spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. április arrow Közösségi munka
Közösségi munka
2008. április 16.

Továbbképzés a személyes szolgáltatást nyújtó szakemberek számára

A Közösségfejlesztők Egyesülete – a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületével és a Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrummal együttműködve – továbbképzést szervez a személyes szolgáltatást nyújtó szakemberek és a közösségfejlesztés szakma iránt érdeklődők számára.

A 45 órás tanfolyam elvégzésével 35 pontot lehet szerezni a továbbképzési rendszerben.

A program egy hetes tanfolyam keretében kerül megvalósításra.

A képzés várható létszáma: 12-15 fő

A képzés helyszíne: Békéscsaba,  Békés Megyei Könyvtár és Humán Szolgáltató Centrum

A képzés időpontja: 2008. május 26-30.

Részvételi díj: 25.000.-Ft/fő 

A Közösségfejlesztők Egyesülete akkreditált felnőttképzési intézmény.

Regisztrációs szám: 01-0693-04

Akkreditációs lajstromszám: AL-15

A képzési programot jóváhagyta: az ELTE TáTK Szociális Tanulmányok Intézete, Szociálpolitikai és Szociális Munka Tanszéke által benyújtott program alapján a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Képzési Központja, 3100. Salgótarján, Kossuth út 8. Pf.:335

A tanfolyam alapvető célja, hogy a résztvevők ismereteket szerezzenek a közösségi munka, közösségfejlesztés szemléletével alkalmazható munkamódok rendszeréről, a módszerek lényegéről, alkalmazási területeikről, kiválasztásuk szempontjairól, alkalmazásuk előnyeiről, veszélyeiről. 

A képzés során kiemelt hangsúllyal jelenik meg:

-         A közösségi munka fogalom-meghatározása. Nemzetközi és közép-kelet európai trendek.

-         A közösségi munka,mint szaktevékenység. A közösségi munka gyakorlatának megközelítései, szintjei.

-         Munkamódok és módszerek a közösségi munkában. Aktivizáló, helyi nyilvánosságot fejlesztő, együttműködést segítő, közösségi gazdaságfejlesztési módszerek.

-         Alapelvek és értékek a közösségi munkában. A beavatkozás és a felelősség kérdései, a terepmunkás etikai dilemmái.

-         A közösségi munka gyakorlata. Hazai programok bemutatása és elemzése.

A képzés ismereteket nyújt az egyes társadalmi szerveződési szinteken végezhető fejlesztési tevékenység meghatározásához, a közösségi munka - az érvényben lévő közigazgatási struktúrához és az elérhető támogatásokhoz alkalmazkodó, annak kereteit a lehető legteljesebb mértékben tágító - alkalmazásához.

A továbbképzés az ELTE TáTK Szociális Tanulmányok Intézete, Szociálpolitikai és Szociális Munka Tanszéke és a Közösségfejlesztők Egyesülete együttműködésében valósul meg. A tanfolyam részvevői az ELTE-vel kötnek tanulmányi szerződést. A tanfolyam elvégzéséről szóló tanúsítványt az ELTE TáTK Szociális Tanulmányok Intézete, Szociálpolitikai és Szociális Munka Tanszéke állítja ki. Az ELTE végzi továbbá a program pénzügyi lebonyolítását és a tanfolyam szakmai ellenőrzésével kapcsolatos feladatokat. 

A tematika lehetővé teszi, hogy a munkaterületeitek közösségi problémáit is számba vegyük és azok megoldására, közösségi kezelésére javaslatokat készítsünk. 

Jelentkezés ,további  információ: - Szaitz Éva : Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3. , Tf. 66/530 207; e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges !

 Jelentkezési határidő: 2008. május 10.

A találkozás elé várakozással tekintenek a képzés szervezői!

Pocsajiné Fábián Magdolna és Vercseg Ilona

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB