spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2007. január arrow HÍREK, INFORMÁCIÓK
HÍREK, INFORMÁCIÓK
2007. január 19.

MOBILITÁS ORSZÁGOS IFJÚSÁGI SZOLGÁLAT

2007. január elsejétől a hazai ifjúsági munka szakmai-módszertani, és szolgáltatási erőforrás-központja részben új profillal folytatja működését.

A kormányzati háttérintézmények átalakításából fakadóan az átstrukturált intézmények elsősorban funkciókra és csak másodsorban szakterületekre koncentrálnak. A Foglalkoztatási és Szociális Hivatalon belül működik majd önálló szakmai egységként a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat. A Szociális és Munkaügyi Intézeten belül az ifjúságkutatás, az eddig az európai források kezeléséről ismert ESZA Kht keretein belül pedig a nemzeti és regionális pályázatok kezelése történik meg.  

A szervezet központja, az Amerikai út 96. szám alól átköltözik az V. kerület Szemere u. 7 szám alá, a Budapesti Európai Ifjúsági Központban működő egység továbbra is a Zivatar u. 1-3. alatt működik majd, és a Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodák székhelye sem változik. A nem európai ifjúsági pályázatok ügyintézése és elszámolása az Amerikai út 96. szám alatt történik a továbbiakban is. A regionális pályázatok kezelése szintén az Amerikai úton zajlik majd.

A szolgálat célcsoportja továbbra is a fiatalok közösségei - fiatalok, az önkormányzatok és intézményeik, az ifjúsági szakemberek.

A jövőben a Mobilitás különös hangsúlyt fektet a vállalati szektorból történő forrásbevonásra (C.S.R. – corporate social responsibility – vállalatok társadalmi felelősségvállalása), és a szakmai közéletszervezésre. A kormányprogramban foglaltaknak megfelelően megkezdheti működését a Nemzeti Ifjúsági Információs és Dokumentációs Adattár, mely szakmai portálként és virtuális szakmai találkozóhelyként fogja szolgálni az ifjúsági szektort, és a jó példák összegyűjtésével az ifjúsági kezdeményezéseket. Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben horizontális szempontként jelent meg  - az esélyegyenlőségen belül – a gyermek-, és ifjúságpolitika. Ennek érvényesítésével kapcsolatos tervezési és módszertani feladatok szintén a szervezet profilját fogják bővíteni.

2007. január 2-től az Európai Fejlesztési Igazgatóság és a Nemzeti Iroda, a Regionális Fejlesztési Igazgatóság és Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodák hálózata MOBILITÁS ORSZÁGOS IFJÚSÁGI SZOLGÁLAT névén folytatja tovább munkáját, új helyszinen!!!

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat új címe:

Budapest V. kerület Szemere utca 7.

Központi telefonszám 36/1-374-9060

A Pályázati Igazgatóság telefonszámai változatlanok.

Forrás: http://www.mobilitas.hu

 


 

Hazai pályázatok kezelése

 

A Mobilitás pályáztatással összefüggő feladatait az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. veszi át.2007. január 1-jétől.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szociális és munkaügyi miniszter 15/2006. sz. utasítása alapján a Mobilitás pályáztatással összefüggő feladatait az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. veszi át. A döntés értelmében jelenleg is zajlanak a Mobilitás Pályázati Igazgatósága és a Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodák hazai pályázatokkal kapcsolatos átadás-átvételi munkálatai.

Kérjük, hogy az Ön által megvalósított hazai pályázati projekt tekintetében 2007. január 1-jétől a következő elérhetőségeket használja (pályázati beszámolók, módosítási kérelmek megküldése, információk kérése esetén):

ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht.

(ESZA Kht.)

Hazai Programigazgatóság

Cím: 1145 Budapest, Amerikai út 96. vagy 1590 Budapest, Pf.: 102.

Telefonszám: (06-1) 273-4250 vagy 273-4253

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Az Internetes Pályázati Rendszer átmenetileg továbbra is innen, a www.mobilitas.hu honlapról érhető el.

Pályázatokkal összefüggő részletes információkat az átállási munkálatok befejezése után a www.esf.hu honlapon talál majd.

Forrás: http://www.mobilitas.hu

 


 

EU-Háló Best Practice

 

Kedves Partnereink! Mikulás után, de még Jézuska előtt megjelent programunk soron következő elektronikus kiadványa. Az EU-Háló Best Practice Hazai legjobb gyakorlatok gyűjteménye (EU-Háló Partnerség Program, Debrecen 2006)az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA)támogatásával jött létre. A kiadványban szereplő - projektadatlapot kitöltő - szervezetek tanácsadójukon keresztül januártól juthatnak hozzá a projektgyűjteményhez. Kiadványunk teljes elektronikus tartalma honlapunkon (www.euhalo.hu) elérhető a PROJEKTATLASZ menüpont alatt.

Kellemes böngészést kívánok Mindenkinek!

Varjú Tamás

EU-Háló programvezető

Forrás: www.euhalo.hu

 

 

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB