spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. június arrow KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS
KÖZÖSSÉGFEJLESZTÉS
2008. jĂşnius 13.

Közösségi munka képzés Békéscsabán

Békéscsabán május 26-30. között zajlott le az  a 45 órás  akkreditált Közösségi munka képzés, amelyet a Közösségfejlesztők Egyesülete és a  Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete szervezett Békéscsabán ,  a  Szlovák Kultúra Házában.

A képzés hallgatói – a sikeres záródolgozat elkészítése után -  a közeljövőben kapják meg tanúsítványukat.


 

                                                   Közösségi és civil tanulmányok

 Az ELTE  Szociális Munka és Szociálpolitika tanszék új szakirányú továbbképzési szakot indít, „Közösségi és civil tanulmányok" néven. Az országban egyedinek számító szakirány indítása azon a felismerésen alapul, hogy az összetett társadalmi problémákat a humán segítő szakmák önmagukban nem tudják kezelni, a problémák hatékony kezelése csakis a szakmák közötti együttműködés révén lehetséges. Ennek megfelelően a továbbképzési lehetőség több szakterület számára is nyitott. A szakirány sikeres bevezetése, tapasztalatai alapján, annak képzési tervére építve tervezzük a közeljövőben a közösségi és civil tanulmányok mesterképzési szak indítását is.

 A jelentkezők köre

A szakirányra alap és mesterképzési szakon végzett hallgatókat is várunk. A képzési területek listája széles (társadalomtudományi képzési terület, jog és igazgatási képzési terület, gazdaságtudományi képzési terület, bölcsészettudományi képzési terület, pedagógusképzés képzési terület, orvos és egészségtudományi képzési terület), hiszen a szakirány olyan ismereteket, készségeket, kompetenciákat ad, fejleszt, melyet a fenti képzési területeken végzett hallgatók mindegyike számára hasznos lehet.

 

forrás: tatk.elte.hu


 

Kapcsolatok – kölcsönösség - bizalom

Fejleszthető-e a társadalmi tőke?

V. NYÁRI EGYETEM – a közösségi részvétel fejlesztéséért

KUNBÁBONY 2008. JÚLIUS 23-26.

Az előadások és műhelymunkák tervezett témái:

Akarunk-e olyan társadalomban élni, amely az együttműködésre épít?

Milyen hatások rombolják, melyek építik a társadalmi tőkét?

Milyen szerepe lehet ebben az egyes embernek, civil közösségeknek, intézményeknek, önkormányzatoknak?

Milyen lehetőségeket kínálnak a hálózatok?

Részvételi díj: 8000 Ft/ fő, amely tartalmazza a szakmai programot és a sátorhelyet fürdési lehetőséggel. Szállás kőházban és étkezés is rendelkezésre áll külön díjért.

A Nyári Egyetem ideje alatt szeretettel látott vendégek a gyerekek és a családtagok. Nekik a szakmai programokon való részvételi díját nem kell befizetni, csak az ellátásuk költségét ( kőházas szállás, étkezés esetén).

A helyszín alapvetően gyerekbarát, egybefüggő, jól átlátható zöldfelület. Minden napra szervezünk kézműves foglalkozást, közös játékot (színdarab-, tábori újság készítés).

Ezekért a programokért nem kell külön fizetni. 

Információ kérhető a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges   e-mail címen.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB