spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. október arrow NCA HÍREK
NCA HÍREK
2007. oktĂłber 10.

Társadalmi vita az NCA - törvény módosítását célzó előterjesztésről

A 2003. évi L. törvény módosítására irányuló előkészületek már 2006-ban megkezdődtek az NCA Tanácsa közreműködésével.

A társadalmi vitára bocsátott törvény módosítási tervezet az Alapprogram fő vívmányait, demokratizmusát, a civil szervezetek által választott testületek autonómiáját, összességében az Alapprogram szerkezetét nem érinti, elsősorban a rendszer hatékonyságának előmozdítását, a folyamatok gördülékenyebbé, életszerűbbé tételét szolgálja.

A törvénymódosítás társadalmi vitája során számítunk a civil szervezetek véleményére, aktív közreműködésére.

Kérjük, hogy javaslataikat, észrevételeiket október 12-ig juttassák el a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre!

Az előterjesztés letölthető még a www.nca.hu illetve a www.szmm.gov.hu honlapokról is!

 

NCA Miniszteri Titkárság

(forrás: www.nca.hu)

 

 


 

Döntés a Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma Civil szervezetek szakmai tanulmányútjának támogatására kiírt pályázati kategóriában

 

Az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma a 2007. április 11-én megjelentetett, NCA-CIV-07-D kódszámú, a Civil szervezetek szakmai tanulmányútjának támogatására kiírt pályázati kategóriában meghozott döntései jóváhagyásra kerültek. 

A beérkezett 282 darab pályázatból a Kollégium 84 darab pályázatot részesített támogatásban 24.999.953 Ft értékben.

A pályázók kiértesítését, a szerződéskötés előkészítését az ESZA Kht. végzi. A nyertes szervezetek részére legkésőbb 2007. október 17.-ig postázzák a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat.

 


 

Döntés a Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma Modellértékű fejlesztő-szolgáltató tevékenységek oktatási célra is alkalmas bemutatását, a jó gyakorlatot népszerűsítő megjelenések támogatására kiírt pályázati kategóriában

 

Az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma a 2007. április 11-én megjelentetett, NCA-CIV-07-C kódszámú, a Modellértékű fejlesztő-szolgáltató tevékenységek oktatási célra is alkalmas bemutatását, a jó gyakorlatot népszerűsítő megjelenések támogatására kiírt pályázati kategóriában meghozott döntései jóváhagyásra kerültek.

A beérkezett 172 darab pályázatból a Kollégium 18 darab pályázatot részesített támogatásban 54.694.928 Ft értékben.

A pályázók kiértesítését, a szerződéskötés előkészítését az ESZA Kht. végzi. A nyertes szervezetek részére legkésőbb 2007. október 17.-ig postázzák a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat.

 

 


Döntés a Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma Települési/kistérségi szintű civil érdekérvényesítést és a társadalmi nyilvánosságot szolgáló projektek támogatására kiírt pályázati kategóriában

Az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma a 2007. április 11-én megjelentetett, NCA-CIV-07-B kódszámú, a Települési/kistérségi szintű civil érdekérvényesítést és a társadalmi nyilvánosságot szolgáló projektek támogatására kiírt pályázati kategóriában meghozott döntései jóváhagyásra kerültek.

A beérkezett 303 darab pályázatból a Kollégium 78 darab pályázatot részesített támogatásban 99.642.500 Ft értékben.

A pályázók kiértesítését, a szerződéskötés előkészítését az ESZA Kht. végzi. A nyertes szervezetek részére legkésőbb 2007. október 17.-ig postázzák a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat.


 

Döntés a Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma Civil szervezetek képzésének támogatására kiírt pályázati kategóriában

 

Az NCA Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégiuma a 2007. április 11-én megjelentetett, NCA-CIV-07-A kódszámú, a Civil szervezetek képzésének támogatására kiírt pályázati kategóriában meghozott döntései jóváhagyásra kerültek. 

 

A beérkezett 391 darab pályázatból a Kollégium 75 darab pályázatot részesített támogatásban 160.000.000 Ft értékben.

A pályázók kiértesítését, a szerződéskötés előkészítését az ESZA Kht. végzi. A nyertes szervezetek részére legkésőbb 2007. október 17.-ig postázzák a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat.

 

Elérhetőség, ügyfélszolgálat:

Telefon: 06/80/204-453; E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 


Új székhelyre költözik az ESZA Kht.

Az ESZA Kht. számára komoly kihívásokat hozott az idei év. 2007. január 1-jétől az uniós támogatáskezelés tekintetében lényegesen több feladatot kaptak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől. Az uniós programok kezelése mellett az ESZA Kht. végzi a Szociális és

Munkaügyi Minisztérium kezelésében lévő hazai pályázatok kezelését is. Az átalakulás nagyarányú létszámbővüléssel és szervezeti átalakítással járt együtt.

A szervezet megújulásának egyik lényeges állomása az új székhelyre való költözés.

 

Idén elindult a TIOP / TÁMOP konstrukciók tervezése is. Lényegi változást hoz, hogy nagymértékben leegyszerűsödtek azok a folyamatok, amelyek bonyolultsága eddig akadályozta a támogatások felhasználásának felgyorsítását. Az átalakulás kulcs eleme, hogy megszűnt az az intézményi széttagoltság, amely sok esetben a kifizetések csúszását eredményezte.

Az újonnan meghirdetendő pályázatokról szóló tájékoztatás is új rendben történik. Ennek keretében az ügyfélszolgálat is megújul.

 

Az ESZA Kht. új címe:

1134 Budapest, Váci út 45. / „C” lépcsőház 2-3-4-5 emelet

 

Postafiók-, raktárbérleti szám változatlan

1385 Budapest, Pf. / Rb.: 818

Központi telefon-, és fax szám:

(06) 1 298-0500; (06) 1 273-2580

(06) 1 273-4250 ; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ;'; document.write( '' ); document.write( addy_text13168 ); document.write( '<\/a>' ); //-->\n Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

NCA-val kapcsolatos kérdések tekintetében: (0680) 204-453; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

 

(forrás: ESZA Kht. Strukturális Alapok csoport; Hírlevél 2007/8. szám)

 

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB