spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Kezdőlap arrow Napraforgó arrow 2010. november arrow BÖNGÉSZŐ
BÖNGÉSZŐ
2010. november 11.

Álom és rémálom


"Az álom: a civil szervezet (egyesület, alapítvány) nyertes lesz egy államháztartási forrású pályázaton, s támogatási szerződést köthet az állami vagy önkormányzati szervvel, vagy a pályázatot lebonyolító kezelővel. A rémálom: a beszámoló el nem fogadása vagy utólagos ellenőrzés nyomán a Támogató vagy a Kezelő 'eláll' a szerződéstől, s a teljes támogatási összeget a folyósításától számított büntetőkamatokkal együtt visszaköveteli." (nol.hu)
A szerző - dr. Bíró Endre - azonos című és témájú kötete letölthető az Ökotárs alapítvány honlapjáról

 

Kézikönyv civileknek (negyedik, átdolgozott kiadás)


Gyakorlati tanácsokkal segíti a civil szervezetek működését a könyv, mely ismerteti az
egyesületek, alapítványok működéséhez és működtetéséhez szükséges tudnivalókat, tartalmaz pályázatírási tanácsokat, értekezik
pénzügyekről, adománygyűjtésről és még sok minden másról, ami egy civil szervezet
életéhez hozzátartozik.

Az ingyenes kiadvány megrendelhető a Nonprofit Könyvesboltban: http://www.eucivil.hu/konyvesbolt/?id=623

 

Honlap-ajánló

Békési Civil Szervezetek Háza

Felhívjuk a kedves Olvasók figyelmét, hogy elindult egy új honlap, a www.bekesicivil.hu, ahol híreket olvashatnak a békési civil szervezeteknél történt eseményekről, a Békési Civil Szervezetek Háza, Békési Nyugdíjasház és a „Népi lakóház” működéséről, tájékozódhatnak a legfrissebb pályázati kiírásokról, megtekinthetik a képgalériát.

                                                              

A Kőleves nem más, mint a közösségi adományozást, egy közös cél megvalósulását segítő internetes felület, amelyen keresztül a szereplők kommunikálhatnak egymással, és a cél megvalósításához szükséges adomány felajánlásokat megtehetik.

A szereplők így kisebb projekteket építhetnek együtt, melyeknek célja, valamilyen módon környezetünk, társadalmunk jobbítása, és ennek keretében mindenki azt adhatja bele a közösbe, amivel rendelkezik, amivel maga tud hozzájárulni egy-egy társadalmilag is hasznos cél sikeres kivitelezéséhez.

Miért éri meg Kőleves projektet indítani?

Ü   Mert olyan projektet szervezhetünk meg a segítségével, amelyhez nincsenek meg előre az erőforrásaink

Ü   Mert szervezetünket, projektünket megismertethetjük a nyilvánossággal

Ü   Mert könnyen, egyszerűen követhetjük, hogyan épül a közös cél érdekében indított projekt

Ü   Mert a jótékonyság egy új, és jövőbe mutató formája a közös, összefogásra alapuló adományozás.

Hogyan fő a Kőleves?

1.       Látogasson el a www.adhat.hu/koleves oldalra, ahol - mint Főszakács - percek alatt összeállíthatja a projekt adatlapját.

  1. Ha kész a projekt leírás, gondolja végig, mire van szüksége ahhoz, hogy megvalósuljon a terve. Például ha faültető projektet indít: meghatározza, hogy a már meglévő 10 facsemetéjéhez kell még 5 másik, meg 1 tonna föld, 20 ásó, és 30 liter trágya, 10 önkéntes és így tovább.
  2. A hozzávalókat az önjelölt Kukták, vagyis a segítők, adományozók adják.
  3. Ha egy projekthez megérkezett minden hozzávaló/összetevő, kész a Kőleves, és utóélete az oldalon tovább követhető egészen a projekt megvalósulásáig

Az ADHAT Kőleves projekttel a NIOK Alapítvány szándéka, hogy erősítse az együttműködéseken alapuló, a közösségek tagjait aktivizáló, az adományozással, jótékonysággal kapcsolatos összefogások működését, és generálja azok születését.

Főzzük ki együtt, hogyan legyen jobb a világ!

 
< Előző
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.


spacer.png, 0 kB