spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. április arrow MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
MEGYEI RENDEZVÉNYEK, FELHÍVÁSOK
2013. április 11.

Meghívó

A Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület és a Lengyel Önkormányzat szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a          MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA alkalmából Péter Erika költőnőnek verses-zenés gyermek-műsorára.

Közreműködik: Szák Kocsis Péter gitáros

A műsor 3 éves kortól 99 éves korig mindenkinek ajánlott.

A műsor helye: Lengyel Kulturális Központ, Békéscsaba, Szent István tér 8.
Időpontja: 2013. április 13. (szombat) 16.00 óra
Belépődíj nincs. Péter Erika könyvei a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatók.

 

 

Csipkerózsa a Bábszínházban

Rózsa király udvarában nagy az öröm, kislány született. Csipkerózsa. A tündérek áldásukat adják a kisdedre, kivéve Rózsatövist, aki megátkozza a gyermeket. Az átok valóra válik, Csipkerózsa megszúrja ujját, és örök álomba szenderül.

A Királyfi Szellőrózsa tündér közbenjárásával, valamint Kökörcsin udvari bolond segítségével megmenti a leányt. A végén minden jóra fordul, a fiatalok örökre egymásra találnak.

Az előadást élőzene kíséri, különböző hangszerekkel (gitár, doromb, xilofon, stb.).

A bábjátékot kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk.

A Grimm testvérek és egyéb ötletek alapján írta: Cziráki Judit

Muzsikál: Czipott Gábor

Játsszák: Balázs Csongor / Berta János; Csortán Zsóka / Szőts Orsi; Dénes Emőke; Soós Emőke; Czumbil Örs

Rendezte: Csortán Zsóka

Bemutató 2013. április 13-án 11,00 és 16,00 órakor Békéscsabán az Ibsen Házban. A további előadások időpontjai megtalálhatók a www.napsugarbab.hu oldalon.

 

 

Békéscsabai Jókai Színház műsora

Shakespeare: Lear király

Egy történet arról, hogy az igazi szeretet nem a szavakon múlik, hanem annál sokkal mélyebben található. Szavak a szavakon túli világról.

Egy történet arról, hogy mi lesz abból, ha az ember gyenge, és folyton visszaigazolásokra vágyik, dicséretre, dicséretre és még egy kis dicséretre is. A gyengék és az erősek örökös, ha úgy tetszik, darwini harcáról.

Egy történet arról, hogy milyen, ha eljár valaki felett az idő, hogy tehát milyen rettenetes is tud lenni a megöregedés. Őszintén, mindenféle mellébeszélés nélkül az elkerülhetetlen végről.

Egy másfajta Három nővér: itt nem az az alapprobléma, hogy az apa korán meghalt, hanem, hogy még mindig él.

Három nővér, kettő a hatalomra hajt, a harmadik pedig csak úgy van, a maga természetességében.

És hogy miért is lehet mindez érdekes a számunkra?

Mert Shakespeare ebben a darabjában is bámulatos, minden szereplőnek megvan a maga igazsága: hiszen együtt érzünk a megfáradt, jámbor Learrel, a keresetlenül őszinte Cordéliával is; ám az sem tagadható, hogy az országnak erőskezű uralkodóra volna szüksége.

Az élet is éppen ilyen: nincs egyetlen igazság, csak párhuzamos igazságok léteznek.

Bemutató: 2013. április 19.

Bővebb információ: www.jokaiszinhaz.hu

 

 

Zománcfestők kiállítása

A Csabai Szlovákok Szervezete szervezésében április 15-én 16 órakor a Szlovák Kultúra Házában nyílik meg Deli Zoltánné Szabó Éva és Gugolya Márta zománcfestők kiállítása.

A tárlatot megnyitja: Hargittainé Megyeri Valéria, a Kétegyházi Alkotótábor vezetője

A kiállítás május 15-ig tekinthető meg a Kossuth tér 10. szám alatt.

 

 

Hetedszer is lóverseny Tótkomlóson

Ismét amatőr fogathajtó-versennyel emlékeznek Gyúrós Pálra Tótkomlóson. Az április     20-ai rendezvényre a belépés díjtalan.

Mintha tegnap lett volna az első, így talán meglepő a tény: már hetedszer rendeznek fogathajtó-versenyt Tótkomlóson. Április    20-án, szombaton gyűlnek össze a településen Békés megye lovasai, fogatai, hogy összemérjék erejüket a kiskomlósi ladakrosszpályán. A versenyt az önkormányzat és a helyi lovasok a városnapi rendezvénysorozat keretén belül tartják meg.

– A versenyre először 2007-ben került sor, majd a rendezvény egy évvel később vette fel elhunyt édesapám nevét. 2013-ban már a VII. Gyúrós Pál Tótkomlósi Amatőr Fogathajtó Versenyen szórakozhatnak majd a kilátogatók – mondta ifj. Gyúrós Pál szervező.

– Eddig évről évre többen jöttek ki a kiskomlósi pályára, bízom benne, hogy a család minden tagjának szórakozást jelentő programok ezúttal is kicsalogatják a nézőket. Versenyzők bőven lesznek, hiszen ezúttal is a megye minden részéből jelezték részvételüket, sőt szomszédos megyékből is jönnek fogatok. Az időjárás eddig a kegyeibe fogadott minket, és bár idén lehet egy kis gondunk a belvízzel, biztos vagyok benne, hogy a nagy napra tökéletes állapotba hozzuk a pályát – tette hozzá.

Ahogy a programokból is látszik, a reggeli zenés felvonulás után beindul az élet a ladakrosszpályán, távlovaglásban és akadályhajtásban is versengenek majd. Emellett nap közben a Tótkomlósi Lovas Túra Egyesület díjlovas és díjugrató bemutatókat tart, de lesz íjászat, ugrálóvár, rodeó bika, sétakocsikázás, galambkiállítás és ingyenes lovaglási lehetőség is.

Április 20-án tehát mindenkit várnak Tótkomlóson – a rendezvényre a belépés ezúttal is ingyenes.

 

Program:

8.00-9.30: gyülekezés, nevezés
9.30-10.30: fogatok zenés felvonulása (Kiskomlós –Kossuth u.–Széchenyi u.–Kiskomlós)
10.30-11:30: távlovasok 15km-es versenye
10.30-12:30: akadályhajtás
12.30-14:00: ebéd, távlovasok eredményhirdetése, lovasbemutatók
14.00-16.30: hibaidős akadályhajtás
16.30-17.00: eredményhirdetés

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB