spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2011. szeptember arrow SAJTÓTÜKÖR
SAJTÓTÜKÖR
2011. szeptember 29.

Segítség adományok gyűjtéséhez

 

Két új képzést indított a közelmúltban a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete. A részletekről Pocsajiné Fábián Magdolnát, a szervezet titkárát kérdeztük.

- Mi indokolta az új képzések beindítását?

- Folyamatban van az új honi civil törvény megalkotása. Várhatóan októberben tárgyal a parlament a jogszabályokról. Ennek kapcsán előreláthatólag számos változásra készülhet a szféra. Egyebek mellett nehezebben lehet majd pályázati forrásokhoz jutni. A célunk, hogy ebben a változó jogszabályi háttérben és a nehéz gazdasági helyzetben segítséget nyújtsunk a hozzánk fordulóknak.

- Milyen képzéseket indítottak?

- Az első nagyobb húszórás tanfolyam során adománygyűjtési technikákkal ismertetjük meg a résztvevőket. Többek között bemutatjuk a cégek adományozási stratégiáját, a felajánlható egy százalékok begyűjtésének hatékony módját. Felhívjuk a figyelmet a közösségi alapítványokban rejlő lehetőségekre. Ezek a szervezetek maguk is gyűjtenek és osztanak adományokat a civilek számára.

- Kiknek szól a másik program?

- Ebben a képzésben, melynek otthonául a többszörösen hátrányos helyzetű kistérség, Mezőkovácsháza szolgál, pályázatírási technikákat tanítunk a térségben munkálkodó civil szervezetek dolgozói számára.

 

forrás: BMH, 2011.09.06.

Önkéntes munkával szépült a Száraz-ér partszakasza

 

Önkéntesek délutánját szervezett Végegyházán a Barangoló Közhasznú Egyesület és a Végegyházi Sporthorgász Egyesület a múlt héten. Horgász- és pihenőhelyeket alakítottak ki a Száraz-ér partján, ennek érdekében asztalokat és padokat helyeztek ki. Az utcabútorok is önkéntesek bevonásával készültek, a munkálatokat szakemberek irányították. A faanyagot részben vásárolták, részben felajánlásból kapták. Az önkéntesek délutánján a volt végegyházi 2-es iskolát és annak udvarát is kitakarították. Az épületben közösségi házat szeretnének kialakítani.

- A délutánon harmincketten vettünk részt. A munka után szalonnasütésen beszélgettünk a további teendőkről - tudtuk meg Horváth Judittól, a Barangoló egyesület elnökétől, aki arról is beszélt, a mostani munka a Barangoló Önkéntesek Végegyházáért Program szerves része volt.

 

forrás: BMH, 2011.09.21.

 

 

Falfestés és rendrakás

az udvaron,

a melléképületben

 

Gyerekrajz pályázat motívumait festették önkéntesek a közösségi ház tűzfalára

Valóban a magukénak érezhetik a Jaminai Közösségi Házat azok, akik önkéntes munkájukkal segítettek a városrész új közösségi terének szépítésében.

A közösségi ház tavalyi átadása funkciójában ugyan használhatóvá tette az épületet, ám ahogy egy lakásból is az ott élők varázsolnak otthont, sok tennivaló maradt az udvaron és a melléképületekben.

Augusztus 22-től dolgoztunk a Házon. Ahogyan az egész munkára, a tűzfal kifestésére is hónapok óta tudatosan készültünk - mondta el lapunknak az intézmény vezetője.

Hajnal Edit közlése szerint  augusztus 12-ig volt látogatható az a gyermekrajzokból álló kiállítás, amelyre a jaminai városrész óvodáiból és általános iskolájából küldtek be alkotásokat a gyerekek. A kiállításra beküldött gyerekmunkákból kiválasztott motívumokból készült el az a kompozíció, amelyet felfestettek a Jaminai Közösségi Ház udvarát határoló tűzfalra. A fal festése mellett az udvar és a melléképületek rendbetétele is az önkéntes munka része volt, amelyben a Gazda Nyugdíjas Egyesület tagja aktívan közreműködtek.

A Közösségi Ház udvarának szépítését a Nemzeti Civil Alapprogram segítette a munkálatokhoz szükséges eszközök beszerzésére adott támogatással.

A rendbe tett udvar átadása szeptemberben 24-én lesz, egy nyilvános bemutató program keretében. Az eseményről természetesen tudósítjuk a Jamina olvasóit.

 

Fábián Tamás

forrás: Jamina, 2011.augusztus

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB