spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. április arrow SAJTÓTÜKÖR
SAJTÓTÜKÖR
2007. április 13.

A komlósi civilek a természetvédelem elkötelezett hívei

A Száraz-ér menti települések mindent megtesznek, hogy természeti és épített környezetüket óvják és hírét vigyék, vannak még lelkes civilek. Ilyen a Tótkomlósi Száraz-ér Társaság.

 

A víz világnapja alkalmából az idén is pályázatot hirdettek, melyre 300 munka és 40 természetszeretetről árulkodó tájfotó érkezett. Gyivicsán András elnök elmondta: társaságuk 11 éve működik, az idén Száraz-ér menti feladattartó mappát adtak ki és „Mentés másként” címmel egy környezetvédelemmel foglalkozó füzetet. Szeretnék, ha kiadványaik minél több Száraz-ér menti községbe, városba eljutnának. Cs. I.

BM Hírlap, 2007.03.26.

 


Óriási jégkocka Békéscsabán

 

Két köbméteres jégkockát hőszigeteltek, csomagoltak be közel két hónapra tegnap Békéscsabán a Békés Megyei Zöld Kör aktivistái.

Az éghajlatváltozás problémájára és az épületek, házak megfelelő hőszigetelésének fontosságára szeretnénk ráirányítani a lakosság figyelmét - nyilatkozta Fehér Ibolya, a környezetvédelmi szervezet vezetője. Hozzátette, az érdeklődők egy nyereményjáték keretében megtippelhetik, vajon a jég mekkora hányada éli túl az akciót, és marad meg a június 5-i Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódó bontásra, kicsomagolásra. - Az üvegházhatás felelős korunk egyik legjelentősebb problémájáért, a Föld klímájának változásáért. A Kárpát-medence éghajlati viszonyai mellett megfelelő hőszigeteléssel hatékonyan csökkenthető az energiafogyasztás. Ez a pénzmegtakarítás mellett környezeti előnyökkel jár, hiszen csökken a klímaváltozásért is felelős szén-dioxid kibocsátás - foglalta össze röviden a kezdeményezés lényegét Fehér Ibolya. M. P. M.

BM Hírlap, 2007.04.05.

 


Ötszázmillióra pályázhatnak régiónk civiljei

 

Több mint ötszázmillió forintra jelentkezhetnek régiónk egyesületei, alapítványai a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) Dél-alföldi Regionális Kollégiuma civilszervezetek működési támogatására kiírt pályázatán. Erről Hajnal Edit, a Csabai Civilek Irodájának vezetője beszélt azon a szakmai napon, melyet a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (megyei civil szolgáltató központ) rendezett pénteken, a békéscsabai városházán. Hajnal Edit hangsúlyozta, a támogatásként kiosztható félmilliárd forintra április 25-ig lehet pályázni, a jelentkezések elektronikus úton is beadhatók.

Az érdeklődők részletes információkat a www.nca.hu  honlapon találhatnak. P. R.
BM Hírlap, 2007.04.07.

 


Gyomaendrődi kistérség

 

Elfogadta a Körös-parti város csatlakozási kérelmét a Körösszögi Kistérség Többcélú Társulása, így –  a minisztérium pozitív döntése esetén – jövő januártól már Gyomaendrőd is ehhez a kistérséghez tartozik majd. Várfi András polgármester és dr. Csorba Csaba jegyző meghívást kapott, hogy – tanácskozási joggal – már az idei üléseken is vegyenek részt.

BM Hírlap, 2007.04.11.

 

 

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB