spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2008. január arrow HÍREK
HÍREK
2008. január 24.

 

Vedd ki a részed!

II. fórumsorozat a NIOK Alapítvány ajánlásával

 

A „Vedd ki a részed!” II. program célja, hogy az érdeklődő civilek részére átfogó ismereteket nyújtson a Társadalmi Megújulás Operatív Program 2.5.1. – Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése támogatására pályázat kiírási feltételeiről, a pályázás és a lebonyolítás, a részvétel gyakorlati kérdéseiről.

 

A fórumsorozat regionális rendezvényeinek tervezett időpontjai:

2008. február 7.
csütörtök 14 óra

Hajdú -Bihar Megyei Önkormányzat - Bocskai terem
(Debrecen, Piac u. 54.)

2008. február 10. vagy 11. 

Székesfehérvár (egyeztetés alatt)

2008. február 12.

Győr

2008. február 13.

Pécs (Civil Közösségek Háza)

2008. február 13.

Eger (egyeztetés alatt)

2008. február 14.

Budapest (Benczúr Hotel)

2008. február 15.
10-14 óráig

Kecskemét (Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Piaristák tere 8. )

 

További információ:

Pikó Zsuzsanna, projektvezető

Telefon: (1) 315 3151; e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

(forrás: www.niok.hu)

 

A kecskeméti tanácskozásra a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (Megyei Civil Szolgáltató Központ) külön buszt indít a békés megyei érdeklődők részére.

Információ: 66/530-207; e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

 


 

 

Ifjúsági Szakmai Országos Találkozó


Az Ifjúságügy Szakértőinek Társasága (
www.ittk.hu/iszt/) szervezésében 2008. május 29-e és június 1-je között tartjuk az "Ifjúsági Szakma Első Országos Találkozóját" (amit később csak ISZOT néven emlegetünk), várhatóan Tatán.

Mi is ez? Az Ifjúsági Szakma Országos Találkozója amolyan nyári egyetem, ahol a plenáris és szekcióülések keretében zajló szakmai programok mellett mód nyílik a szabadidős, beszélgetős időtöltésre is.
Mi a cél? A találkozó célja az ifjúságügy, mint önálló diszciplína és az ifjúságsegítés, mint egyedi és mással nem helyettesíthető tevékenység szakmai koherenciájának erősítése, ismertségének és elismertségének formálása.
Központi téma 2008-ban: Az ifjúságügy nagykorúsítása - Ifjúságügy az önállósodás útján.
Hogyan? A napi program keretében gondolatébresztő, vitaindító előadásokkal, délutánonként párhuzamosan több szekcióval, este pedig szabadidős programokkal (koncert, sport)
Kinek? Ifjúságsegítő, ifjúsági szakértő hallgatók, a "terepen dolgozók" professzionális szakemberek, ifjúsági szervezetek tagjai, vezetői, önkéntesei, az ifjúsági korosztályokkal is foglalkozó civil fejlesztők, valamint a kutatók, elméletalkotó szakemberek számára, azaz mindenkinek,
aki az ifjúságügy érintettje.

Miből? A Találkozót részben pályázati forrásból, részben a részvételi díjakból tudjuk megvalósítani. Részvételi díj: ha a befizetés 2008. március 1-ig megtörténik: 5000 Ft, ha a befizetés március 1- május 1-között történik: 7500 Ft, (május 1-től az előzetes befizetésre nincs lehetőség), a
helyszínen 10000 Ft (4000 Ft/nap).

Jelentkezés (név, cím, telefonszám, e-mail cím feltüntetésével) és további információ:
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges .


 

 

Az NFÜ

felhívása

 

Projekt-előértékelő és projektmonitoring szakértőket keres a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága (HEP IH) pályázatot hirdet a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) és a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázatok és kiemelt projektek kiírásaira beérkező projektjavaslatok előértékelésére, illetve a támogatást elnyert projektekre vonatkozó monitoring-tevékenységek elvégzésére.

A jelentkezőnek jeleznie kell a pályázatban, hogy mely tevékenység(ek) ellátására pályázik. A sikeres pályázók belekerülnek a HEP IH előértékelő és monitoring szakértői adatbázisába, ahonnan az IH sorsolja ki, vagy kiemelt projektek esetén a közreműködő szervezet választja ki az éppen aktuális feladathoz szükséges szakértőt. A kiválasztott pályázók a továbbiakban rendszeres időközönként részt vesznek a teljesítmény-értékelési programban.
Pályázati határidő: 2008. január 31.

(forrás: www.nfu.hu)

 

 


 

 

Az Európai Bizottság jóváhagyta az ETE programokat

 

Az Európai Bizottság a karácsony előtti utolsó munkanapján jóváhagyta a Magyarország részvételével megvalósuló határon átnyúló Európai Területi Együttműködési Programokat: a magyar-román és a magyar-szlovák programokat (amelyekben Magyarország a kijelölt irányító hatóság), valamint az osztrák-magyar és a szlovén-magyar programokat.

Magyarország emellett részt vesz két transznacionális együttműködési programban is. Ezek közül a közép-európai program még 2007. december elején megkapta a brüsszeli testület áldását, míg a délkelet-európai program (amelyben hazánk szintén irányító hatóság) a karácsony előtti turnusban került elfogadásra.

Az említett operatív programok elfogadása megnyitja az utat a Közös Monitoring Bizottságok első üléseinek összehívása és a programindításhoz szükséges egyéb dokumentumok (végrehajtási kézikönyv, pályázói segédlet, stb.) elfogadása előtt. Az első pályázatok kiírására ezt követően kerülhet sor, várhatóan 2008 tavaszi hónapjaiban.  

 

(forrás: www.mobilitas.hu)

 

 

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB