spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2011. február arrow Megyei felhívások
Megyei felhívások
2011. február 10.

Nemzetközi Irodalmi Találkozón való bemutatkozási lehetőség

A Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület 2011. április 11-én, a KÖLTÉSZET NAPJA alkalmából Nemzetközi Irodalmi Találkozót rendez lengyel, szlovák, erdélyi magyar és hazai költők részvételével. A találkozón bemutatásra kerülnek a meghívott szerzők alkotásai, melyekből erre az alkalomra egy kötet kerül kiadásra.

A rendezvényen és a kötetben bemutatkozási lehetőséget kívánunk biztosítani azon Békés megyében élő személyeknek is, akiknek irodalmi alkotásai ez idáig nem kaptak nyilvánosságot. Erre várjuk a magukban tehetséget érzők jelentkezését 2011. március 11-ig.

A fenti határidőig kérjük az irodalmi művek (max. 3 alkotás), rövid önéletrajz, fénykép és lakcím (elérhetőség) megküldését az e-mail címünkre.

Elérhetőségünk: Magyar-Lengyel Baráti Kulturális Egyesület

                           5600 Békéscsaba, Szent István tér 8.

                           Tel.: 66/638-801

                           E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

 

IX. Dél-alföldi regionális gyermek és ifjúsági népi kézműves pályázat

A Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány IX. alkalommal rendezi meg a Dél-alföldi régióban alkotó fiatal kézművesek egyik legnagyobb megméretését.

A pályázatra olyan 25 évnél fiatalabb alkotók munkáit várják, akik természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás stb.) készítenek gyermekjátékokat vagy használati tárgyakat. Egyéni alkotók maximum 5, alkotóközösségek maximum 15 db alkotással vehetnek részt a pályázaton.

A jelentkezés határideje: 2011.február 15.

A pályamunkákat április 4-től 15-ig várjuk az Egyesület irodájába (Békéscsaba, Orosházi út 32. )

A beérkezett pályamunkákat három kategóriában díjazzuk.

Gyermek kategória I.: 10 éven aluliak

Gyermek kategória II.: 11-14 éves korig

Ifjúsági kategória: 15 - 25 éves korig

A zsűri által kiválasztott alkotásokból kiállítás nyílik az IBSEN Házban (Békéscsaba, Andrássy út 3.) A kiállítás 2011. május 6-tól május 30-ig látogatható.

A pályázattal kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető: a 66/442-122-es telefonszámon és a www.bmne.hu weboldalon.

 

 

TÓTKOMLÓS ZÁRIDŐBEN - Fotópályázat

A Tótkomlósi Városvédő Egyesület és a Hódmezővásárhely-Szegedi Kép-Szöveg Testvérület

FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet TÓTKOMLÓS ZÁRIDŐBEN címmel

A Helyi értékeink - Tótkomlós 2001 fotópályázat és kiállítás 10. évfordulójára

A pályázat célja: Tótkomlós felfedezése, fénnyel írott szellemtárának megalkotása

A pályázat témája: Minden megörökíthető, ami „a Kárpát-medence kellős közepén" fekvő kisváros örökségét, értékeit jeleníti meg: közösségünk hagyományai, arcai, tárgyai, a város épületei, építményei, enteriőrök, utcaképek, temetők, a Száraz-ér völgyének partjai, kiöntései, növény és állatvilága, a városszéli puszták, mezőgazdasági és ipari emlékek. A település napos és árnyoldala és bármi más, ami a róla alkotott kép által válik önmagán túlmutatóvá, illetve ami választ ad arra a kérdésre, hogy miért lehet szeretni Tótkomlóst. A helyszín kötöttsége és a tematika kötetlenségének kettőssége jelenti a kihívást a látó/látogató szemek számára.

Részvételi feltételek: A fotópályázaton bárki részt vehet Tótkomlóson készült képeivel, sorozataival életkortól, állampolgárságtól, nemzetiségtől, foglakozástól és lakóhelytől függetlenül.

Nevezési díj nincs.

Egy pályázó legfeljebb 11 db felvételt küldhet be digitális adathordozón (CD). Egy sorozat minimum 3, legfeljebb 11 képből állhat, és egy képnek minősül. A sorozatok megbonthatók. A digitálisan beküldött fotók legalább 5 megapixel (2562x1936) felbontásúak és jpeg formátumúak legyenek.

A zsűri tagjai: Korniss Péter fotóművész, Szarka Klára fotótörténész, Dezső Tamás fotóművész

Díjazás:  l.   díj:  120.000 Ft

II.  díj:   90.000 Ft

III. díj:   60.000 Ft

Támogatók különdíjai, tárgyjutalmak, kiállítási lehetőség

A fotók beküldési határideje: 2011. december 31.  (Zsűrizés: 2012. január)

Pályázati cím: A pályaműveket CD-n, kitöltött nevezési lap kíséretében az alábbi címre kérjük beküldeni: Dr. Kancsó János, 5940 Tótkomlós, Fő u. 12.

Kapcsolat felvétel, információ, pályázati kiírás, nevezési lap elérhető a www.varosvedo.totkomlos.hu honlapon, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . Mobil: +36-30-9670-279.

Megjelent!

 

Vercseg Ilona:
KÖZÖSSÉG ÉS RÉSZVÉTEL
A közösségfejlesztés és a közösségi munka gyakorlatának elmélete

A SZOCIÁLIS SZAKKÉPZÉS KÖNYVTÁRA
A Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület és az ELTE Szociális Munka és Szociálpolitikai Tanszék könyvsorozata (Budapest, 2011)

Megvásárolható személyesen az ELTE Szociális Munka és Szociálpolitikai Tanszék titkárságán (Budapest, 1117 Pázmány Péter sétány 1/a, II. tel: 06 1 372 2994, Dukay Mariann). Ára: 1680 Ft

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB