spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow FELHÍVÁS FEJLESZTÉSI PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE
FELHÍVÁS FEJLESZTÉSI PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE
2013. december 13.

A Közösségfejlesztők Egyesülete, a Dialóg a Közösségekért Egyesület (Miskolc), az Életfa Segítő Szolgálat Egyesület (Debrecen) és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (Békéscsaba), a Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott program keretében, fejlesztési programban való részvételre hívja az Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön és Dél-Alföldön működő, közösségi szolgáltatásokat fenntartó civil szervezeteket és informális közösségeket,csoportokat. 

Mi a program célja? 

Programunkkal helyi kezdeményezések megerősödését, a helyi közösségekre irányuló tevékenységeket végző szervezetek és lakossági csoportok fejlődését kívánjuk segíteni. Célunk, hogy e szervezetek és csoportok, elsősorban helyi erőforrások felhasználásával, képesek legyenek hosszú távon fenntartani tevékenységeiket és működésüket. 

Kik vehetnek részt a programban? 

200-4000 fős kistelepüléseken, illetve maximum 15 000 fős települések városrészeiben/szomszédságaiban működő, a helyi közösség számára fontos tevékenysége(ke)t végző szervezetek és informális helyi közösségek, csoportok. 

Mi a program futamideje? 

A fejlesztési program 2014. január 1. és 2016. május 31. között valósul meg. 

Milyen tevékenységeket ölel fel a program? 

A fejlesztés során a szervezeti diagnózis és ez alapján cselekvési terv készítésétől kezdve a szervezetre/csoportra szabott mentoráláson, műhelymunkákon és képzéseken keresztül lokális szakma- és szektorközi hálózat kiépítéséig számos tevékenységtípus valósul meg. Ezekről részletesen tájékoztatjuk az adatlapot beküldő, első körben kiválasztott szervezeteket. 

Mit kell vállalnia a bekapcsolódó szervezeteknek/csoportoknak? 

A részt vevő szervezetek/csoportok szerződést kötnek a Közösségfejlesztők Egyesületével, melyben vállalják, hogy a futamidő során aktívan részt vesznek a fejlesztési folyamatban, folyamatosan kapcsolatot tartanak a Közösségfejlesztők Egyesülete által megbízott fejlesztőkkel, s (foglalkoztatás esetén) munkatársaiknak lehetővé teszik, hogy munkaidejük terhére vegyenek részt a műhelymunkákban, képzésekben. A programban való részvétel a bevont szervezetek/csoportok részéről anyagi áldozatot nem kíván. 

Hogyan és meddig lehet jelentkezni? 

A jelentkezés - dec. 20-ig - adatlapon történik, amely a dél-alföldi régió esetében a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületétől igényelhető, az alábbi elérhetőségen: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Egyéb információ: Butora Hajnalka, tel.:  66/333-263

 

 
Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB