köteles a pályázatkezelő részére befizetni a 10 000 Ft, azaz tízezer forint regisztrációs díjat, melyet a pályázat benyújtása előtt legkésőbb 1 nappal kell a pályázatkezelő 12067008-00104557-00100001 számlájára, vagy a pályázatkezelőtől igényelhető sárga postai csekken a Szegedi Ifjúsági Ház javára befizetni. A regisztrációs díj befizetésekor kérjük, a szervezet nevét és a civilstrand/2008 feliratot tüntessék fel a megjegyzés rovatban.
b) A pályázati adatlapot a felhívásban közölteknek megfelelően hiánytalanul, az adatlap minden kérdésére választ adva kell benyújtani.

A pályázatok beadási határideje 2008. július 15.
Pályázatkezelő:

Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.
6720 Szeged, Dózsa Gy. u. 2.
Telefon: 62/423-638 Fax: 62/423-641
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; honlap: http://www.szin.org

További információ a pályázatkezelőnél.

forrás: www.szin.org


 

ÖKOTÁRS ALAPÍTVÁNY adományi programok 2008


Az Ökotárs Alapítvány adományi programjai keretében olyan civil szervezetek tevékenységét kívánja támogatni, amelyek a környezet, a helyi közösség és az egész társadalom számára haszonnal járnak és a fenntartható fejlődést szolgálják.
Előnyben részesülnek azok a tervek, amelyek:
- a problémák gyökereire rendszerszemléletű megoldásokat kínálnak túllépve a szokásos környezetvédelmi szektor megközelítésen;
- erősítik a civil szervezetek mozgalmi jellegét, közvetlen akciókkal érik el céljaikat;
- növelik a zöld szervezetek társadalmi bázisát, tagságát, lakossági kapcsolataikat, társadalmi elismertségüket;
- fokozzák az együttműködést a környezetvédő civil szervezetek és a társadalom más szereplői (más civil szervezetek, az állami, önkormányzati és üzleti szektor) között és a környezetvédő mozgalmon belül;
- elősegítik a zöld gondolkodás és életmód elterjedését, az emberek belső érését;
- választ adnak az EU-csatlakozásból és más nemzetközi folyamatokból fakadó kihívásokra.


1) "Nyitott társadalom - egészséges környezet" Program az Ökotárs Alapítvány adományi programja keretében 2007-től elsősorban az alábbi két fő tevékenység - illetve szervezettípus támogatását tekinti céljának:
(1) A környezeti érdekérvényesítés, a döntéshozatalban való társadalmi részvételt és nyilvánosságot, a környezeti konfliktusok megoldását szolgáló ("watchdog" jellegű) tevékenységek.
(2) Induló, fiatal helyi kezdeményezések és civil szervezetek megerősítése, fejlesztése esetében az alapítvány a két évesnél fiatalabb csoportok elindulását, ismertségének növelését, tagok, önkéntesek és támogatók gyűjtését szolgáló, kapacitásbővítő és szervezetfejlesztő tevékenységeket támogat.

2008-ban folyamatosan várjuk a pályázatokat, nincs beadási határidő.
2) Virtuális Alapítvány
Az Ökotárs Alapítvány segítségével a környezetvédő szervezetek az egyesült államokbeli Virtuális Alapítvány Internet weboldalaira helyezhetik el adományi kérelmeiket, hogy ilyen módon jussanak el a lehetséges adományozókhoz. A támogatási formáról tájékoztató anyag kérhető a címünkön.
3) Zöldövezet Program
További információ a www.okotars.hu oldalon.
4) Általános segítségnyújtási program
Adományozottjainkat és általában a környezetvédő szervezeteket szolgálja általános segítségnyújtási programunk is. A szolgáltatás része: információk, dokumentumok gyűjtése és közzététele; találkozók szervezése; kapcsolatépítés szakértőkkel, sajtóval, más társadalmi szervezetekkel; pályázatírási segítségnyújtás.

Adományi ügyekben Temesvári Szilvia ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) programvezetőtől, képzési-szervezetfejlesztési ügyekben pedig Móra Veronika ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) igazgatótól kaphatnak információt az alább megadott elérhetőségünkön.
Letölthető űrlapot és egyéb aktuális információkat találhatnak internetes oldalunkon: http://www.okotars.hu

 

forrás: www.okotars.hu

 


 

Pályázati felhívás  vidéki rendezvények, falunapok szervezésére

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet helyi rendezvények szervezésére, helyi közösségformáló kezdeményezések, rendezvények támogatására.

A pályázat célja, hogy összhangban az ÚMVP céljaival és intézkedéseivel, ösztönözze

  • a települések kulturális értékeinek, hagyományainak és örökségének bemutatását;
  • identitásuk, a kistérségi vagy térségi együttműködés, a közösségi élmény és összetartozás erősítését;
  • korábbiakban megvalósított rendezvények sorába illeszkedő vagy új, helyi és kistérségi rendezvények megvalósulását;
  • a helyi életminőség javítását, a turizmus fellendítését, valamint
  • az ÚMVP széles körű és hiteles, a helyi sajátosságokhoz is illeszkedő bemutatását, megismertetését.

A pályázat tárgya:

Pályázni lehet minden, az adott települési önkormányzat, non-profit szervezet, magánszemély, illetve települési összefogás által, önállóan vagy együttműködésben megvalósítandó hagyományőrző vagy hagyományteremtő, kulturális, zenei, népzenei vagy művészeti, esetleg szakmai rendezvénnyel.

A pályázat időbeli hatálya

Jelen kiírás keretében pályázni csak olyan rendezvénnyel lehet, amely 2008. évben (2008. augusztus 1. és 2008. október 30. között) valósul meg.

A pályázók köre

A pályázaton részt vehet mindazon településeken működő önkormányzat (települési és kisebbségi önkormányzat / önkormányzati társulás), non profit szervezet, magánszemély.

Az elnyerhető támogatás formája és mértéke

A pályázat keretében technikai eszközök és produkciók (költségviselése) nyerhetőek el, amelyek listája és értéke a pályázati felhívás 2. sz. mellékletét képezik.

A pályázatok benyújtása

A pályázatokat 2008. május 30. napjától 2008. június 20. napjáig lehet beadni.

Címzett: FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet

Cím / személyes benyújtás helye: 1119 Budapest, Andor utca 47-49.

A pályázattal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdésekre a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kapható további információ.

forrás: www.pafi.hu  


 

A Szarvasi Kézműves Egyesület pályázatot hirdet
VIRÁGOSKERT címmel kézműves alkotások készítésére


Várjuk bármilyen hagyományos és modern kézműves technikával készült művét (hímzés, horgolás, szövés, foltvarrás, szálasanyag munkák, fafaragás, kerámia, stb) melynek témája a virág!
A beérkezett alkotásokat egyesületünk tagjaiból álló szakmai zsűri bírálja, a három legnívósabb munkát díjazza. A pályázaton egy alkotó 3 pályaművel szerepelhet.
Az alkotások a Szarvasi Kézműves Egyesület Virágoskert című kiállításán vesznek részt.

A pályaművek leadásának helye: Tessedik Sámuel Múzeum (5540 Szarvas, Vajda Péter u. 1.)
Beérkezési határidő: 2008. június 30.
Az alkotásokhoz kérjük, mellékelje kísérőlevélben nevét, címét, életkorát,
valamint a pályamű címét.
Szeretettel várjuk jelentkezését: A Szarvasi Kézműves Egyesület.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB