spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. április arrow Közművelődés: helyzetbe kell hozni a közösségeket
Közművelődés: helyzetbe kell hozni a közösségeket
2013. április 11.

A városi és vidéki közművelődési munka hasonlóságai és különbözőségei címmel szervezett konferenciát a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete április 5-én Békéscsabán, a Szlovák Kultúra Házában. Az összejövetel fókuszában a közösségek építése, a helyi társadalom fejlesztésének szakmai irányai álltak, melynek kulcsszavai: bátorítás, információközvetítés, partnerség, „helyzetbe hozás”.

A jelenlévők olyan vésztői, mezőberényi és kétegyházi a gyakorlatban működő projekteket ismerhettek meg Csősz Ferenc, Smiriné Kokauszki Erika és Hargittainé Megyei Valéria közművelődési szakemberek előadásában, amelyek példaértékűnek lehetnek mások számára is. A rendezvényen 30 fő vett részt a megye különböző településeiről; támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

 

 

Szervezetfejlesztő program zárása Nagybánhegyesen

Március végén fejeződött be a januárban – a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete által—elindított, 8 alkalommal megrendezett szervezetfejlesztő program, melynek keretében a mezőkovácsházi kistérségben működő civil szervezetek képviselői projektvezetési, forrásteremtési, jogszabályi témakörhöz kapcsolódó ismeretekkel gyarapíthatták tudásukat. Zárásképpen március 22-23-án település-közösségfejlesztés területét érintő szakmai tudnivalókat sajátították el a résztvevők, Groskáné Piránszki Irén debreceni közösségfejlesztő szakember vezetésével. A kétnapos együttlét keretében előadást hangzott el közösségek típusairól, a helyi társadalom jellemzőiről, a közösségfejlesztésben alkalmazható cselekvési technikákról. A témához kapcsolódóan szakmai műhelyben, tréning módszerekkel dolgozták fel a jelenlévők a gyakorlati tudnivalókat. A program megvalósítását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB