spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. január arrow SAJTÓTÜKÖR
SAJTÓTÜKÖR
2007. január 19.
Gádoros. CIVILEK. A Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület évzáró rendezvényén majd 100 gádorosi vett részt. Értékelték az elmúlt évet, a civil szervezet által megszervezett rendezvényeket (falunap, disznótoros). Az egyesületnek jelenleg több mint félszáz tagja van.  

Békés Megyei Hírlap

2006. január 6.

www.bmhirlap.hu

 

 


Civil Tanács létrehozásáról döntött a békési képviselő-testület. Az elődszervezet, a Civil Kerekasztal elnöki tisztét a mindenkori polgármester töltötte be. Izsó Gábor, a település jelenlegi első embere azonban már jelezte, nem tartaná szerencsésnek, ha a város vezetése ilyen szinten belefolyna a tanács működésébe, amely koordinálja a helyi civil szervezetek közös programjait és azok érdekvédelmi tevékenységét. A tanács titkári feladataival Szűcs Gábornét, a Civil Szervezetek Házának koordinátorát bízták meg. P. G.

Békés Megyei Hírlap

2007. január 09.

www.bmhirlap.hu


Okány. FACSEMETÉK. Az Okányi Horgász Egyesület a közelmúltban háromszáz akácfacsemetét ültetett a település belterületén a Holt-Sebes-Körös partjára. Az ingyenesen felajánlott, társadalmi munkában ültetett csemetékből az egyik horgász, Kincses László kétszázat vásárolt.

Békés Megyei Hírlap

2007. január 11.

www.bmhirlap.hu

 

 


Kevermes. BÁL. A Fészekalja Nagycsaládosok Egyesülete évzáró összejövetelre, úgynevezett hóbulira hívta meg tagcsaládjait nemrég. A rendezvényen a gyermekek játszóházi programokban vehettek részt, majd a jelenlevők között adományokból összegyűlt ajándékokat osztottak szét. A bált a Mobilitás pályázatán nyert pénzből valósították meg.

Békés Megyei Hírlap

2007. január 11.

www.bmhirlap.hu

 


A Helios csalja Békésbe a határon túli ifjakat

Helios Alapítvány az idén július első hetében rendezi meg a tizenkettedik ifjúsági magyarságtábort a határainkon túli testvértelepülések diákjainak és tanárainak. Évente érkeztek Békés megyébe Nagykárolyból, Szilágysomlyóról, Székelyudvarhelyről, Bereckből, Pozsonyból, Illyefalváról, Torjáról, Uzonból a táborozók. Jártak errefelé Nyárádszereda, Mátyusföld, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Kézdivásárhely és Kolozsvár csoportjai is - tudtuk meg Károlyi Fülöp Béla címzetes igazgatótól, aki várja a segítséget a szervezéshez. Cs. I.

Békés Megyei Hírlap

2007. január 11.

www.bmhirlap.hu

 

 


Kétszázhúszmillió forintból szépül a liget Békéscsabán

Ökoturisztikai látogatóközpont és ismeretterjesztő útvonal épül a békéscsabai ligetben. A beruházás összesen 220,5 millió forintba kerül, és nyáron ér véget. A egykori sörkert épületében a Körösök élővilágát mutatják be, minikönyvtárat rendeznek be és kiskézműves-foglalkozásokat, kihelyezett környezetvédelmi órákat, konferenciákat lehet majd tartani. A munkára a Körösök Völgye Natúrpark nyert pénzt a Regionális Operatív Programból, közvetlen támogatásban részesülő partnere a megyeszékhelyi önkormányzat. F. G. K.

Békés Megyei Hírlap

2007. január 11.

www.bmhirlap.hu

 


Egészségtervük Csorvás minden lakóját érinti

A csorvási Együtt az Egészségünkért Egyesület célja, hogy segítséget nyújtson az életmód-változtatáshoz. Céljukat különböző programok, például egészségnapok szervezésével érik el. - Létünket 2002 óta a Dél-alföldi Régió Települési Egészségterv Egyesületnek köszönhetjük. A csorvási önkormányzat meghívást kapott egy rendezvényre, ahová az egészségtervvel rendelkező közösségeket hívták meg. Itt adódott a lehetőség, hogy civil szervezetként is jelenjünk meg. Pályáztunk és nyertünk számítógépet, uniós futáshoz pólókat, egészséghetünkhöz támogatást, tankonyhaprogramunkhoz szakmai anyagot. Nálunk volt az a pedagógusok munkáját segítő tréning, mely az iskolák egészségnevelési, környezetvédelmi programjának az elkészítéséhez nyújtott segítséget - sorolta eredményeiket Püski Lászlóné elnök. Az Egészséges Településekért Alapítványtól nyert pályázaton az iskolának sporteszközöket, a tankonyhának felszerelést vásároltak. Környezetvédelmi pályázatukon keresztül a szelektív hulladék gyűjtéséhez kapott gyűjtőedényt az iskola és az óvoda minden csoportja. Cs. I.

Békés Megyei Hírlap

2007. január 11.

www.bmhirlap.hu

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB