spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2013. február arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2013. február 11.

Az EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai hamarosan elérhetőek

Az EGT/ Norvég Civil Támogatási Alap pályázatai hamarosan indulnak. Ebben az évben – első körben – különböző témakörökben kis- és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség.

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) átfogó célja, hogy „segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában”.

Az Alap az alábbi témakörökben kidolgozott projektekhez nyújt támogatást:

 •emberi jogok és demokrácia;

 •női jogok és esélyegyenlőség;

 •szervezet- és közösségfejlesztés;

 •ifjúsági- és gyermekügyek;

 •környezetvédelem és fenntartható fejlődés;

 •jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak;

 •társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció).

Az alap pályázatai várhatóan három körben kerülnek kiírásra. A jelenleg induló első körben az alábbi pályázati felhívások jelennek meg:

1. Makroprojektek

Ennek keretében a pályázatokat két témakörben lehet benyújtani:

 •I. témakör: az országos szinten működő emberi jogi, jog- és érdekérvényesítő civil szervezetek hosszú távú megerősítése, stratégiájuk, kapacitásaik fejlesztése, munkájuk támogatása ÉS tudásuk, tapasztalataik, képességeik átadása a civil szektor más szervezeteinek a (1) demokrácia és emberi jogok, (2) női jogok és esélyegyenlőség, (3) ifjúsági és gyermekjogok területén.

 •II. témakör: az országos vagy regionális szinten működő, szervezet- és közösségfejlesztő civil szervezetek hosszú távú megerősítése, stratégiájuk, kapacitásaik fejlesztése, munkájuk támogatása ÉS tudásuk, tapasztalataik, képességeik átadása a civil szektor más szervezeteinek, a szektor megújítása érdekében.

A pályázóknak mindkét témakörben vállalniuk kell, hogy a projekt keretében tudásukat, tapasztalataikat átadják más, kisebb helyi/regionális civil szervezeteknek/csoportoknak, ennek érdekében képzési, mentori, coaching stb. programokat indítanak. Az I. témakörben minden pályázó szervezetnek legalább 10, a II. témakörben legalább 15 szervezettel kell együtt dolgoznia.

Az I. témakörben elnyerhető összeg legalább 50 000, legfeljebb 120 000 €.

A II. témakörben elnyerhető összeg legalább 50 000, legfeljebb 140 000 €.

A projektek támogatására fordítható teljes keretösszeg legfeljebb 3 800 000 €.

A támogatott projektek legalább 24, legfeljebb 33 hónap hosszúak lehetnek.

A pályázatok kétfordulósak, az első fordulós pályázatok beadási határideje: 2013. március 29.

2. Kisprojektek

A pályázat általános célja civil szervezetek támogatása abban, hogy saját kisebb és nagyobb közösségeik fejlesztéséért dolgozzanak; helyi forrásokat mobilizálva a közös célok elérése érdekében hozzájáruljanak a társadalmi igazságossághoz, demokráciához és fenntartható fejlődéshez. Kisprojektek esetében a már felsorolt területek egyikére nyújthatóak be pályázatok: (1) emberi jogok és demokrácia; (2) női jogok és esélyegyenlőség; (3) szervezet- és közösség fejlesztés; (4) ifjúsági és gyermek ügyek; (5) környezetvédelem és a fenntartható fejlődés; (6) jóléti szolgáltatások társadalmilag sérülékeny csoportoknak, (7)társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése (fókusz: roma integráció).

Az egyes projektekre elnyerhető összeg legalább 1500, legfeljebb 10 000 €.

A projektek támogatására fordítható teljes keretösszeg 1 050 000 €.

A támogatott projektek legfeljebb 12 hónap hosszúak lehetnek.

A pályázatok egyfordulósak, a beadási határidő: 2013. április 29.

3. Egyéni ösztöndíjas tanulmányutak

A pályázat célja a magyarországi civil szektor szakemberei tanulmányútjainak támogatása, amelyek keretében lehetőség nyílik az EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogató országaiban (Norvégia, Izland, Liechtenstein) tevékenykedő civil szervezetek munkájának gyakorlati megismerésére. Az ösztöndíjasok feladata, hogy elősegítsék e szervezeteknek az érdekérvényesítés, a közösségi részvétel, a kapacitásfejlesztés és adományszervezés terén működő jó gyakorlatainak magyarországi adaptációját, illetve hozzájáruljanak a támogató országok és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok erősítéséhez.

A támogatott pályázók ösztöndíjban részesülnek, amelynek összege a kint tartózkodás időszakára havonta 1500 €, illetve további 1000 €/fő/tanulmányút.

A tanulmányutak támogatására fordítható teljes keretösszeg 150 000 €, beleértve a fogadó szervezetek költségeinek fedezésére fordítható keretet is.

A támogatott tanulmányutak legalább 3, legfeljebb 6 hónap hosszúak lehetnek.

A pályázatok egyfordulósak,

beadási határidő: 2013. április 15.

A részletes pályázati felhívások, az útmutatók, az információs napok időpontjai és minden kapcsolódó információ 2013. február 12-től elérhető a program honlapjáról.

forrás: www.norvegcivilalap.hu

 

TÁMOP 1.4.1-12/1 - Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével

A konstrukció célja a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése, valamint a civil szervezetek fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése.

A pályázatok beadására 2013. február 11-től március 31-ig van lehetőség.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázati dokumentáció is változik, kérjük kísérjék figyelemmel a honlapon megjelenő közleményeket (www.nfu.hu).

 

TAVASZI KIRÁNDULÁS

Táborozási pályázat iskolai csoportok számára

Pályázók köre: Alap- és középfokú oktatást nyújtó közoktatási intézmények.

Kedvezményezettek köre: A pályázó oktatási intézmények tanulói.

Általános pályázati feltételek:

- Pályázni:

 a www.erzsebetprogram.hu honlapon található elektronikus pályázati adatlap kitöltésével lehet.

- A támogatás elnyerésére vonatkozó feltételek a pályázati keretösszeg, valamint a táborok férőhelyeinek kimerüléséig, de legfeljebb 2013. március 11-ig állnak fenn.

- A pályázó intézmények 10 fős gyermekcsoportokkal pályázhatnak.

- A csoport tagjai 1-12. osztályos, de 2013. december 31-ig 18. életévüket be nem töltött tanulók lehetnek.

Támogatás tartalma:

Az Alapítvány teljes körű ellátást biztosító táborozási szolgáltatás igénybevételéhez nyújt támogatást az Erzsébet-tábor turnusának időtartamára. A turnusok időtartama 3 nap, azaz 2 éjszaka (hétfő délelőtti érkezéssel és szerda reggeli utáni távozással, ill. csütörtök délelőtti érkezéssel és szombat reggeli utáni távozással). Az Alapítvány a támogatást névre szóló táborozási szolgáltatás formájában, állami tulajdonban lévő Erzsébet Táborokban biztosítja.  A tábor önrésze gyermekenként 1000 Ft.

Táborozási pályázat iskolai csoportok számára

Pályázók köre: Alapfokú oktatási intézmények.

Kedvezményezettek köre: A pályázó oktatási intézmények tanulói.

Általános pályázati feltételek:

Pályázni www.erzsebetprogram.hu honlapon található elektronikus pályázati adatlap kitöltésével lehet.

A támogatás elnyerésére vonatkozó feltételek a pályázati keretösszeg, valamint a táborok férőhelyeinek kimerüléséig, de legfeljebb 2013. április 8-ig állnak fenn.

A pályázó intézmények 10 fős gyermekcsoportokkal pályázhatnak.

A csoport tagjai 3-8. osztályos, de 2013. augusztus 31-ig 15. életévüket be nem töltött tanulók lehetnek.

Támogatás tartalma:

Az Alapítvány teljes körű ellátást biztosító táborozási szolgáltatás igénybevételéhez nyújt támogatást az Erzsébet-tábor turnusának időtartamára. A turnusok időtartama 6 nap, azaz 5 éjszaka (hétfő délelőtti érkezéssel és szombati, reggeli utáni távozással). Az Alapítvány a támogatást névre szóló táborozási szolgáltatás formájában, állami tulajdonban lévő Erzsébet Táborokban biztosítja.

A tábor önrésze gyermekenként 2000 Ft, azaz Kettőezer forint, ha a pályázó tanuló családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori minimálbér összegét.

 

Fiatalok Lendületben Program 2013 – Pályázatok nem-formális nevelési programok támogatása céljából

Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Unió tagállamainak megállapodása értelmében létrejött Youth in Action – Fiatalok Lendületben Program célja nemformális nevelési programok támogatása a fiatalok számára.

A Program jelentősen hozzájárul a készségek és képességek fejlesztéséhez, és kulcsfontosságú eszközt jelent a fiatalok nem-formális és informális tanulási lehetőségeinek biztosításában.

A Fiatalok Lendületben Program célkitűzései:

 •a fiatalok aktív polgári szerepének előmozdítása, különös tekintettel az Európa-polgári szerepükre;

 •a fiatalok szolidaritásának fejlesztése, különös annak érdekében, hogy erősödjön a társadalmi összetartás az Európai Unióban;

 •a különböző országokban élő fiatalok közötti kölcsönös megértés és tisztelet elősegítése;

 •hozzájárulni az ifjúsági tevékenységeket és az ifjúsági területen tevékenykedő civil szervezeteket támogató rendszerek fejlesztéséhez;

 •az ifjúsági területen megvalósuló európai együttműködések előmozdítása.

Bővebb információ: NCSSZI - Fiatalok Lendületben Programiroda; Tel.: (+36-1) 237-6700; E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

Pályázat Békés városában működő civil szervezetek részére

Békés Város Önkormányzata a lehetőségeihez mérten idén is támogatni kívánja a településen működő civil szervezeteket, ezért meghirdeti a 2013. évi Civil Pályázatát.

 A civil szervezetek támogatási igényeiket 2013. február 11. és március 5. között adhatják le a Civil Szervezetek Házában (Békés, Hőzső u. 4., bejárat a Libazug utca felől). A beérkezett pályázatok alapján a Civil Tanács tesz javaslatot a Képviselő-testületnek a támogatások odaítélésének mértékére.

Pályázni az előző évek gyakorlatának megfelelően lehet. Pályázati adatlap felvehető a Civil Szervezetek Házában február 11-től hétköznaponként 8 – 12 óráig. Ugyanitt lehet érdeklődni Szűcs Gábornénál (0670-4590794).

Azoknak a civil szervezeteknek, amelyek már az előző években is pályáztak, nem kell újra benyújtani az alapszabályukat és a cégbírósági bejegyzésüket, csak, ha változás történt az adataikban.

A 2013-es támogatási kérelemhez csatolni kell a 2012. évi támogatás elszámolását (számla-másolat, indoklás). Azoknak a szervezeteknek is be kell nyújtaniuk a 2012. évi támogatásról az elszámolást, akik 2013-ban nem nyújtanak be új pályázatot! Az elszámolást is a Civil Szervezetek Házában kell leadni 2013. március 5-ig, ennek elmulasztása esetén három évig nem fordulhat kéréssel az adott szervezet az Önkormányzat felé.

forrás: www.bekesvaros.hu

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB