spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. május arrow MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. május 10.

"Az új civil törvény értékelése és elemzése"

Az Ökotárs Alapítvány, az Életfa Kulturális Alapítvány és a Csabagyöngye Kulturális Központ Civil Irodája szeretettel meghívja Békés megye civil szervezeteit a „Az új civil törvény értékelése és elemzése” fórumsorozat rendezvényére.

A kerekasztal beszélgetés helye: Csabagyöngye Kulturális Központ Békéscsaba, Széchenyi utca 4. (Panoráma terem)

Ideje: 2013. május 15. 14 óra

A kerekasztal beszélgetés célja, hogy fórumot teremtsen megyében működő civil szervezetek és jogalkalmazók (bírák, ügyészek) számára az új szabályok mélyebb megvitatására, az eddigi értékelések és a közvélemény-kutatás eredményeinek megismerésére valamint a gyakorlati alkalmazással kapcsolatos problémák felvetésére. A beszélgetések nyomán végleges formát öltő kritikai elemzést és a jogszabály-módosítási koncepciót a következő hónapok folyamán pedig a Civil-Társ program érdekérvényesítő tevékenysége során fogjuk hasznosítani.

A fórum programterve

Bevezető:

  • A házigazda köszöntője
  • A Civil-Társprogram bemutatása; az új civil törvény előkészítésének folyamata és főbb pontjai (20 perc): Móra Veronika igazgató, Ökotárs Alapítvány
  • Hogyan kellene módosítani a civil szervezetekkel kapcsolatos jogszabályi rendelkezéseket?– elemzés és kutatási jelentés (30 perc): dr. Kolejanisz Márk jogi szakértő

Kávészünet (10 perc)

Széleskörű szekcióülés: Moderált vita az elemző anyagról (60+perc): kérdések és válaszok

Kötetlen beszélgetés és visszajelzés: a résztvevők által javasolt, közérdeklődésre számot tartó kapcsolódó témákban

Az Ökotárs Alapítvány Civil-Társ programja keretében több mint 10 éve kíséri figyelemmel a hazai civil szektor jogi-szabályozási környezetének fejlődését, és tesz jobbító szándékú javaslatokat a fejlesztésre. E munka alapját a 2005 elején megjelent Civil Jövőkép – átfogó nonprofit jogi reform koncepció adja, amelynek stratégiai célkitűzései megítélésünk szerint azóta is változatlanul érvényben vannak. Az elmúlt évek folyamán több, a civileket érintő jogszabály megalkotásának folyamatában aktívan részt vettünk, és az Ökotárs a civil törvény első tervezeteinek előkészítése óta konzekvens állásponton volt javaslatai tartalmi lényegét illetően.

A fórumon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - részvételi szándékukat kérjük, 2013. május 14-ig jelezzék az online jelentkezési lapon,

https://docs.google.com/forms/d/
1L7o37cUkvPnmhBKOT8Bd0QcuH_dDef4wAZfks7WCbNs/viewform

linkre kattintva.A Körösök Völgye Látogató-központ kiállításai

A Fekete-Körös-völgy lakói és települései a századfordulón

Dr. Győrffy István 1911. évi néprajzi kutatásának fényképei a budapesti Néprajzi Múzeum gyűjteményéből. A néprajzi Múzeum és a várasfenesi Győrffy István Alapítvány utazó kiállítása.

„A fák újra élnek” című kiállítás

Szelekovszky László fafaragó munkái bemutatják a természettisztelő alkotókedvet, az ősi és népi motívumok keveredését.

Látogatható: 2013. május 6-24-ig.

Körösök völgye – szubjektíven az objektíven

Válogatás a Körösök Völgye élménymagazin fotópályázatára beérkezett természetfotókból.

Látogatható: 2013. május 6-31-ig.

A kiállítások helye: Békéscsaba, Széchenyi liget

Nyitva tartása: hétköznap 9-17-ig, szombaton 9-12 óráig

 

 

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület aktuális programjai

A Gyulai Vár mellett június 28-30 között megrendezésre kerül a Körös-Völgyi Sokadalom, a megye legnagyobb népi kézműves értékeit, népművészeti hagyományait bemutató fesztivál. A színpadi programok mellett kézműves versenyekkel, mesterség bemutatókkal, népi játszótérrel, játszóházzal és népművészeti vásárral is várják az érdeklődőket.

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület 2013-ban is várja a népművészet, a kézművesség iránt érdeklődő felnőttek, fiatalok és gyerekek jelentkezését nyári népművészeti táborába.

A tábor felhívása és jelentkezési lapja elérhető a www.bmne.hu honlapon.

Az egyesület honlapja egy új menüponttal egészült ki, a szolgáltatások fül alatt települési önkormányzatok, civil szervezetek, közművelődési intézmények részére igénybe vehető játszóházakról, mesterség bemutatókról, kiállításokról, installációkról találnak bővebb információkat.

 

 

A Napsugár Bábszínház hírei

Régi bábok új fényben

Júniustól újra megnyílik a Meseházban a Napsugár Bábegyüttes egykori bábjaiból összeállított, felfrissített kiállítás. Lenkefi Konrád által megálmodott és megvalósított szereplők, figurák az elmúlt hetekben, hónapokban megújultak. Előkerült a raktár mélyéről egy-egy elfeledett darab is, amelyet most újra láthat a közönség. A munkálatokban sokan vettek részt, köztük Süli Éva, Hamza Bori, Nagy Ildikó, Klemm Szilvia. Áldozatos munkájukat ezúton is köszönjük.

Egy-két napon belül megkezdjük a kiállítás rendezést és júniustól ismét új fényben de a régi helyükön tündökölnek majd a gyönyörű bábok.

 

 

A Békéscsabai Jókai Színház   májusi programja

Jókai Színház - ExperiDance Tánctársulat koprodukció

Szomor György– Román Sándor:
Frank Sinatra – A hang egy életmű táncban és hangban – 2 részben

"Sinatra túlélte Kennedyt, házasságait, válásait, még a halhatatlannak tűnő anyját is. Igen, Sinatra túlélte Dollyt, az apját, Elvist, a Beatlest, a beat korszakot és még ki tudja hány korszakot. Sinatra túlélt mindent, még önmagát is. Lehet, hogy egyszer úgy fognak rá emlékezni, mint a Nagy Túlélőre, a színészre, az életművészre, a maffiózóra. De azt hiszem, leginkább úgy fognak rá emlékezni, az énekes. Frank Sinatra, A HANG."

Az előadások ideje: május 8-23-ig

Jegyárak:
I. rendű: 4200,-
II. rendű: 4000,-
III. rendű: 3700,-
IV. rendű: 500,-
Csoportkedvezmény: 10 főtől 10%, 20 főtől 20%

 

Csehov: Leánykérés

Izgalmas látványvilág, a zene, a ritmus hangsúlyos szerepe teremti meg az előadás különleges atmoszféráját. A Színitanház végzős hallgatóinak főszereplésével egy mozgalmas, friss, lendületes produkcióvá formálódik a groteszk humorral átszőtt komédia.

A Leánykérés előtt a közönség ízelítőt kaphat Csehov novelláiból, elbeszélőként is megismerheti a nagy orosz drámaírót.

Az előadás ideje: május 28-29. 19 óra

Jegyár: egységesen 1800,-

Csoportkedvezmény: 10 főtől 10%, 20 főtől 20%; Diákkedvezmény: 50%

 

Bővebb információ:

www.jokaiszinhaz.hu; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; 66/519-550


 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB