spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2013. december 13.

A turisztikai tevékenységek ösztönzését célzó pályázat

A Kiírásra 2013. november 25-től december 20-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket a LEADER Helyi Akciócsoportokhoz. A dokumentumot postán kell eljuttatni, hiánypótlásra nincs lehetőség. 

Pályázatok benyújtási határideje: 2013. december 20. 

Az intézkedés célja a vidéki települések életminőségének javítása, melynek keretében négy célterületen igényelhető támogatás: 

-falusi szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő falusi szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásaik fejlesztéséhez; 

-egyéb szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő egyéb szálláshely és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő egyéb szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásaik fejlesztéséhez; 

- gyermek- és ifjúsági turizmushoz kapcsolódó minőségi szálláshelyek és kapcsolódó szolgáltatások kialakításához, már működő szálláshelyek bővítéséhez, korszerűsítéséhez, akadálymentesítéséhez, szolgáltatásainak fejlesztéséhez; 

-szálláshelyhez nem kötődő agroturisztikai szolgáltató tevékenységhez, lovas turisztikai szolgáltatáshoz, vadászturizmushoz, erdei turizmushoz, horgászturizmushoz, vízi turizmushoz, borturizmushoz kapcsolódó épület, építmény kialakításához, bővítéséhez, átalakításához és eszközrendszer fejlesztéséhez. 

A támogatási kérelmeket kizárólag postai úton lehet benyújtani a beruházás helye szerinti illetékes LEADER HACS munkaszervezeti irodájához. Tekintettel arra, hogy a kérelmek benyújtását követően hiánypótlásra nincs lehetőség, ezért összeállítottak egy önellenőrzési listát, melynek segítségével az ügyfél meggyőződhet arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolta a kérelméhez. A lista MVH közlemény mellékletében jelenik meg hamarosan. 

Bővebben: www.mvh.gov.hu

 

Egyenlő esélyek a nők számára – Kétoldalú Együttműködések Alapja pályázat (Norvég Alap)

 

Norvég Alap pályázatok „Egyenlő esélyek a nők számára” – Együttműködés ösztönzése a donor országok és Magyarország között a nemek közti egyenlőség erősítése, illetve a nők elleni erőszak megelőzése érdekében. 

A pályázat célja: 

-a hivatás és a családi élet közötti ideális egyensúly megteremtése: 

-a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása (rugalmas, hagyományostól eltérő foglalkoztatás és egyéb megoldások); 

-a nők által alapított és működtetett vállalkozások ösztönzése 

-a munkahelyi durva bánásmód és erőszak elleni küzdelem. 

Támogatási összeg: 

Az egyes beavatkozási területeken 150.000 euró támogatási összeg áll rendelkezésre (összesen 300.000 euró). 

A támogatás mértéke: max. 100% 

Pályázók köre: 

Magyarországon jogi személyként létrehozott gazdasági társaság, költségvetési szerv, szövetség, egyesület, köztestület, alapítvány, nonprofit gazdasági társaság, egyéb, jogi személyiségű nonprofit szervezet. 

Projekt típusok: 

 Egyszerű kezdeményezéseket célzó utófinanszírozású program (PIERO): A PIERO eseti kezdeményezéseket támogat. Ennek keretében egyszerű, egy konkrét tevékenységből álló projekteket lehet megvalósítani (pl. egy rendezvényen vagy találkozón történő részvétel vagy annak megszervezése). A PIERO típusú pályázatoknál nincs konkrét határidő a pályázatok benyújtására, mivel a pályázati felhívások folyamatosan nyitva maradnak mindaddig, amíg forrás áll rendelkezésre. 

Együttműködési program a kétoldalú kapcsolatok erősítéséért (COOPER): A COOPER olyan kezdeményezéseket támogat, melyek célja hosszabb távú, strukturáltabb és intézményesített együttműködések kialakítása (pl. konferencia, rendezvénysorozat vagy a tudatosságot növelő kampányok szervezése, valamint az elért eredmények publikálása). A COOPER típusú pályázatok esetében a pályázati felhívások korlátozott ideig maradnak nyitva, a pályázatok benyújtási határideje 2014. január 31. 

Bővebb információ: 

http://www.norvegalap.hu/hu/kkna_palyazati_felhivasok

 

ROMASTER vállalati mentoring és ösztöndíj pályázat roma diákok és iskoláik számára

 

Roma származású középiskolai hallgatók továbbtanulását támogató tehetséggondozó, vállalati mentoring és ösztöndíj programban való részvételre roma diákok és iskoláik számára. A  HBLF-ROMASTER Alapítvány a 2013/2014-es tanév II. félévétől kezdődően ismét pályázatot hirdet hátrányos helyzetű, magukat cigánynak valló középiskolai tanulók részére iskolájuk bevonásával. Bővebben:  

http://www.romaster.hu

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB