spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2011. február arrow PROGRAMAJÁNLÓ
PROGRAMAJÁNLÓ
2011. február 10.

KÖTEGYÁNI FALUFEJLESZTÉSI KONFERENCIA

A konferencia időpontja: 2011. február 18. – 10.00 óra

Helyszíne: Kötegyán – Művelődési Ház

PROGRAM

 Megnyitó: Nemes János polgármester, Kötegyán

 Az önfenntartó falu. A három szektor együttműködése.

 Tájékoztató a hungarikum – törvénytervezetről

 Előadó: Lakatosné Sira Magdolna – országgyűlési képviselő, Túristvándi polgármestere

Falufejlesztés Biharugrán

Előadó: Vígh Ilona - polgármester

Élőfalu kezdeményezés – Mezőgyán

Előadó: Tóth Miklós – Hazatalálás Szociális Szövetkezet

Civil pályázati lehetőségek (Nemzeti Civil Alapprogram és egyéb források)

Előadók: Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete (Békés Megyei Civil Szolgáltató Központ) munkatársai

Információ: Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete – Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Kötegyáni Baráti Kör Egyesület – Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 

 

Vándortáncház sorozat Békés megye hátrányos helyzetű településein

2011. január 15-én Végegyházán indult útjára a Békés Megyei Néptáncosok Szövetségének program sorozata, a Barangoló csűrdöngölő vándortáncház. A rendezvénysorozat elsősorban Békés megye hátrányos helyzetű településeit célozza meg, hiszen szövetségünk elsődleges célja és feladata a néptánckultúra eljuttatása Békés megye minél több településére.

A sorozat következő állomása Okányban lesz, 2011. február 26-án, ahol a farsangi felvonulást és egész napos programot egy közös csűrdöngöléssel zárhatják le az érdeklődők. A táncház két órás elfoglaltságot nyújt az érdeklődők számára, melyet kézműves foglalkozás is kiegészít.

A programban közreműködik a Ludas Zenekar, a békéscsabai Kézműves Szakiskola pedagógusai és Tóth Zsuzsanna néptáncpedagógus, a szövetség elnökségének tagja.

A program támogatója Békés Megye Önkormányzata.

Hegedűsné Farkas Lilla

 

 

 

Merre tart a népi kézművesség?
Konferencia Békéscsabán

A Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2009-ben nagy sikerrel rendezte meg Merre tart a népi kézművesség? című konferenciáját. A konferencia eredményességére alapozva a kétnapos tanácskozás 2011-ben ismét megrendezésre kerül.

A rendezvény arra a kérdésre is keresi a választ, hogy hol húzhatunk határt a népi kézművesség és az iparművészet között, illetve hogy az alkotók, népművészek akkor járnak –e el helyesen, ha ragaszkodnak a tradicionális formákhoz, anyagokhoz, vagy ha megpróbálnak valami újat, modernt alkotni a népi kézművesség területén.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak a szervezők, akik érdeklődnek a népi kézművesség új törekvései iránt.

A konferencia helyszíne és időpontja: Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5600 Békéscsaba, Orosházi út 32.;  2011. március 4-5.

A konferenciához egy kiállítás is kapcsolódik, „Modern törekvések a népi kézművességben” címmel.  A kiállítás 2011. március 4-től április 1-ig tekinthető meg a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban (5600 Békéscsaba, Széchenyi u.9.)

A konferenciával kapcsolatban bővebb felvilágosítás kérhető a Békés Megyei Népművészeti Egyesületnél: 66/442-122, illetve a www.bmne.hu weboldalon.

 

 

Diákolimpia Döntő Szeghalmon

A Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntőjének  megrendezési jogát  - az elmúlt évek sikeres versenyrendezéseinek elismeréséül -  a Magyar Kyokushin Karate Szervezet ismét a Senshi Sportegyesületnek ítélte. 

A verseny célja, az általános és középfokú oktatási intézményekben tanuló karatékák közös versenyeztetése, és a 2010/2011-es tanév "diákolimpiai bajnoka" cím megszerzése. 

A Területi elődöntők után, 2011. március 12-én a szeghalmi Városi Sportcsarnokban gyűlnek össze a Kyokushin szervezetek versenyzői, hogy eldöntsék, ki a legjobb.  Ide már csak a selejtezők legkiemelkedőbbjei jöhetnek, így garantált a magas színvonal.  A rendezvényen a döntőbe jutott versenyzők öt korcsoport, 37 súlycsoportjában mérkőznek majd meg a csillogó trófeákért. 

 

 

Szivárvány Alkoholellenes Klub

 „Kezet csak megfogni szabad, elengedni vétek, ellökni átok,

     Egymásba simuló kezek tartják össze az eget, s a Világot”.

Várjuk az Egyensúly Házban (Békéscsaba, Kolozsvári u. 62.) amennyiben:

Szeretne társaságba járni

Szeretné szabadidejét tartalmasan eltölteni

Szeretne beszélgetni, új ismeretségeket kötni

Jelentkezés: személyesen minden szerdán és pénteken 16. 00 órakor a fenti címen

          telefonon: Tapasztó Jánosné 06-20/ 369-36-91

A részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! Egyensúly AE Egyesület

 

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB