spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. augusztus arrow HÍREK, INFORMÁCIÓK
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2007. augusztus 08.

Jogvédő irodák működése Magyarországon

Betegek, szociális ellátottak és gyermekek jogaival foglalkozó jogvédő irodák jönnek létre szerte az országban - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. A civil jogi képviselői hálózat tájékoztatással és tanácsadással járul hozzá, hogy az érintettek érvényesíteni tudják jogaikat.

Az ország valamennyi régiójában egy-egy, a fővárosban és a közép-magyarországi régióban pedig két olyan jogvédő iroda nyílik, amely a betegek, a szociális ellátottak és a gyermekek jogaival foglalkozik. A kormány mintegy egymilliárd forintot szán a beteg-, az ellátott- és a gyermekjogok védelmével foglalkozó civil szervezetek támogatására. "Ez a jogi képviselői hálózat tájékoztatással és tanácsadással járul hozzá, hogy az érintettek érvényesíteni tudják jogaikat. A hálózat tehát javítja a betegek jogismeretét és jogtudatosságát" - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

Mint mondta, az ország régióiban egy-egy, Budapesten és a közép-magyarországi régióban két regionális jogvédelmi iroda jön létre. A kormányszóvivő kitért arra is, hogy növekszik a jogvédők és a szóban forgó területen dolgozó civil önkéntesek száma: előbbieké 120-ról 130-ra, utóbbiaké 20-ról 80-ra. Budai Bernadett tájékoztatása szerint a jogvédő szervezek működésének erősítésével az is cél, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki a fogyasztóvédelem és a hasonló, európai uniós szervezetek munkája között.

(forrás: MTI)

 

 

 


 

Pályázati lehetőségek a falusi turizmus fejlesztésére 2007-2013

Képzés időpontja: 2007. augusztus 13-14.

 

Program

A képzés célja, hogy az NFT II. operatív programjainak már 2007. év második felétől megjelenő turisztikai pályázatai leírásait tartalmazó akciótervekből közösen tekintsük át azokat a forrásokat, amelyekre az érdeklődő falusi szállásadók, vállalkozások pályázhatnak.

 

1.      nap

 

A falusi turizmus jelene, jövője. A Falusi vendégasztal jogszabály a gyakorlatban.

A jogszabály alapján a működtetés személyi és tárgyi feltételei.

Környezet kialakítása, felszerelés, berendezés.

Bővítési, fejlesztési lehetőségek.

Reklámfeladatok és módszerek.

Rendezvények, programok szervezése.

 

2. nap

 

Turisztikai fejlesztési lehetőségek (pályázatok) bemutatása az operatív programok 2 éves akciótervein keresztül.

Ezek ismeretében hogyan indítsuk be/ fejlesszük tovább vállalkozásunkat?

Hogyan készítsük el valós üzleti tervünket?

Melyik az optimális pályázat?

Mik a buktatók?

Mik a leggyakrabban elkövetett hibák?

Milyen partnerekkel célszerű együttműködnöm?

 

A képzésen résztvevők jártasságot szereznek a vállalkozásfejlesztés világában, amely lehetővé teszi számukra a turisztikai vállalkozásuk hatékonyságának növelését.

 

A képzésen való részvétel ingyenes! Előzetes regisztráció kötelező!

 

Információ: Tóth Csaba (20/261-8341), Tóth Adrienn (30/470-8842); e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB