spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. április arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2013. április 11.

Megjelentek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram 2013-as pályázati kiírásai

Pályázati felhívás a határon túli gyermek és ifjúsági közösségek, ifjúsági civil szervezetek és ifjúsági szakemberek rendezvényeinek támogatásara

(A pályázat kódja: IFJ-GY-13-A)

A pályázat támogatni kívánja: olyan értékközpontú és értékteremtő, gyermek és ifjúsági korosztály aktív részvételével – kizárólag Magyarország közigazgatási határán túl - megvalósuló rendezvényeket, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és/vagy ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez és biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését.

A pályázatok támogatására 20 000 000,- Ft áll rendelkezésre.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. április 29.

 

 

Pályázati felhívás gyermekek és fiatalok közösségeinek és ifjúsági civil szervezetek rendezvényeinek (kiemelten tábor) támogatására

(A pályázat kódja: IFJ-GY-13-B)

A pályázat támogatni kívánja: a gyermek- és fiatal korosztály részére és aktív részvételével – kizárólag Magyarország területén – megvalósuló értékközpontú és értékteremtő rendezvényeket, amelyek szervesen illeszkednek a gyermek és ifjúsági közösségek, szervezetek szakmai tevékenységébe, munkájába, továbbá hozzájárulnak a gyermek és ifjúsági kezdeményezések megvalósulásához, a közösségek erősítéséhez, a haza és a lakóhely szeretetére nevelnek, biztosítják a szabadidő hasznos eltöltését és hozzájárulnak a fiatalság egészségmegőrzéséhez.

A pályázatok támogatására 107 000 000,- Ft áll rendelkezésre.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. április 29.

Pályázati kiírás és útmutató: www.ncsszi.hu

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Nemzetiségi, Ügyrendi és Ellenőrzési Bizottsága pályázatot hirdet a Békéscsaba közigazgatási területén tevékenykedő civil közösségek 2013. évi támogatására.

A pályázat célja: Békéscsaba területén működő bejegyzett civil szervezetek (egyesületek, alapítványok), klubok, közösségek működésének, programjainak, projektjeinek támogatása, a helyi civil szektor közéleti részvételének segítése.

A pályázat benyújtási határideje: 2013. április 28.

Támogatási időszak:

2013. április 1. – 2013. december 31.

A pályázatok elbírálásának várható határideje: 2013. májusi bizottsági ülés

Pályázatot az alábbi kategóriákban lehet benyújtani:

„A” kategória: Civil szervezetek támogatása (Pályázati azonosító: NÜE/CIVIL-A/2013)
Pályázati keretösszeg: 2.780.000, - Ft

„B” kategória: Nemzetiségi civil szervezetek támogatása (Pályázati azonosító: NÜE/CIVIL-B/2013)
Pályázati keretösszeg: 1.100.000, - Ft

Pályázók köre:

Pályázhat minden olyan civil szervezet/közösség („A” kategória) vagy nemzetiségi civil szervezet/közösség („B” kategória), amely tevékenységét a városban fejti ki, a lakosságot közvetlenül érintő programot valósít meg. (Nem minősül civil szervezetnek a politikai párt és helyi szervezete, a szakszervezet.)

Támogatás igényelhető:

 • Működési költségekre (pl. önkéntes munka költségei, nonprofit képzéseken, szervezetfejlesztésen való részvétel, szervezeti fenntarthatósággal kapcsolatos költségek, eszközbeszerzések, adminisztrációs és kommunikációs költségek).
 • A szervezet tevékenységi köréhez kapcsolódó szakmai programok, rendezvények költségeire.

A pályázatokat 1 eredeti példányban (mellékletekkel együtt) az alábbi címre kell beküldeni vagy személyesen eljuttatni: BMJV Önkormányzat Közgyűlésének Nemzetiségi, Ügyrendi és Ellenőrzési (NÜE) Bizottsága 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.

Pályázati kiírás és adatlap: www.bekescsaba.hu

 

 

WEÖRES 100

(rajzpályázat, Weöres Sándor verseire)

Weöres Sándor magyar költő, 1913. június 22-én született Szombathelyen. Éppen száz esztendővel ezelőtt. A Meseházban egész éves programsorozattal emlékezünk a méltán híres, kiváló költő, műfordító, irodalomtudósra, melynek részeként pályázatot hirdetünk 3-14 éves korú gyermekek számára, melynek témája Weöres Sándor gyermekverseinek rajzos megjelenítése.

Egy pályázó, egy - tetszőleges technikával készült - alkotással pályázhat.

A beküldött alkotásokon kérjük feltüntetni a készítő nevét, életkorát, címét (iskoláját).

A beérkezett pályamunkákat szakmai zsűri értékeli, a legjobbakat kiállítás keretében mutatjuk be a Meseházban.

A pályamunkákat az alábbi címre kérjük eljuttatni: Meseház, Békéscsaba, Békési út 15-17.

Beküldési határidő:  2013. május 10.

Bővebb felvilágosítás kérhető: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges vagy a 0666/326-370 telefonszámon.

 

 

„Barátom, a ló” – rajzpályázat gyerekeknek

A békéscsabai Remonda Lovas Egyesület Barátom, a ló címmel rajzpályázatot hirdet óvodás és általános iskolás korú gyerekek részére. Az alkotásokat április 30-áig kell beküldeni a következő címre: 5600 Békéscsaba, Stark A. u. 4. Az alkotások díjazása négy (óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos és fogyatékkal élő) kategóriában történik: 1. díj - 1 hetes nyári tábor; 2. díj - 3 nap nyári tábor; 3. díj - lovaglás, a további helyezettek ajándékcsomagot kapnak. A díjátadás májusban lesz. Bővebb információ:                 www.facebook.com/remonda.l.bekescsaba

 

 

Let’s Colour 2013 – Pályázat közösségi terek színesítésére

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület az Akzo Nobel Coatings Zrt.-vel a 2012-es magyarországi Let’s Colour Projekt folytatásaként ismét kiírja pályázatát közösségi terek színesítésére.

A pályázat célja: egy közösség környezetében levő, elszürkült, leromlott, vagy csak egyszerűen színtelen közösségi térben található felületet újravarázslása, színesítése.

Pályázók köre: Bármely Magyarország területén élő közösség.

A pályázat részletei

Közösségi térben található felületnek számít minden olyan szilárd burkolatú építmény, amely az adott település, településrész, kerület stb. olyan részén helyezkedik el, vagy olyan funkciót tölt be, amely alapján a helyi közérdeklődésben számottevőnek minősül, illetve helyi szinten relatíve sokan látják/használják.

A pályázók 3, egymástól teljesen független kategóriába sorolva versengenek a szavazatokért

A pályázatok benyújtása online történik.

 • A pályázatok feltöltési ideje: 2013. április 2. 0:00-tól – május 3. 24:00-ig. (a megadott határidőn belül bármikor feltölthetőek a pályázatok, a beérkezés sorrendje nem számít).
 • Szavazási időszak: 2013. május 6. 0:00-tól – május 26. 24:00-ig.
 • Technikai követelmények, a pályázó által biztosított feltételek megtalálhatók a www.letscolour.hu oldalon.

 

 

 

„A legszebb konyhakertek 2013” Magyarország legszebb konyhakertje program és pályázat

„A legszebb konyhakertek” programban való részvételre, a karcagi mintaprogramhoz való csatlakozásra hívja fel Magyarország minden településének önkormányzatait, illetve magánszemélyeit Karcag város alpolgármestere.

A legszebb konyhakertek program és pályázat célja

 • Szemléletváltás, szemlélet átadás: ösztönözni a lakosokat, hogy udvarukon, kertjükben termeljék meg a maguk és családjuk számára a konyhakerti zöldségeket
 • Az öngondoskodás, önellátás fejlesztése
 • A már-már feledésbe merült hagyományos népi kertkultúra felélesztése
 • A vidék régi arculatának visszaadása
 • A helyi közösség elmúlt évtizedekben kialakult szemléletének megváltoztatása (miszerint lakóházuk, kertjük udvarán kizárólag csak füvet nyírjanak, a szükséges zöldségeket pedig multinacionális cégektől, bizonytalan forrásból szerezzék be)
 • Közösségfejlesztés: fejleszteni a programmal az összefogást, az egymás megsegítését,

Pályázók köre

Önkormányzatok, illetve magánszemélyek. Jelentkezhet: a balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosa, vagy annak megművelője.

A programban történő részvétel feltételei

 • az illető a programhoz önként kíván csatlakozni
 • rendelkezik saját tulajdonú vagy számára megművelésre átengedett
 • balkonnal, kerttel, udvarral, telekkel, földterülettel, ahol
 • konyhakerti zöldségeket/gyümölcsöket termeszt

A pályázat részletei, kategóriák, bírálati szempontok megtalálhatók: a http://www.karcag.hu/domain2/files/modules/module15/63754012F2CB9605 linken

A jelentkezés benyújtása: Előzetes regisztráció alapján a www.karcag.hu; www.gasztroangyal.hu oldal bármelyikén

Jelentkezési határidő: 2013. április 15.

Jelentkezés módja: a jelentkezési lap kitöltése és leadása, mely történhet

 • Az illetékes település Önkormányzatának kijelölt Irodájában
 • Falugazdász / Egyéb Irodában
 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB