spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2011. április arrow FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
FIGYELMÜKBE AJÁNLJUK...
2011. április 07.

Több mint 200 millió forint piaci értékű szoftveradomány civilszervezeteknek

2010-ben nagy sikert ért el a Magyarországon a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ) Alapítvány által koordinált CivilTech program, így több mint 200 millió forint piaci értékű szoftveradományhoz jutottak a hazai alapítványok, egyesületek. A NIOK Alapítvány több mint 15 éve működteti a hazai adományozást segítő programjait, a CivilTech szolgáltatásuk 2008 januárjában indult.

A CivilTech Informatikai Adományozó Program a NIOK és a TechSoup partnerségének keretében valósul meg. A San Francisco-i székhelyű TechSoup nonprofit szervezetek technológiai kapacitásépítésével fogalakozik, oly módon, hogy a vezető szoftver és hardver gyártók által nyújtott adományokat az egyes országok nonprofit szervezeteinek adománykéréseivel kapcsolja össze. A NIOK segítségével a magyarországi, legalább közhasznú minősítéssel rendelkező civilszervezetek pályázhatnak arra, hogy 90-96%-os kedvezménnyel rendelhessenek legális szoftvereket, illetve hardvereket. A termékeket jelenleg a Microsoft és a Cisco biztosítja a program számára, de az alapítvány keres további hazai és külföldi vállalatokat is. 2010-ben 203 807 350 HUF piaci értéken jutottak az alapítványok, egyesületek a termékekhez.

Pályázni és rendelni folyamatosan lehet a www.civiltech.hu oldalon keresztül, ahol nem csak a jelentkezés feltételei, hanem a közel 200 terméktípus leírása is elérhető. A NIOK Alapítvány szakemberei praktikus tanácsokkal is segítik a civilek munkáját, valamint az alapítvány országos hálózata segítségével a program megyei szinteken is elérhető.

 

 

Európa a polgárokért - Új pályázati útmutató

Megjelent az Európa a polgárokért program új pályázati útmutatója, mely 2011. március elsejétől érvényes.

Legfontosabb változások:

  • Testvérvárosi és tematikus hálózatok esetén a testvérvárosi kapcsolat már nem feltétel. A települések között bármilyen kapcsolat lehetővé teszi, hogy találkozót szervezzenek.
  • Testvérvárosi találkozók esetén nem feltétlenül annak a településnek kell benyújtania a pályázatot, ahol a rendezvény megrendezésre kerül. Pl. Németországi találkozó esetén nem kell, hogy a német település legyen a fő pályázó, bármelyik partnere ezt magára vállalhatja.
  • Tematikus hálózatok esetén a kommunikációs eszközökre már 9000 euró támogatás igényelhető, míg ez korábban 4500 euró volt.
  • Aktív európai emlékezet és Civil szervezetek által kezdeményezett projektek esetén a támogatás átalánydíjas volt "esemény jellegű projekteknél", és költségvetésen alapuló finanszírozás volt "megvalósítás jellegű projekteknél". Ez a jövőben már nem így lesz, mindenki szabadon dönthet a kétféle finanszírozás között, függetlenül attól, hogy milyen típusú projektet valósít meg.

Pályázati kiírások és az útmutató letölthető a www.tka.hu oldalról.

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB