spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. november arrow BEMUTATKOZIK...
BEMUTATKOZIK...
2010. november 11.

 

a Margaréta Családos Egyesület

 

2010 júliusában megalakult Füzesgyarmaton a Margaréta Családos Egyesület. Az egyesület elnöke: Kovácsné Czeglédi Mária

Az egyesület célja:

Az Egyesület a város területén élő azon családokat és nagycsaládokat fogja össze, akik nem csak maguknak, de a környezetükben élőknek is szeretnének valami hasznosat átadni, és ezen célok érdekében tevékenykedni.

A célok között szerepel a családok és nagycsaládok érdekeinek képviselete; az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése, családi rendezvények szervezése. Felmutatni a társadalomnak azokat az értékeket, amelyeket a családok, nagycsaládok képviselnek; rendezvények, konferenciák, tanfolyamok és szakmai tanulmányutak szervezése, a családok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése, a közösség működtetése.

Az egyesület elnöke a létrehozás körülményeiről és a szervezet tevékenységéről így nyilatkozott: „2010. július 29-én több füzesgyarmati édesanyával és édesapával hoztuk létre a Margaréta Családos Egyesületet, mert nagy hiányát éreztük egy olyan közösség meglétének, ahol a családok, nagycsaládok együtt tevékenykednek nem csak saját magukért, hanem a település lakosaiért. Az elmúlt években -  sok szülővel összefogva -  segítettük, szerveztük azokat a rendezvényeket, amelyek valamilyen módon a gyermekekhez, családokhoz kapcsolódtak. Nem szerettük volna kizárni az 1 és 2 gyermekes családokat sem, hiszen 1 vagy 2 gyermek születése is családdá teszi a párokat, ezért lett a nevünk családos és nem nagycsaládos egyesület.

A Békés Megyei Bíróság a szervezetet nyilvántartásba vette, közhasznú fokozattal. A végzés 2010. szeptember 29. napján jogerős lett. 

Az idei évre tervezett programjaink között szerepel a sportnap és karácsonyi ajándékkészítés-kézműveskedés. A Körös-sárréti Civil Szervezetek Szövetsége különböző pályázatok benyújtásával szeretné az Egyesület munkáját tartalmassá tenni.

A szervezet elérhetősége: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , ahova szívesen várjuk az információkat, a megkereséseket, valamint az új kapcsolati lehetőségeket.”

                                  A bemutatkozó anyagot készítette: Csontosné Lakatos Gabriella

 
< Előző   Következő >
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB