spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow E-Napraforgó 2012. november arrow KIADVÁNYAJÁNLÓ
KIADVÁNYAJÁNLÓ
2012. november 09.

Körösök Völgye élménymagazin – megjelent az 1. szám!

A 2011. évben a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás nyertes pályázata, „Körösök Völgye Periodika – informatív kiadvány a Körös folyók természeti, kulturális értékeiről és turisztikai vonzerőiről (HURO/1001/111/1.2.3. CrisPer)” címmel támogatást nyert a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban. A 18 hónap időtartamú projekt 2012 áprilisában indult, és célja a ’Körösök Völgye’ ingyenes élménymagazin létrehozása, amely 12 rovaton keresztül, átfogóan és mélyrehatóan mutatja be térségünket.

A hat alkalommal megjelenő kiadvány alapvető célja a Körösök Völgye valódi értékeinek megismertetése, a környezet- és természetvédelem hangsúlyozása élőhelyünk védelme érdekében, javaslatok, tanácsok nyújtása az egészségesebb és tudatosabb életformához, a környezet és a természet tiszteletének erősítése, valamint a határ két oldalán élő lakosság, az önkormányzatok és a helyi vállalkozók közelítése egymáshoz. A térségben megvalósuló fejlesztésekről, turisztikai attrakciókról, programokról, rendezvényekről szóló tájékoztatással pedig segítséget nyújtunk abban, hogy az itt élők és az idelátogatók teljes körűen informálódjanak a térség turisztikai lehetőségeiről, ezáltal maradandó élményekhez jussanak a Körösök Völgyében.

A hat lapszámhoz kapcsolódóan ingyenes, nyílt túrákat szervezünk, amelyekről honlapjainkon tájékozódhatnak az érdeklődők: magazin.korosoknaturpark.hu www.korosokvolgye.com. A projekt magyarországi partnere a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, romániai partnere az Aqua Crisius természet- és környezetvédelmi egyesület.

Az első lapszám megjelenése kapcsán 2012. október 27-én, szombaton megrendezett író-olvasó találkozón az érdeklődők bővebben tájékozódhattak a magazinról.

A nyomtatott kiadvány a Tourinform irodákban, valamint Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban igényelhető, az elektronikus változat a              magazin.korosokvolgye.hu honlapon található.

 Ambrus Réka

 

 

Útmutató az új civil törvényhez és a jogszabályok közötti gyakorlati eligazodáshoz

Az első változat internetes közzététele és átdolgozása nyomán immár papíron, könyv formájában is megjelent az Ökotárs gondozásában az új „civil törvény” megismerését és alkalmazását segítő, gyakorlati kézikönyv.

A szövegmagyarázatok és példák a lehető leggyakorlatiasabb módon mutatják be a civil szervezetek tagjai, vezetői, azok ügyvédei, könyvelői, illetve az új civil szervezetet alapítók számára azt, hogy mit jelentenek a törvények egyes jogintézményei és rendelkezései szakaszai. A jogintézményeket a könyv egyrészt magyarázó jelleggel, másrészt úgy is tárgyalja, hogy konkrét – sokakat foglalkoztató – kérdésekre konkrét válaszokat ad.

A kiadvány ingyenesen megrendelhető az Ökotárs Alapítvány elérhetőségein, civil szervezetek számára akár több példányban is.

Bővebb információ: Móra Veronika, Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , tel. +3614113500

 
< Előző
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB