spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. augusztus arrow Á R H szeptember 24-30.
Á R H szeptember 24-30.
2007. augusztus 08.

Tégy egy részt az egészhez!

A Central and Eastern European Citizens Network tagországai és tagszervezetei felhívással fordulnak mindazokhoz, akik fontosnak tartják a közösségi alapú társadalom kialakulását és ezért tenni is képesek/hajlandók, hogy legyenek alakítói, vagy résztvevői az Állampolgári Részvétel Hete nemzetközi eseményeinek!

 

Mi az Állampolgári részvétel hete?

Az ÁRH kampányhét, a közép-kelet európai hálózatok együttes és hangsúlyos megnyilatkozása annak érdekében, hogy az állampolgári részvétel problematikája erőteljesebben jelenjen meg az európai médiában, politikában és a civil társadalomban.
Olyan rendezvények sorozatából áll, amelyek harsányan, mindenki által érzékelhetően hívják fel a szűkebb és tágabb társadalmi környezet figyelmét a részvételi demokrácia fontosságára. A programok figyelemfelkeltő jellegűek, a közjó gyarapítását, a helyi közösségi és civil cselekvést helyezik a középpontba, s azt is bemutatják, hogy mindez lehetséges. Helyi, megyei és országos akciók, szakmai és civil találkozók, médiaesemények, nyilvános gyűlések, stb. adják össze az Állampolgári részvétel hetének programját.

Magyarországon a szervezést a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Civil Kollégium Alapítvány, a Közösségi Kezdeményezéseket Támogató Szakmai Hálózat, a Szövetség a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért Egyesület és a Magyar Művelődési Intézet vállalta.

A felhívások, programok, sajtóanyagok és az ÁRH arculatának logói, feliratai a CEE Citizens Network (www.ceecn.net) és az egyes nemzeti szervezők honlapjain érhetőek el, a fenti dátumokhoz alkalmazkodva (Magyarországon: www.arh.kozossegfejlesztes.hu ).


Hogyan csatlakozhatsz?
Az ÁRH-hoz mindenki csatlakozhat, aki fontosnak érzi az emberi kezdeményezés, cselekvés és részvétel fejlesztését, a demokrácia és a civil társadalom erősítését. Örömmel fogadjuk olyanok érdeklődését, akik szívesen szerveznének az állampolgári részvételhez kapcsolódó programokat, de olyan szervezeteket is, amelyek az ÁRH-t hozzákapcsolnák meglévő, vagy futó kezdeményezéseikhez.
Mindenki más is hozzájárulhat a program sikeréhez, aki ellátogat az ÁRH eseményeire, vagyis ha részt vesz a részvétel hetén.

Azért érdemes részt venned, mert:
- a helyi ügyek országos, és az országos ügyek európai nyilvánosságot kaphatnak,
- megmutathatjuk, hogy a részvételi demokrácia nem csak utópia, hanem feladat, amely egy jelentős társadalmi csoport közös ügye,
- bár a részvételi demokráciához kapcsolódó fogalmak egyre divatosabbak, a valós törekvések egyre több akadályba ütköznek,
- ezeket az akadályokat már nem lehet elkülönült kezdeményezésekkel leküzdeni.....
...és ha mi nem veszünk részt az Állampolgári Részvétel Hetén, akkor……?!?

Kérdéseitekkel, javaslataitokkal forduljatok az Állampolgári részvétel hete koordinátorához, Varga Mátéhoz: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , 36 1 201 57 28 (HACD - Hungary), vagy a nemzeti szervezőkhöz.

 

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB