spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. december arrow BÉKÉS MEGYEI HÍREK, INFORMÁCIÓK
BÉKÉS MEGYEI HÍREK, INFORMÁCIÓK
2007. december 13.

DARKE-aktuális

A Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület életében jelentős esemény történt: 2007. november 13-án a szervezet honlapja (http://darke.csabanet.hu/)megkezdte működését.

Feltöltése folyamatos, aktualizálásában minden tagra számítanak. Fontos az információáramlás érdekében, hogy az érdeklődők regisztrálják magukat, hiszen a fórum és a hírküldési lehetőség így állhat rendelkezésre.

Túl ezen, hírlevél is csak a regisztrált tagoknak érkezik a továbbiakban, minden aktuális információval.

Megnyílt az első fórum is, regisztrált tagok továbbiakat is nyithatnak.

 

A DARKE megnyerte a DARIT által kiírt pályázatot, s ezzel a Regionális Ifjúsági Stratégia elkészítésének jogát. A fórumban várják a témához a javaslatokat, véleményeket

december 15-ig. Ez alatt egyének, közösségek, szakemberek, magánemberek, szervezetek, intézmények, önkormányzatok, stb. kifejthetik véleményüket, jobbá tehetik azt, akár konkrét, szövegszerű javaslataikkal is. A fórumban várják mindenki véleményét, hozzászólását, kritikáját, amely hozzásegít ahhoz, hogy a regionális ifjúsági prioritások érdekében, hatékony együttműködés alakuljon ki a régió érintett szervezetei között.

Az impresszumban található e-mail címeken a technikai és tartalmi igényeket közölhetik a honlap működtetőivel az olvasók.

A most indult honlap, a szervezet vezetőségének reményei szerint, mind az egyesület, mind a közművelődés céljait jól szolgálja a jövőben!

 


Békésen történt…

 

Nyugdíjas évadzáró ebéd

Békés legnagyobb nyugdíjas civil szervezete -  a Békés Város Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete - 2007. november 17-én nagyszabású évzáró ebédet rendezett, nyugdíjas találkozóval egybekötve, a békési Dübögő Étteremben. A rendezvényen közel 200 fő vett részt.

 

Zöldségkertészek szakmai képzése Békésen

Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) és az ENSZ Fejlesztési Szervezete (UNDP) lebonyolításában, valamint az ENSZ Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közreműködésével került végrehajtásra egy vissza nem térítendő támogatással finanszírozott projekt, mely Magyarországra, Lengyelországra, Lettországra, Litvániára és Bulgáriára terjed ki. Magyarországon a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium koordinálásával zajlottak a képzések.

A program fő célkitűzése az volt, hogy korszerű ismereteket adjon a gazdáknak a környezetet kevésbé károsító, korszerű, csökkentett vegyszermennyiséget vagy esetleg teljesen vegyszermentes technológiát alkalmazó növényházi termesztési eljárásokról.

A tanfolyam szervezésében a helyi Kisgazda Kör és a Békés és környéke Biokultúra Kht. is segítséget nyújtott. E két egyesület klubdélutánjainak keretén belül voltak megtartva az előadások, melyeknek színhelyét a Békési Civil Szervezetek Háza biztosította.

 

A Fehérfolt Közhasznú Egyesület hírei

A közelmúltban a Fehérfolt Közhasznú Egyesület konferenciát rendezett: „Békés megyei roma civil szervezetek fejlesztése” címmel. A résztvevők információt kaptak a három szektor együttműködésének ösztönzéséről, a helyi nyilvánosság színtereiről és funkcióiról, a civil cselekvés jogi kereteiről, a döntéshozatal módjáról, aktuális pályázatokról, az eper rendszer használatáról.

A programot támogatta: Békés Megye Önkormányzata.

 
 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB