spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. szeptember arrow MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. szeptember 04.

Légy sikeres! - tréning hátrányos helyzetű álláskeresők részére Békés megyében 

A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája szeptembertől önmenedzsment tréninget szervez. Azon álláskeresők jelentkezését várják, akik szeretnének tisztába lenni saját erőségeikkel és képességeikkel, egy közösség vagy csoport hasznos tagjaivá kívánnak válni, és nem utolsó sorban menedzselni szeretnék saját magukat ebben a rohamosan változó világban. 

A résztvevők a tréning során képessé válnak az együttműködő attitűdöt kialakítására, és elsajátítják azokat a professzionális álláskeresési technikákat, amelyek a későbbiekben megkönnyíthetik számukra az elhelyezkedést. 

A tréning első modulja során a résztvevők megismerkednek egymással, feltérképezik közösen értékeiket, és megtanulják felismerni a csoportdinamikai folyamatokat. A szituációs játékok és irányított beszélgetések során pedig a lelki folyamataikat is megfogalmazzák. 

A második modult követően a tréningezők eredményesebben mozognak majd a különböző álláskeresési felületeken, megtanulnak önéletrajzot és motivációs levelet írni, és olyan hasznos tanácsokkal lesznek gazdagabbak, amelyek hozzásegítik őket az állásinterjúkon való eredményes szerepléshez. A záró alkalommal pedig kifejezetten az önmenedzsment módszereivel és gyakorlati lépéseivel foglalkoznak majd a tréner segítségével. 

A három modul során megszerzett ismeretek, készségek és kompetenciák együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy a tréningen résztvevők magabiztosan és sikeresen tudjanak helyt állni a munka világában és a mindennapi életben egyaránt. 

A tréningen való részvétel ingyenes! A program a TÁMOP 3.2.3- 08/1-2009-0010 pályázat fenntartási kötelezettségeként valósul meg. 

Jelentkezési határidő:                 2013. szeptember 10. 

Bővebb információ:                     Varga-Sipos Andrea megyei módszertani referens 

Tel.: 06 30 867 98 27 

e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Invazív fajok az Élővíz-csatornában 

A békéscsabai Zöld Csütörtök Természetvédő Kör tagjai jó ideje felfigyeltek már az Élővíz-csatornában rohamosan terjedő invazív növényfajokra, a kagylótutajra (Pistia stratiotes) és a közönséges vízijácintra (Eichhornia crassipes). 

Ősszel, a hideg idő beköszöntével vélhetően a növények többsége elpusztul majd, azonban a telet esetlegesen átvészelő példányok évről-évre felbukkanhatnak, számukra kedvező időjárás mellett rohamosan szaporodnak és ezzel több problémát is okoznak. Az idei nagy meleg kedvezően hatott a szaporodásukra és ugyan tetszetős növény mindkettő, de mivel a víz felszínén úsznak - meglehetősen árnyékoló hatásúak -, ezért állományukat erősen korlátozni kell, nehogy a víz egyéb, őshonos növényeit elzárja az éltető fénytől. 

Az egyesületünk úgy döntött, hogy az országos "Te Szedd" programot követően 2013. szeptember 15-én délelőtt csónakba / partra száll és tesz azért, hogy az elszaporodott növényektől megszabadítsa az Élővíz-csatorna néhány szakaszát.  

Jelmondat: Mi szedjük! 

Az esemény vállalkozó kedvű önkéntesek és együttműködő szervezetek bevonásával zajlik majd, amihez ezúton is várjuk a jelentkezőket. 

Aki szeretne részt venni, az további részleteket tudhat meg a www.zoldcsutortok.hu weboldalon, ahol egy regisztrációs űrlapot kitöltve el is küldheti nekünk részvételi szándékát. 

Indul a 2013-14-es évad! 

Kedves gyermekek és felnőttek, kedves bábszínházat szerető közönségünk! 

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház immár kilencedik évadát kezdi idén, szeretettel várja régi és új közönségét előadásain. Az elmúlt időszakban nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy a bábszínház ismert és elismert legyen, mára csak nagyon kevesen vannak azok, akik ne hallottak, vagy láttak volna bennünket. Megragadunk minden alkalmat, hogy ez a kis társulat a lehető legtöbb helyszínre eljusson, és mindenhol magas színvonalú, értékes produkciókkal hagyjon nyomot maga után. 

Azt tapasztaltuk, hogy az egyre növekedő nézőszám új követelményeket támaszt, tudjuk, hogy a sokféle korosztály immár nem szolgálható ki egyszerre, ezért a 2013-14-es évadban két részre osztjuk a bérleteinket, külön óvodásoknak, külön kisiskolásoknak létrehozott előadásokat állítottunk össze. Természetesen ez sokkal több munkát jelent a bábszínház munkatársai számára, de a társulat egyhangúlag támogatja az ötletet. Remélem, hogy mindenki megtalálja a magának legjobban tetsző bábelőadást, mi mindenkit nagy szeretettel várunk! Jöjjenek hozzánk bábszínházba, hisz gyereknek lenni jó! 

További információ:                www.napsugarbab.hu 

                                                                                                                            Lenkefi Zoltán 

  Igazgató

 

IDŐSEK VILÁGNAPJA 

2013. október 25-én (pénteken) 10.30 órától a békéscsabai Sportcsarnokban a CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL első napján rendezi meg a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége az Idősek Világnapját.

 

A rendezvény programja: 

10.00 - 10.30   A csoportok érkezése /Disznóvágás bemutató/  

10.30 – 11.00  Nemzetközi Idősek Világnapja – Köszöntők: A megye és a város vezetőinek ünnepi köszöntője. A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke, aki egyben a NYOSZ alelnöke is, ünnepi köszöntője. A békéscsabai Nyugdíjas Egyesület elnöke köszöntője. A legidősebb megyei, valamint városi nyugdíjas hölgy és férfi köszöntése. 

Ünnepi műsor: 

 Az Országos Szenior Táncfesztivál legjobbjainak bemutatkozó műsora. 

11.00 – 12.30  Nyugdíjas kolbászkészítő verseny (a versenyre a megyei szövetségnél lehet jelentkezni)  

11.00–16.00   Márió és zenekara 

12.30–13.30  Ebéd (előzetes igénylés alapján: hurka-kolbász-cigánka)       

15.00 Nyugdíjas kolbászkészítő verseny eredményhirdetése 

10.00 – 18.00 Csodák Palotája a rendezvény helyszínén 

A kolbászkészítő versenyre, illetve ebédjegyek a megyei szövetségnél igényelhetők 06/30/209-1705, valamint a 06/30/349-3789 számokon. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy 12.00 óra után  belépődíjat kell fizetni! A nyugdíjas napon a délelőtti belépés ingyenes!


 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB