spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. szeptember arrow EZ TÖRTÉNT...
EZ TÖRTÉNT...
2013. szeptember 04.

Családi nap az egészség és sport jegyében

 

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 2013. augusztus 16-án rendezte meg a már hagyományos CSALÁDI  EGÉSZSÉG  ÉS  SPORTNAPJÁT, melyre a megye nyugdíjas egyesületeinek, klubjainak vezetőit, sportszerető tagjait, azok unokáit hívtuk meg. Békéscsabán a Tréning Centerben tartott egész napos rendezvényen a bemelegítő torna után különféle labdajátékokban, nagyszülők és unokák közös ügyességi játékaiban, nagymamák és nagypapák csapatversenyeiben mérhette össze tudását a több mint 150 megjelent nyugdíjas. A gyermekeknek arcfestéssel, aszfaltrajz versennyel, a nyugdíjas hölgyeknek és férfiaknak egészségfelméréssel, szemvizsgálattal és egyéb egészségügyi vizsgálatokkal kedveskedtünk az Erika Optika, a Príma Protetika és az ÁNTSZ jóvoltából. Azon résztvevők számára, akik nem szerepeltek, vagy nem vettek részt a sport versenyeken - az egész nap folyamán – a meghívott nyugdíjas tagtársaik változatos kultúrműsora (versmondók, szólóénekesek) biztosította a jó hangulatot. A sikeres rendezvény végén levezető tornát tartottunk. 

Szrenka Pálné

 

Együtt építik a helyi közösséget

 

A nagybánhegyesi nagycsaládosok rendszeresen szerveznek kézműves foglalkozásokat, játszóházakat a gyerekeknek. Legutóbb például a paprikafesztiválon horgoltak paprikavirágokat nyakláncnak, fülbevalónak. 

Molnárné Iván Éva elnök lapunk kérdésére elmondta, fogadó egyesület lévén közösségi szolgálatra fogadtak középiskolásokat a nyáron. 

— Helyi fiatalok ők, akik a környező városokban tanulnak. Nálunk az a dolga mindegyiküknek, hogy a helyi ismereteiket kamatoztatva eseményeket dokumentáljanak, fotózzanak, illetve egyesületünk internetes közösségi oldalát szerkesszék és azt valóban élővé tegyék. Ők végzik a településen a leveleink, újságjaink kézbesítését is.  

forrás: beol.hu, 2013.08.27.

 

Békési SM-esek a nemzetközi abilimpián  

A magyar delegáció tagjaiként Békés megyei betegek is részt vettek az SM betegek Szlovákiában megrendezett nemzetközi abilimpiáján, a készségek és képességek játékos versenyén. 

Június utolsó hétvégéjén a hagyományokhoz híven ismét Szlovákia adott otthont annak a nemzetközi versengésnek, amelynek keretében mintegy 20 versenyszámban – többek között sakkban, virágkötésben, hímzésben, hidegtál készítésben, cukrászatban – mérhették össze ügyességüket és képességeiket kelet-közép-európai SM betegek. 

Az elmúlt években kialakított és folyamatosan fejlesztett nemzetközi civil és SM kapcsolatoknak köszönhetően Magyarországról ezúttal is több megyei SM szervezet képviseltette magát a versenyen. A békési csapat már ismerősként utazott Szlovákiába. 

A megyei versenyzők közül Kónya Ilona hidegtálkészítésben nem ért el helyezést, ám a mézeskalács díszítésben megszerezte a 3. helyet. Szilágyi Ferencé három versenyszámban – hidegtálkészítésben, hímzésben és kötésben – indult, utóbbiban 3. helyezést ért el. Kiss Istvánné tortadíszítésben mérette meg magát. 

Amint Herczegné Szabó Marianna egyesületi vezető, a csapat civil vezetője elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan, az idei abilimpia is barátságos hangulatban telt, a versengés mellett kikapcsolódásra, sorstárskapcsolatok építésére, fejlesztésére is lehetőség nyílt Szlovákiában. 

Az abilimpián készült fotók a www.bekesmegyeisclerosis.hu oldalon, a Képtárban találhatók.

 

Nagycsaládosok találkozóhelyei

 

A Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete több rendezvényt tartott az elmúlt időszakban, kihasználva a szabadtéri programszervezés lehetőségeit. Gyopárosfürdőn nemrég rendezték 1500 fő részére a Nagycsaládosok Országos Egyesülete dél-alfökli régiójának családi napját. 

- A tagegyesületeknek lehetőségük nyílt a találkozásra, a konzultációra, és a Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyéből érkezők élvezhették a nagyszerű fürdőnket—fogalmazott Szűcs Gabriella elnök. Az idei hagyományőrző családi nap a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) támogatását élvezte. 

A családok és családszervezetek találkozása nemzetközi szintűvé vált. Tartottunk mini konferenciát, ahol megosztottuk egymással jó tapasztalatainkat. Egyesületünk alapító tagja a KCSSZ-nek, szorgalmazzuk a határon túli szervezetek alakulását, működését. Többekkel ápolunk baráti és munkakapcsolatot. Akik velünk tartottak, ezen a programon megtapasztalhatták annak élményét, milyen érzés a nagycsaládosok között lenni, nagycsaládosként gondolkodni. 

Az orosháziak őszi terveiről a Békés Megyei Hírlap szeptember 3-án megjelent számában olvashatnak.
 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB