spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2011. május arrow MEGYEI PROGRAMOK, FELHÍVÁSOK
MEGYEI PROGRAMOK, FELHÍVÁSOK
2011. május 11.

Hazai pályázatírás és projektvezetési alapok képzés

A képzés során a résztvevők megismerkednek a hazai pályázatok és projektek tervezésének, vezetésének legfontosabb szabályszerűségeivel, valamint a projekt lebonyolításának módszereivel.

A képzést azoknak a nonprofit szervezetek vezetőinek és tagjainak szánjuk, akik a pályázatírás és projektvezetés közvetlen gyakorlati tapasztalatait kívánják megismerni és saját tapasztalataikkal összevetni. Akik saját szervezetük forrásbevonó képességét kívánják eredményesebbé tenni. Számítunk és építünk a résztvevők aktív, műhelymunkára épülő részvételére.

A képzés célja:

  • A hazai pályázatok tartalmi és formai követelményeinek megismertetése.
  • A szakszerű projektmegvalósítás módszereinek elsajátítása.

A képzés célcsoportja

Békés és környéke nonprofit szervezeteinek képviselői és tagjai.

Időtartam: 60 óra

Helyszín: Békés Városi Kulturális Központ (Jantyik Mátyás utca 23-25.)

Részvételi díj: civil szervezetek vezetőinek és tagjainak ingyenes

A képzés indulása: 2011 májusában, a pontos időpont meghatározására a jelentkezések lezárultával kerül sor. Képzési napok előre láthatóan péntek-szombati napokon lesznek.

Jelentkezési határidő: 2011. május 16.

A képzést a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával és a Békés Városi Kulturális Központ együttműködésével az Életfa Kulturális Alapítvány indítja. További információ az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet címen Koszecz Sándortól kérhető.

 

 

TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

Csatlakozzon Ön is Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához!

2011. május 21-én kerül sor az ország történetének eddigi legnagyobb önkéntes akciójára. „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mottóval a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve nagyszabású hulladékgyűjtő akciót szervez, melyben több tízezer polgár mozdulhat meg együtt.  

Számos európai példa igazolja, hogy a környezetünkben fellelhető hulladékok összegyűjtéséből akár valódi közösségi élmény is lehet. Észtországban nemrég 50 ezer önkéntes 10 ezer tonna hulladékot gyűjtött össze mindössze öt óra leforgása alatt, Szlovéniában pedig 273 ezren több mint 20 ezer tonna szemetet szedtek össze. A szervezők most Magyarországon is hasonló lelkesedést remélnek.

A regisztrációhoz, illetve a programmal kapcsolatos bővebb információkért látogasson el az akció honlapjára: www.teszedd.hu.

Az akció Békés megyei szervezője:

Béthel Alapítvány – Békés Megyei Önkéntes Centrum

Cím: 5600 Békéscsaba, Dr. Becsey O. u. 2.

Kapcsolattartó: Seres Gyöngyi

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Tel: 66/440-745

Mobil: 70/422-6293

 

 

II. ORSZÁGOS SZENIOR TÁNCVERSENY

Időpont: 2011. június 3.

Helyszín: Békés Városi Kulturális Központ (Békés, Jantyik u. 23/25.)

Rendező szerve: NYOSZ

Főrendező: Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége (Békéscsaba, Dózsa György u. 35.)

A rendezvény célja:

A rendező szervek lehetőséget biztosítanak az országban működő szenior táncos csoportoknak a bemutatkozása, tudásuk összemérésére.

A rendezők célja, hogy a táncosok kedvet csináljanak a közönségnek, a mozgáshoz és a felnőttkori tánctanuláshoz.

A rendezvény feladata:

A fellépő csoportok munkájának szakavatott értékelése, minősítése. A versenyzők arany, ezüst, bronz fokozattal minősítése.

Szervezési feladatok:

A megyei nyugdíjas szervezetek tegyenek javaslatot az Országos Szenior Táncverseny résztvevőire.

Régiónként négy-csoporttal lehet jelentkezni az országos döntőre 2011. május 20-ig az alábbi címen:

Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége

5600 Békéscsaba, Dózsa György u. 35.

A jelentkezési lap tartalmazza: a szervezet nevét, címét, telefonszámát, a részvevők számát, ebből a fellépők számát, az előadott tánc nevét, időtartalmát, technikai igényét.

Érdeklődni az alábbi telefonszámokon lehet: Balázs Imre (+36/30-5575337) és Szrenka Pálné (+36/30-3493789).

 

 

Körösök Völgye
Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál

2011. június 1-5. (szerda-vasárnap)

A Százlábú Egyesület és a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, valamint Belényes (Románia) és Békéscsaba testvérvárosok fő szervezésében kerül megrendezésre idén nyáron első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal, a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Zenei Fesztivál.
A rendezvény létrehozásának célja a Körösök Völgye, mint az Erdélyi Szigethegységet a Tiszával összekötő Zöld folyosó természeti és kulturális értékeinek, turisztikai vonzereinek, megismertetése, a természettudatos gondolkodás erősítése és nem utolsó sorban a térségi magyar-román együttműködés javítása. A rendezvénnyel fel kívánjuk hívni a figyelmet természeti értékeink védelmére, a környezettudatos magatartásformák szorgalmazására és az aktív-és ökoturizmus, mint turisztikai ágazatban rejlő lehetőségekre. A túra a határokat nyitja meg és mindeközben a túrán résztvevők emlékezetes pillanatokat élhetnek át és csodálhatják meg a hétköznapjainktól nem is oly távoli természeti szépségeket.
Mindemellett a „híd másik pillére” a túrát záró két napos programsorozat, amelyen határon túli magyarok – mint Keresztes Ildikó, Rúzsa Magdi és Tolvai Renáta – adnak majd fergeteges élő koncerteket.
A szervezett túra 2011. június 01-jén a romániai Belényesről indul, majd Sólyom, Gyanta, Tenke, Nagy-Zerénd, Feketegyarmat, Ant, Sarkad, Békés érintésével 2011. június 05-én, Békéscsabán ér véget. A technikai részletek között kell említeni, hogy a túra szervezett formában túravezetők felügyeletével és vezetésével zajlik majd, illetve a részvétel regisztrációhoz és részvételi díj befizetéséhez kötött. Nevezni a Tourinform Iroda-békéscsabai kirendeltségén lehet. (tel.: 66/441-261)


Önkéntesség Európai Éve 2011. Információs Pont

Békés Megyében az Önkéntesség Éve 2011. Információs Pont feladatait a Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) látja el.

Feladataink közé tartozik:

-   kapcsolattartás a megyei civil szervezetekkel, információk eljuttatása és gyűjtése céljából az önkéntesség témájában megvalósuló rendezvények kapcsán, ezekhez pályázati lehetőségek keresése és továbbítása,

-   helyi médiumok informálása a készülő eseményekről, megjelent cikkek, felvételek gyűjtése, honlapunkon való megjelentetése,

-   jó gyakorlatok gyűjtése: az évet megelőző kiemelkedő eredmények önkéntesség terén (akár szervezet bemutatása, akár program, akár önkéntes beszámolója).

Honlapunkon folyamatosan szeretnénk az eseményeket, rendezvényeket, eredményeket és egyéb hasznos információkat megjelentetni.

Kérjük, küldjék el a megvalósult rendezvények beszámolóit, fotóit, videóit.

Minden információt örömmel várunk és szívesen megosztunk!

Elérhetőségeink:

http://www.kie.hu/bekescsaba/infopont

e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

tel.: +36-20/824 8370

Kapcsolattartó: Szikora Mihályné

 

 

Senior Mentor Program


A Civil Vállalkozások közhasznú szervezet Senior Mentor Programot kíván elindítani Szarvason. A program keretében 55 év felettieket keres, hogy - mint mentorok és oktatók - az olvasás elsajátításában segítsenek a helyi általános iskolás diákoknak.

A program során az idősebb felnőttek heti 2-3 alkalommal délutánonként segítik a tanárok által javasolt gyerekeket az olvasási nehézségek leküzdésében. A program célja, hogy rendszeres gyakorlással a hátrányos helyzetű gyermekek is megfelelő támogatást kapjanak a tanuláshoz. Emellett törekszünk arra, hogy a diák és a mentor között egy gondoskodással teli kapcsolat alakuljon ki, mely szintén a diák megfelelő fejlődését segíti.
Bővebb információ: www.civilvallalkozasok.hu

Bálint Diána | program koordinátor (+36 30 561-7156)
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

 

Sárarany Szalmaporta

2010-ben nyitotta meg kapuit a Maczkó Család által megálmodott és kivitelezett kézműves ház Szarvas-Ezüstszőlő-ben, ahol a szalmafonás és a gyöngyfűzés iránt érdeklődők betekintést kaphatnak  ezen kézműves technikák rejtelmeibe és megcsodálhatják a kiállított remekműveket.

Nyitva tartás: május 1 – augusztus 31. között szerdától vasárnapig 10-18 óráig. Bővebb információ a 20/524-1827, 20/512-0549 telefonszámokon, illetve a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kérhető. (www.szalmaporta.hu)

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB