spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. február arrow CIVIL HÁLÓZATOK MEGYEI SZAKMAI MŰHELYE
CIVIL HÁLÓZATOK MEGYEI SZAKMAI MŰHELYE
2008. február 19.

A Békés megyében működő civil hálózatok, fórumok, szövetségek, szolgáltatók vezetői (képviselői, munkatársai) – A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének szervezésében - február 13-án tartották évadnyitó egyeztető megbeszélésüket a Szlovák Kultúra Házában, Békéscsabán.

A találkozó célja: információcsere, megyei szintű rendezvények, programok egyeztetése, aktualitások megbeszélése.

Hajnal Edit, a Csabai Civilek Irodájának vezetője, a CISZOK munkatársa előadást tartott a jelenlévőknek az 1 % fogadásáról, a törvényi változásokról, a CivilTech Informatikai Adományozó Programról, az informatikai képzésekről, az NCA pályázatokról és a hozzá kapcsolódó tájékoztató fórumokról.

Pocsajiné Fábián Magdolna, az egyesület titkára a CISZOK regisztrációs adatbázisáról, a szakértői listáról, az ernyőszervezetekről, a kistérségi képzésekről, a várható megyei konferenciákról és az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez kapcsolódó pályázati kiírásokról tartott tájékoztatót.

A rendezvényen képviseltette magát a Kötegyáni Baráti Kör Egyesület, a Sarkadi Kistérségi Civil Fórum, az 5 éve alakult Közoktatási Szakértők Békés Megyei Egyesülete és a nők érdekképviseletét előtérbe helyező Békés Megyei Nők Egyesülete.

A Körös-Sárréti Civil Szervezetek Szövetségének régi és új elnöke is részt vett a találkozón, akik ismertették a szervezetnél történt változásokat és a 2008. évi terveiket. A tótkomlósi Szárazér Társaság elnöke arról számolt be, hogy jelenleg már 26 szervezet tevékenykedik a városukban. A szakmai műhelyen – a fentieken kívül - részt vettek és bemutatkoztak a Civilek Együtt a Kistérségért Szövetség (Orosháza), a Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület, az Orosházi Nagycsaládosok Egyesülete (NOE dél-alföldi képviselője), a Csabai Szlovákok Szervezete, a battonyai Esélyek Háza, a Békési Civil Szervezetek Egyesülete, a Mentálhigiénés Egyesület, a Gyulai Civil Szervezetek Szövetsége és az okányi Fehérfolt Közhasznú Egyesület vezetői és munkatársai.

A megbeszélés délután 2-kor zárult, a civilek a további együttműködés reményében köszöntek el egymástól.

Szaitz Éva

Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete

 
Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB