spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. január arrow HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN
HÍREK A MEGYEI SAJTÓ TÜKRÉBEN
2008. január 24.

Miniszteri-díj az autista gyerekek életminőségének javításáért

Miniszteri elismerő oklevelet kapott a békéscsabai AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány. A díjat az "esőember" gyermekek és családjaik életminőségének javításáért ítélték meg a civil szervezetnek. Az elismerést Szántó Tamás kuratóriumi elnök vette át dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi minisztertől Budapesten, a fogyatékos emberek világnapja alkalmából. Az AUT-PONT alapítvány tevékenysége szinte országosan is egyedülálló: egy hónapja adtak át a megyeszékhelyen egy 150 millió forintból épült nappali intézményt. Hazánkban ez az első olyan ellátó, amelyben csak autistákkal foglalkoznak és amelyben később a nagykorúak akár dolgozhatnak is.

 

F. G. K. (2007.12.06.; forrás: Békés Megyei Hírlap)


Gyomaendrődi egyesület kapta idén a nívódíjat

Az Európai Bizottság független szakértői Mobilitási Nívódíjjal tüntették ki a gyomaendrődi székhelyű "Dél-Alföld - Európai Unió" Többcélú Egyesületet.

A díjat Davidovics László, az egyesület elnöke vette át a napokban Budapesten, egy ünnepi konferencia keretében. Ez az egyesület koordinálja megyénk és a franciaországi Deux-Sevre megye partnerségi kapcsolatait az uniós támogatással megvalósuló Leonardo da Vinci Program keretében. Davidovics László, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, programjuk keretében idén tizenöt Békés megyei iskolai szakoktató és gyakorlati oktatói helyeket üzemeltető lovas vállalkozó tanulmányozta a francia partnerek működését.

L. J. (2007.12.17.; forrás: Békés Megyei Hírlap)


Felújítás után birtokba vették a dévaványaiak a civil házat

Beköltözhettek a dévaványai társadalmi szervezetek a Kossuth utcai civil házba, az épület nyáron megkezdett felújítása ugyanis a napokban befejeződött. A csaknem hatmillió forintos beruházáshoz 85 százalékos támogatást, kereken ötmillió forintot nyert a város a LEADER-program keretében. A pénzből kicserélték a nyílászárókat, a burkolatokat és új berendezéseket is vásároltak. Egyelőre öt helyi civil szervezet – köztük a nagycsaládosok egyesülete – költözik a házba, ahol most már megfelelő helyiségekben folytathatják munkájukat. Dévaványán mintegy harminc civil szervezet működik.

 

L. J. (2007.12.27.; forrás: Békés Megyei Hírlap)


Komoly célokat tűztek ki a nyugdíjasok

Az eddigi célkitűzések felvállalása mellett várhatóan új területeken is tevékenykedik majd az eleki Napsugár Nyugdíjas-egyesület. A nem kis létszámú tagságot összefogó szervezetnél a közelmúltban tisztújítás zajlott, s immár a helyi művelődési központ vezetője, Árgyelán György tölti be az elnöki tisztséget. Igaz, Nedreu Dávidné sem vonult vissza, a korábbi elnök ugyanis alelnökként segíti az időseket összefogó civil szervezet munkáját. - Rengeteg programon szeretnénk részt venni, így nemcsak mi látogatunk el erre-arra, hanem helyben is sok rendezvényen vehetnek részt a nyugdíjasok – fogalmazott Árgyelán György, aki megtiszteltetésnek vette, hogy nem nyugalmazott korúként is rábízták az egyesület életének irányítását. Az énekkari találkozók, kirándulások és sok más közös program mellett az egyesület persze nem véletlenül alakult át közhasznúvá. Árgyelán György elmondta, így olyan területeken is szerepet vállalhatnak - ide tartozik például a szociális ápolás -, ahol eddig nem voltak jelen.

(2008. 01. 11.; forrás: Békés Megyei Hírlap)


Egyesület, amely megszólította az ifjúságot

Ifjú kora ellenére elismerésre méltó eredményekkel büszkélkedhet a Nagy Richárd nevével fémjelzett Sarkad és Térsége Ifjúságáért Egyesület. A fiatal civil szervezetet bő másfél esztendővel ezelőtt alapította tíz sarkadi fiatal, s nem titkolt céljuk a kulturális, szabadidős tevékenység felpezsdítése volt. Ennek jegyében oroszlánrészt vállaltak a tavaly júliusban megszervezett I. Sarkadi Buli Rock Fesztivál megrendezésében. A SaRock Klub rendezvényeit is támogatják, s céljuk, hogy élő zenével csábítsák el a fiatalokat.

 

Both Imre. (2008. 01. 18.; Békés Megyei Hírlap)

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB