spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. október arrow KULTURÁLIS TURIZMUS, AZ ÉRTÉKEK MENTÉN
KULTURÁLIS TURIZMUS, AZ ÉRTÉKEK MENTÉN
2007. oktĂłber 10.
A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete és a Békés Megyei Könyvtár és Humán Kulturális Centrum Kulturális Irodája szervezésében  -  szeptember 25-27. között- három napos tanulmányi úton vettek részt Békés megyéből közművelődési szakemberek és civil szervezet vezetők a  szatmárnémeti CREST Forrásközpont  meghívására Romániában , Szatmár megyében.

A tanulmányi út során a résztvevők - Csorvás, Békéscsaba,  Tarhos, Biharugra , Köröstarcsa, Mezőhegyes, Okány, Békés településekről - megismerkedtek  a tasnádi Közösségfejlesztéséért Egyesület tevékenységével, Mezőpetri településsel, a kistérség fejlesztési elképzeléseivel és a károlyi mezőség falvainak életével. Meglátogatták a történelmi nevezetességeket: a károlyi kastélyt, a kaplonyi kriptát, Ady Endre szülőházát.

A program részeként a magyarországi és a romániai résztvevők workshop keretén belül készítették el a fenti kistérségek kulturális turizmus fejlesztési koncepcióját, programkínálatát, marketing tervét.

A Békés megyeiek október 26-28 között fogadják romániai vendéglátóikat – Szatmár és Bihar megyéből - , hasonlóan a kulturális turizmus témakörének tanulmányozására. Terveik szerint a résztvevők megismerkednek a kulturális, gasztronómiai fesztiválok programjával és ellátogatnak Mezőhegyes, Köröstarcsa, Békés, Békéscsaba, Tarhos településekre.

 

 

 

 

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB