spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. november arrow Non-profit menedzsment képzés Vésztőn
Non-profit menedzsment képzés Vésztőn
2013. november 15.

A Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – a vésztői Sinka István Művelődési Központ és Városi Könyvtár, valamint a Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége partnerségével - non-profit menedzsment képzést indított október 19-én a Vésztőn és környékén, valamint a szeghalmi kistérségben működő civil szervezetek fejlesztése, erősítése, felkészítése érdekében.

Az 56 órás képzés résztvevői – 15 fő a mikro-régió különböző településeiről, többek között Dévaványáról, Ecsegfalváról, Szeghalomról, Bélmegyerről - első alkalommal a civil szervezetek működését érintő ismereteket sajátítottak el.  Körbejárták a törvényi háttért, a szervezet létrehozását, és jogszerű működését, valamint megszűnését szabályozó kereteket, az ehhez szükséges adminisztratív teendőket: alapszabály, SZMSZ, székhelybejegyzés, adatváltozások bejegyeztetése, közgyűlési - elnökségi jegyzőkönyvek, közhasznúsági beszámolók.

A második képzési alkalommal Szarvadi Antal, szervezetfejlesztő közreműködésével vezetéselméleti tréningen vettek részt a civil szervezeti képviselők, tagok.  A 2 nap során több témakörrel is foglalkoztak, különböző gyakorlatok, kiscsoportos műhelymunkák keretében: önismereti, kommunikációs játékok; a Jövőkép ereje; Vezetési stílusok című film vetítése; előadás a hatalomról, döntési szintekről; egyéni jövőkép készítése.

November 9-én került sor a gazdálkodás témakörének feldolgozására. A résztvevők a különböző működési forrásokkal, könyvvitellel, beszámolási szabályokkal, költségtérítés elszámolással, pénzkezeléssel kapcsolatosan bővítették ismereteiket. 

A képzés keretében következő alkalommal csoportépítési tréninget tartunk.  A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

 
Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB