spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2011. április arrow PÁLYÁZATOK
PÁLYÁZATOK
2011. április 07.

„BÉKÉS MEGYE KULTURÁLIS ÉS TURISZTIKAI PÁLYÁZATA” 2011.

 A Békés Megyei Önkormányzat pályázatot hirdet a Békés megyei kulturális élet élénkítésére, az egészségmegőrzés, egészséges életmód szemléletének erősítésére, a megyei kiemelt rendezvények támogatására, a megyei turizmus erősítésére. (A pályázat kódja: BMÖ/MKTP/2011)

 A pályázat célja

Békés megye kulturális értékeinek megismertetése, hagyományainak ápolása, a lokális közösségek önszerveződésének erősítése, a Békés megyei kulturális és turisztikai élet élénkítése. A Békés Megyei Önkormányzat a kultúrát alapvető emberi szükségletnek tekinti, ennek érdekében a 2011. évben kiírásra kerülő pályázat a kultúra elérhetőségének területén az esélyegyenlőség megteremtésére törekszik. A Békés Megyei Önkormányzat a megyei civil társadalom, civil közösségek tevékenységét és aktív részvételét, valamint a közművelődési és kulturális életben való együttműködését is erősíteni kívánja.

A pályázat kategóriái

2/1. „A” kategória: Pályázati keretösszeg 15 millió Ft. A nyertes pályázó kulturális programokon való részvételhez és az utazási költség finanszírozásához részesülhet anyagi támogatásban.

Az „A” pályázati kategóriában a pályázati felhívásban részletezett kulturális programcsomagok közül legalább hármat választani kell a pályázónak, de legfeljebb öt választható!

Pályázók köre:

Békés megyei székhellyel rendelkező és Békés megyében működő

-          közoktatási intézmények

-          bejegyzett civil szervezetek

-          5000 fő alatti lélekszámú települési önkormányzatok

-          kisebbségi önkormányzatok

-          egyházak

2/2. „B” kategória: Pályázati keretösszeg 15 millió Ft. A nyertes pályázó Békés megyében hagyományosan megvalósított, kiemelkedő jelentőségű kulturális és gasztronómiai események, nagyrendezvények, nagyfesztiválok megrendezéséhez részesülhet támogatásban. A „B” kategória pályáztatása két körben történik. Első körben a pályázónak részletesen be kell mutatnia tevékenységét, a megvalósítandó rendezvényt, fesztivált, és be kell nyújtania a költségvetési tervet. Mellékletként csatolni kell a program részletes bemutatását (max. 4 oldal – 12-es betűmérettel), amelynek ki kell terjedni a „Pályázati Űrlap” III/D pontjában meghatározott szempontokra. Ezt követően minden nyertes pályázóval szakmai konzultációra kerül sor. Csak a szakmailag támogatott pályázók nyújthatják be pályázataikat a második körben.

Pályázók köre:

-          Békés megyei települési önkormányzatok

-          Békés megyei székhellyel rendelkező bejegyzett civil szervezetek

A pályázott programok megvalósításának időszaka: 2011. július 1 - 2012. június 30.

 Az igényelhető támogatások mértéke

 „A” kategóriában a nyertes pályázatok összes költségének (belépő, előadás-rendezvény költsége, utazási költség) legfeljebb 90 %-át a Békés Megyei Önkormányzat vállalja, a fennmaradó minimum10% a nyertes pályázót terheli önerő ráfordítása formájában. Az önerőt pénzbeli hozzájárulásként kell biztosítani.

„B” kategóriában a nyertes pályázatok összes költségének (előadás-rendezvény költsége, szolgáltatás költsége, bérleti díj) legfeljebb 70 %-át a Békés Megyei Önkormányzat vállalja, a fennmaradó minimum 30% a nyertes pályázót terheli önerő ráfordítása formájában. Az önerőt pénzbeli hozzájárulásként kell biztosítani.

A pályázatok benyújtásának módja és helye

A pályázatot a www.bekesmegye.hu honlapról letölthető, és kizárólag elektronikus formátumban kitöltött nyomtatványokon (word formátum; xls formátum), postai úton, papír alapon lehet benyújtani a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal címére.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2011. április 18.

A pályázati felhívás, a pályázati adatlap, a pályázati űrlap, a részletes költségvetés, és az útmutató letölthető a www.bekesmegye.hu honlapról.

Információ: 66/441-141; Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB